به گزارش دیده بان ایران؛ محمدرضا بختیاری با بیان اینکه اکنون تهران از وضعیت سبز خارج و به وضعیت نارنجی رسیده است، اظهار داشت: امسال بارندگی در تهران و کل کشور نامناسب بود، بر خلاف اینکه سال قبل بهترین وضعیت بارندگی را در 50 سال اخیر داشتیم، امسال بدترین وضعیت را طی نیم قرن اخیر داریم، بنابراین در دو سال متوالی تنوع آب و هوایی بسیار شدیدی را تجربه کردیم.
35 درصد کاهش بارندگی
وی با بیان اینکه امسال بدون استثناء در کل کشور حتی در استانهای شمالی بارندگی کاهش یافته است، افزود: میزان بارندگی در تهران تابحال حدود 290 میلیمتر بوده در حالی که این رقم در سال گذشته 440 میلیمتر بوده است، یعنی نسبت به سال قبل 35 درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
350 میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تصریح کرد: در حال حاضر میزان موجودی مخازن سدها حدود 790 میلیون متر مکعب است در حالی که سال قبل در همین زمان یک میلیارد و 140 میلیون متر مکعب بوده است یعنی 350 میلیون متر مکعب کسری مخازن داریم.
مصرف آب شرب تهران 3،680،000 متر مکعب افزایش یافت
وی با تاکید بر اینکه هنوز به وضعیت قرمز نرسیدهایم اما زنگ هشدار برای تهران به صدا درآمده است، خاطرنشان کرد: طبیعتا مصرف بالا است یکی از علل هم بحث کرونا و شدت گرما نسبت به سال قبل است. البته امسال میزان مصرف نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری نداشته ولی واقعیت این است که مصرف بالا است، مصرف آب شرب تهران 3 میلیون و 680 هزار متر مکعب مصرف بالاتر رفته است.
آب پرمصرفها قطع میشود
بختیاری گفت: فعلا برنامه این است که به مشترکین پرمصرف خانگی و غیرخانگی هشدار میدهیم، رفتار مصرف در یک دوره 2 تا 3 هفتهای رصد میشود چنانچه بیش از دو برابر میانگین مصرف داشته باشند اخطار دریافت میکنند و اگر در میزان مصرف تغییری اعمال نکنند اخطار دریافت میکنند و آب مشترکین به طور موقت قطع میشود.
یک ساعت هم قطعی نداشتیم
وی با بیان اینکه 84 درصد مصرف آب شرب تهران در بخش خانگی است، افزود: تهران امسال نسبت به بقیه مناطق کشور وضعیت خوبی دارد، عمدتا در استان تهران یک ساعت قطعی آب نداشتیم، پارسال هم زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد ما با 12 درصد افزایش مصرف مواجه شدیم اما یک ساعت هم قطع اعمال نشد. اما باید در نظر داشته باشیم منابع آب تهران محدود است و لایزال نیست، فقط 5 سد برای تامین آب شرب تهران داریم، از هر جایی که توانستیم آب وارد کردهایم و منبع جدیدی هم نداریم، بنابراین باید با مدیریت، مصرف را کنترل کنیم.
تهران بیمه شد
مدیر عامل آبفای تهران در ادامه گفت: البته دو اتفاق تهران را بیمه کرد یکی مدول دوم تصفیهخانه هفتم تهران که اواخر سال 98 وارد مدار شد؛ دیگری تصفیهخانه ششم بود که پارسال به کمک تهران آمد. ما هم اکنون 1000 لیتر بر ثانیه از تصفیهخانه ششم آب وارد میکنیم همین باعث شد که کسری تهران را جبران کنیم و دنبال این هستیم که ظرفیت تصفیهخانه را به 2500 لیتر بر ثانیه برسانیم.
وی با بیان اینکه برنامههای سازهای داریم اما امکان احداث سد و یا تامین آب جدید را نداریم، تاکید کرد: باید پروژههای افزایش ظرفیت تصفیهخانهها باضافه مدیریت مصرف را اعمال کنیم، در این صورت سالها در تهران مشکلی نخواهیم داشت.
وضعیت آبهای زیرزمینی چگونه است؟
بختیاری درباره استفاده از منابع آب زیرزمینی تصریح کرد: در تهران حدود 1500حلقه آب شرب داریم که 600 حلقه در شهر تهران و مابقی در سایر شهرستانهای استان قرار دارند، به میزانی که از آب سطحی برداشت میکنیم برداشت از آب زیرزمینی کاهش پیدا میکند، سال گذشته وضعیت بارندگی خوب بود بنابراین 82 درصد از منابع آب سطحی استفاده کردیم که باعث شد برداشت از آبهای زیرزمینی به 18 درصد برسد و بسیاری از چاهها خاموش و کیفیت هم بالاتر رفت. در هر حال هر قدر از آب سطحی استفاده کنیم به نفع سفرههای زیرزمینی کار کردهایم.
منبع: ایلنا
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام ∎