رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: هم در دولت و هم در همه نهادهای جمهوری اسلامی سپاسگزار مردم هستیم که به ندای رهبرشان پاسخ مثبت دادند و در انتخابات حضور یافتند. الحمدالله رئیس جمهور منتخب هم با رای خوبی انتخاب شدند. رئیس جمهور منتخب هم رئیس جمهور کسانی است که به جناب آقای رئیسی رای دادند و هم رئیس جمهور کسانی هستند که به رقبای ایشان رای دادند و هم رئیس جمهور تمام مردم ایران از جمله کسانی است که رای ندادند.
دکتر واعظی با بیان اینکه وظیفه تکتک اعضای دولت است که تا روز 13 مرداد همه تلاش خود را به کار گیرند تا یک انتقال قدرت آرام داشته باشیم، اظهار داشت: همه گزارشها، اطلاعات، تجربیات و حتی برنامههایی که برای آینده طراحی شده، باید صادقانه و شفاف در اختیار شخص رئیس جمهور منتخب و مجموعهای که ایشان دارند و در آینده وزرا و همکارانی که در دولت سیزدهم خواهند داشت، قرار گیرد.
وی ادامه داد: حتی باید گام دیگری برداریم و به گونهای اقدام کنیم که در ماههای اول و تا وقتی که دولت سیزدهم جا میافتد، مقدماتی فراهم شده باشد که راحتتر بتوانند کار انتخاب معاونین و مسئولین دولت و وزرای مختلف را انجام دهند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه در رابطه با مسائل داخلی و خارجی و نیز مسائل اقتصادی همه باید به رئیس جمهور منتخب و همکاران ایشان کمک کنیم،تصریح کرد: طبیعی است تا وقتی شرایط فشارهای خارجی برقرار است، دولت سیزدهم هم مشکل دارد. امیدوار هستیم مردم هم با توجه به روحیهای که بعد از انتخابات بر جامعه حاکم شده، همراهی کنند تا کارها به خوبی جلو برود.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد: از همه جناحهای سیاسی که در انتخابات رقابت کردند خواهش میکنم، از امروز دیگر بحث رفاقت و همکاری مطرح است. همه تفکرات و گروههای سیاسی باید خودشان را در خدمت رئیس جمهور محترم و منتخب و همچنین دولت سیزدهم قرار دهند. هر چه که به دولت سیزدهم و رئیس جمهور منتخب کمک کنیم، قطعا به مردم خودمان کمک کردهایم.
وی ادامه داد: امیدوارم که با روحیه همدلی، همفکری، انسجام و وحدت در آینده مشکلات مردم کمتر شود و انشاالله مشکلات فعلی هم از بین برود.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به اینکه دیپلماتها میگویند یکی از موانع به نتیجه رسیدن مذاکرات وین خودداری آمریکا از ارائه تضمین عدم تکرار خروج از برجام است، گفت: در برجام نیز همانند همه معاهدات بینالمللی لازم نیست هر عضوی مادامالعمر عضو آن معاهده باشد. در همه معاهدات بینالمللی ساز و کارهایی اندیشیده میشود که اگر یکی از اعضا خواست از آن معاهده خارج شود بتواند.
دکتر واعظی اضافه کرد: البته آنچه در دوران ترامپ اتفاق افتاد، اتفاقی غیرمعقول و معمول و اقدامی بود که به هیچ وجه قابل دفاع نبود. به همین دلیل تیم مذاکره کننده از همان روز اول این مساله را به عنوان موضوعی که باعث تضعیف برجام شده و به دنبال آن تعهدات هم اجرایی نشده، به عنوان یک موضوع اصلی مطرح کردند و تا الان هم مذاکرات پیش رفته و خوشبختانه برخی از کشورهای عضو هم همکاری کردند و دارند به یک ساز و کارهایی میرسند.
