به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه نشست تخصصی پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها صبح امروز به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری مراکز مشاوره دانشگاه تهران، صنعتی شریف و مرکز مشاوره سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
مجید صفاری نیا با اشاره به بحث پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر تا کنون ۵۰ جلد کتاب در خصوص اعتیاد و پیشگیری از آن منتشر کرده است و ما در مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم تحلیلی بر اساس محتوای این ۵۰ کتاب انجام دادهایم.
او ادامه داد: بر اساس تحلیل محتوای کتابهای مذکور ابعاد روانشناختی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر عوامل مربوط به اعتیاد را بررسی کردهایم، در دسترس و ارزان بودن مواد از عوامل سوق به سوی اعتیاد است در حال حاضر تهیه و سفارش پیتزا بیشتر از سفارش مواد زمان میبرد و تمام این عوامل نشان میدهد که امروز آموزشها در زمینه آسیبهای اعتیاد و پیشگیری از آن نا کافی بوده است.
مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم افزود: آموزشها در مدارس و دانشگاههای ما برای بالا بردن تاب آوری و حل مساله ناکافی است و خانوادهها در تربیت فرزندان خود با مشکلاتی مواجه هستند.
او ادامه داد: بر همین اساس دفتر مرکز مشاوره وزارت علوم در خصوص نحوه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاههای خاورمیانه بررسیهایی را انجام داده است به عنوان مثال در دانشگاه بحرین، مهم ترین برنامه مبارزه با اعتیاد و آگاه سازی دانشجویان و دانش آموزان در جریان است، همچنین کارگاههای مهارت زندگی برای توانمندسازی دانشجویان برگزار میشود. در دانشگاه قاهره صندوق پیشگیری از اعتیاد به عنوان حرکت ملی ایجاد شده است. همچنین مجازاتهای انضباطی برای مصرف کنندگان پیش بینی شده است.
صفاری نیا با اشاره به مهمترین برنامههای دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم در رابطه با پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها در سال ۱۴۰۰ گفت: ۱۲ برنامه در این زمینه پیش بینی شده است که به شرح زیر است:
۱. تشکیل کارگروه تخصصی پیشگیری از اعتیاد در دفتر مشاوره و سلامت
۲. آموزش مهارتهای تاب آوری (فردی و اجتماعی) با استفاده از روشهای مجازی
۳. تقویت و گسترش کانونهای دانشجویی همیاران سلامت روان
۴. آموزش آنلاین و تعاملی مهارتهای زندگی با رویکرد پیشگیری از مصرف
۵. برگزاری سمپوزیومهای پیشگیری از اعتیاد در ۵ منطقه آسیب خیز کشور
۶. گسترش خدمات مشاوره و مددکاری به دانشجویان در معرض اعتیاد
۷. راه اندازی یک مرکز مشاوره تخصصی اعتیاد در کشور
۸. اجرای طرحهای پیشگیری و آگاه سازی و خود مراقبتی در شبکههای مجازی در قالب بروشور، پوستر، پادکست، بولتن...
۹. کمک به اجرای برنامههای یاریگران زندگی از طریق برگزاری استارت آپهای پیشگیری و آسیبهای اجتماعی روانی با محوریت اعتیاد
۱۰. برگزاری دورههای تخصصی ویژه اساتید، کارکنان، و مشاوران مراکز مشاوره
۱۱. برگزاری جلسات گفتمان دانشجویی در خصوص اعتیاد و پیشگیری از آن
۱۲. ارزیابی و پایش برنامههای پیشگیری از مصرف مواد
انتهای پیام/
نظر شما