به گزارش ایرنا، امین قصمی روز یکشنبه به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف انرژی در نشست با اصحاب رسانه هرمزگان افزود: برخی اظهارنظرهای قبلی مبنی بر انتقال سه ماهه فاضلاب تصفیه شده به صنایع، غیرعملیاتی و غیراجرایی است.
وی ادامه داد: برآورد مالی و مبلغ قرارداد اجرای این طرح ۲۰هزار میلیارد ریال است و تنها در صورت تامین این اعتبار می توان به اجرایی شدن آن طی سه سال آینده امیدوار بود.
قصمی تصریح کرد:این درحالیست که صنایع طرف قرارداد این طرح، از سه ماه پیش تاکنون به دلیل فرآیندهای قانونی طولانی گرفتن مجوز هیات مدیره و تصویب در مجمع عمومی های خود، هنوز موفق به تامین سهم آورده اولیه ۳هزار و ۵۰۰ ریالی طرح نشده اند.
وی اضافه کرد: ما نیز می دانیم ورود فاضلاب به دریا زیبنده نیست اما در حال حاضر چاره ای جز این نیست.
کسری کلان آب در هرمزگان
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان دربخش دیگری از این نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد اظهار داشت:نیاز روزانه هرمزگان به آب ۸۲۰۰لیتر در ثانیه و میزان آب در دسترس ۵۸۰۰لیتر در ثانیه است که بر این مبنا کسری آب در استان ۲۴۰۰لیتر بر ثانیه(بیش از ۲۰۷میلیون لیتر در شبانه روز) است.
این مسوول میانگین بارش در استان از ابتدای سال جاری تاکنون را ۳۴ میلی متر اعلام کرد که با کاهش ۹۰درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال، نشان دهنده خشکسالی بی سابقه طی ۵۰سال گذشته است.
قصمی یادآور شد:هم اکنون سد شمیل و نیان بی آب است و ذخیره سد استقلال میناب نیز ناچیز است و مجموعه این شرایط موجب شده بندرعباس در فهرست مراکز استان با حساسیت بالا قرار گیرد.
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان اضافه کرد: با وجود این شرایط دشوار و پیچیده، اجازه ندادیم زندگی روزمره مردم دچار تنش شود و به عنوان مثال یک میلیون نفر جمعیت بندرعباس و خمیر، کمبود آب را احساس نمی کنند.
قصمی خاطرنشان کرد: طی ۶ سال گذشته طرح های زیادی برای تامین آب استان اجرا شده که از جمله آنها می توان به آبشیرینکن مقام، ایستگاه پمپاژ شهرک نبوت، طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب رودان، آبرسانی به بیکاه، آبرسانی به تخت و قلعه قاضی و طرح آبرسانی بندرلنگه اشاره کرد.
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان، آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی بندرعباس، بهبود کیفی تصفیه خانه بندرعباس، تامین آب سیریک، تامین آب زیارتعلی، آبرسانی به روستاهای شمال بندرعباس، آبرسانی به بشاگرد، افتتاح آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی و آبرسانی به ۵۷ روستا را بخش دیگری از فعالیت های انجام شده از سال ۹۴تا ۹۹ معرفی کرد.
وی اضافه کرد: اجرای ۳۳ کیلومتر خط انتقال آب از آب شیرینکن صد هزار متبرمکعبی تا مخازن داماهی که شهر بندرعباس را از بحران آبی و جیره بندی در تابستان نجات داد، مرحله نخست تامین آب گوهران و روستاهای کسیر از سد سهران، فاز اول طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب میناب، طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب روستای تیاب میناب، بهره برداری از آب شیرین کم مهدی آباد و کوخرد بخشی از اقداماتی است که از ابتدای امسال تاکنون انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان یادآور شد: برای هفته دولت امسال نیز طرح های زیادی به بهره برداری می رسد و یا عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
قصمی ادامه داد : تامین آب شهر رویدر و ۳۰ روستای مسیر آن، مجتمع سرچاهان شهدادی حاجی آباد، مجتمع کشار بندرخمیر، بازسازی و بهسازی سامانه های توزیع آب شهرستان قشم، افتتاح آبشیرین کن های رمچاه و باسعیدو قشم، مجتمع انتقال آب به سندرک، آبرسانی به شهر و روستاهای متصل به میناب از تصفیه خانه سد سرنی، خط انتقال آب از آبشیرین کن توسعه آب آسیا به رضوان و روستاهای مسیر، طرح آبرسانی به روستای کوهین بندرلنگه، آبشیرینکن زیارت و آبشیرینکن سرخون، بخشی از پروژه های قابل بهره برداری در هفته دولت امسال هستند.
آبرسانی تانکری به ۵۴هزار روستایی
مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان ادامه داد: با وجود تلاش ها و طرح های اجرا شده، آبرسانی به ۲۰۰روستا با ۵۴هزار نفر جمعیت با تانکر انجام می شود.
قصمی گفت: سال گذشته بیش از ۳ هزار و ۵۵۵ میلیارد ریال در حوزه آب و فاضلاب استان هرمزگان هزینه شد و تخصیص عادلانه اعتبارات با هزینه کرد مساوی در مناطق شهری و روستایی محقق شد.
به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان، ۴۳ درصد نیاز آبی استان از چاهها و منابع آب زیر زمینی، ۴۵ درصد از آبشیرین کنها و ۱۲ درصد از سدها تامین میشود.
نظر شما