وی ادامه داد: رویکرد ما این است که نباید به گونهای باشد که اگر یک روزی به هر دلیلی ببینیم که برجام برای ما منافع ندارد، خود ما را هم محروم کند و متعهد به برجامی شویم که منافع کشور ما را حفظ نمیکند. بر این اساس دارد روی یک ساز و کاری توافق میشود که شرایط ترامپ تکرار نشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که برجام را ابزاری برای اعمال فشار در راستای رسیدگی به سایر مسائل مرتبط با ایران عنوان کرده بود، اظهار داشت: موضعی که ایران از روز اول مذاکرات داشت این بود که برجام قابل باز کردن و مذاکره مجدد نیست. الان روی بازگشت به تعهدات داریم مذاکره میکنیم نه در ارتباط با اینکه برجام جدیدی نوشته شود.
دکتر واعظی تصریح کرد: برجام همان برجام قبل است. در برجام قبل مسائل منطقهای و موشکی نبوده و الان هم نیست. لذا به نظر میرسد این مباحثی که در آمریکا مطرح میکنند برای افکار عمومی داخلی خودشان است که بتوانند مذاکرات را ادامه دهند و در عمل و در مذاکرات جایگاهی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که واکنش ایران به اقدام وزارت دادگستری آمریکا در مسدود کردن دامنه برخی وبسایتهای رسانههای ایرانی چیست؟ خاطرنشان کرد: اولا این اقدامی که آمریکا انجام داده خلاف اصولی است که همواره تحت عنوان آزادی بیان به آن افتخار میکنند. این کار یعنی محدود کردن آزادی بیان، یعنی از ابزارهای دیگری استفاده میکنند که دیدگاههای دیگر به افکار عمومی منتقل نشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: این موضوع از نظر دولت ایران محکوم است و اگر نمونههای مشابهی از طرف آنها در ایران باشد، ما هم برخورد مشابه میکنیم. از همه ابزارهای قانونی و بینالمللی استفاده میکنیم تا عمل متقابل انجام شود و محکوم شوند. این سیاست نادرست آمریکا در این شرایط که مذاکره برای برجام جریان دارد سیاست غیرسازندهای است.
دکتر واعظی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تصمیم کشورمان نسبت به پایان یافتن موعد یک ماهه توافق ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: آقای دکتر عراقچی دوشنبه صبح به ایران برگشتند و گزارشی را هم خدمت آقای رئیس جمهور و هم رئیس جمهور منتخب ارائه دادند. دیروز هم در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی مفصل بحث داشتند که یکی مباحث آنان همین مساله بود. مقرر شد شورایعالی امنیت ملی در اولین جلسه خود نسبت به این موضوع تصمیمگیری کند.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل خارج شدن نیروگاه هستهای بوشهر از مدار چه بوده گفت: نیروگاه اتمی بوشهر نیز مثل هر تاسیسات دیگری، در بخش تجهیزات فنی دچار مشکل و خرابیهایی میشود که برای رفع آنها باید به طور طبیعی از مدار خارج شده و ایرادات برطرف شود. آقای دکتر صالحی در جلسه امروز دولت گزارشی از فعالیتهای تیم فنی ارائه کرد که در حال برطرف کردن مشکل هستند.
دکتر واعظی در پاسخ به این سوال که با وجود وعده دولت برای واکسیناسیون حداقل 14 میلیون نفر تا پایان خرداد، در حال حاضر سالمندانی که دوز اول واکسن خود را تزریق کردهاند هم برای تزریق دوز دوم دچار سردرگمی هستند، دولت برای رفع این مشکل چه تدبیری اندیشیده است؟ تصریح کرد: نمیدانم چه کسی تعهد کرده بود که تا خرداد 14 تا 15 میلیون نفر را واکسینه کند، من چنین چیزی نشنیدم.
وی ادامه داد: در ستاد ملی مقابله با کرونا برنامهای را تنظیم کردیم که تا پایان این دولت بر اساس آن برنامه پیش برویم و مهمترین محورش این بود افرادی که مسن هستند و به نوعی بیماری کرونا روی آنها از نظر فوت بیشتر اثر دارد، روی آنها اقدام کنیم. لذا اول افراد بالای 80 سال، بعد 75 سال و 70 سال همه را واکسینه کردیم و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند نیز در نوبت بعدی هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: طبق توافقی که با کشورهای مختلف برای خرید واکسن کرده بودیم، همچنین از کواکس، پیگیریها برای واردات واکسن انجام شد. در این دو سه هفته اخیر مشکلی در یکی از این کشورها به وجود آمد و به دلیل اینکه موج کرونا در شهرهای آنها بالا گرفت، تصمیم گرفتند و از ما خواستند که دو سه هفته به آنها فرصت دهیم تا بتوانند واکسیناسیون داخلی خود را در آن شهرها انجام دهند.
