شناسهٔ خبر: 47965752 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

آغاز اعتراضات در کرانه باختری در اعتراض به قتل «بنات»؛ رام‌الله: بررسی می‌کنیم

همزمان با آغاز اعتراضات در کرانه باختری در اعتراض به قتل «نزار بنات» که واکنش طرف‌های مختلف را در پی داشته، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دستور تشکیل کمیته تحقیق داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «طلال دویکات» سخنگوی سازمان امنیت داخلی تشکیلات خودگردان امروز (پنج‌شنبه) به رسانه‌ها گفت که «محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات، دستور تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب در ارتباط با مرگ «نزار خلیل محمد بنات» فعال سیاسی و اجتماعی فلسطینی به دست مأموران تشکیلات خودگردان در استان الخلیل را صادر کرد.

به نوشته وبگاه معا، او همچنین گفت که مانعی برای مشارکت نهاد‌های حقوقی در این کمیته تحقیق وجود ندارد و دولت رام‌الله آماده است تا اقدامات لازم طبق نتایج تحقیقات را انجام دهد.

بازداشت شبانه و همراه با خشونت و تیراندازی و سپس اعلام خبر مرگ «نزار خلیل محمد بنات» فعال سیاسی و اجتماعی فلسطینی به دست مأموران تشکیلات خودگردان در استان الخلیل در کرانه باختری، موجی از خشم و اعتراض را در فلسطین موجب شده است (جزئیات بیشتر).

در همین حال معترضان به قتل این فعال سیاسی-اجتماعی در رام‌الله (مرکز سیاسی کرانه باختری) و شهر الخلیل تجمع کرده و علیه تشکیلات خودگردان شعار می‌دهند. شرایط امنیتی کرانه باختری شکننده به نظر می‌رسد. در رام‌الله، مأموران امنیتی با معترضان درگیر شدند.
بسیاری از گروه‌ها و احزاب فلسطینی از جمله حماس مرگ «نزار بنات» را محکوم کرده و این اتفاق را جنایت خوانده‌اند.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در بیانیه‌ای به شدت قتل وی را محکوم کرد و این حادثه را «جنایت ترور» دانست و گفت که کشته شدن نزار بنات نشان داد که تشکیلات خودگردان تا چه به دنبال سرکوب مخالفانش است.

«فهد بنات» سخنگوی خانواده «نزار بنات» نیز در یک برنامه تلویزیونی گفت که به سخنان و توجیهات مقامات تشکیلات خودگردان اعتمادی ندارد و نزار بنات در حالی بازداشت شد که به روی دو پای خود حرکت می‌کرد و به جز آثار ضرب و شتمی که متحمل شده بود، شرایط جسمانی با ثباتی داشت. به گفته وی نزار بنات در حین بازداشت هیچ مقاومتی از خود نشان نداد.

او تأکید کرد که نزار بنات صرفا متعلق به خانواده‌اش نبود بلکه صدای تمامی آزادی‌خواهان فلسطین محسوب می‌شد و تنها گناهش این بود که بدون واهمه نظرات خود را بیان می‌کرد.

انتهای پیام/ ۱۶۱