دکتر واعظی گفت: به هر حال چارهای جز تفاهم با آنها نداشتیم، تفاهم کردیم و به همین دلیل هفته گذشته با تاخیر یک میلیون دوز واکسن به کشور رسید و واکسیناسیون بلافاصله بر اساس همان برنامهای که برای دو هفته متوقف شده بود، ادامه پیدا کرد. یک خبر خوب هم به شما بدهم که یک میلیون دوز واکسن دیگر، امشب بارگیری و فردا صبح وارد کشور میشود.
وی افزود: طبق برنامهریزی و توافقی که با کشورهای مختلف شده است، فکر میکنم تا پایان تیر بین مثلا 6 تا 8 یا 9 میلیون دوز دیگر واکسن از خارج وارد میکنیم. خبر خیلی خوب این است که دو تا از واکسنهای داخلی ما همه مراحل آن طی شده است. واکسن کو برکت و واکسن کو پاستور که با قوت هر چه از واکسنهای داخلی تولید شود مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار داشت: خبر خوب دیگر این است که واکسنهای دیگری که در فاز دوم هستند، تا الان خیلی خوب کارشان پیش رفته است. امیدوار هستیم در آینده دو واکسن دیگر هم به این دو واکسن قبلی اضافه شود. یک خبر خوب دیگر هم این است که واکسن روسی را یکی از شرکتهای ایرانی تمام کارهای آن را برای تولید در داخل انجام داده است. کشت و تولید آن در داخل ایران انجام میشود و این واکسن هم انشاءالله از هفتههای آینده برای استفاده در واکسیناسیون به بازار میآید.
دکتر واعظی در واکنش به انتقاد خبرنگاران از گفتگو نکردن وزیر بهداشت با رسانهها اظهار داشت: توقع بهحقی است اما آنچه که بنده میگویم براساس گزارشی است که وزیر بهداشت در جلسه دولت ارائه کردند. در دو سه هفته گذشته واکسنها به موقع نرسید، اما از مردم خواهش کردیم و به آنها اعلام شد کسانی که نوبت اول واکسن خود را تزریق کردند، هیچ جای نگرانی نیست. نوبت دوم واکسن آنها بر اساس برنامه انجام میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: بعضی از کشورها تزریق دوم را سه هفته بعد انجام میدهند، بعضی از کشورها چهار هفته بعد و حتی بعضی از کشورها دو ماه بعد؛ از نظر علمی و پزشکی مشکلی ندارد که زمان تزریق دوز دوم یک هفته تغییر کند. دوز دوم دوز تقویت و یادآوری هست.
وی ادامه داد: در سراسر کشور با پیامک از مردم دعوت کردیم، اما متاسفانه فقط در تهران تعدادی بدون دریافت پیامک برای دریافت واکسن مراجعه کردند. در دور اول تعداد زیادی نیرو را برای واکسیناسیون بسیج کرده بودیم و مراکزی داشتیم که در یک مدت کوتاه، روزانه 150 تا 200 هزار و حتی روزهایی 350 هزار تزریق انجام شد. لذا این مراکز آماده بودند که وقتی مردم به تدریج رفتند برای دوز دوم کار را انجام دهند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه در دو روز گذشته وزارت بهداشت از طریق صدا و سیما از مردم درخواست میکرد که خودشان به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنند، خاطرنشان کرد: به اندازه کافی واکسن هست و هیچ اتفاقی هم نمیافتد اگر یک روز دیرتر یا یک روز زودتر این کار انجام شود. گزارشی که جناب آقای دکتر نمکی امروز در دولت دادند این بود که دیروز وضعیت کمی بهتر شده و امروز صبح هم خبری که به ایشان داده بودند این بود که وضعیت خیلی آرامتر شده است.
دکتر واعظی گفت: بنده اینجا از مردم عزیزمان و آنهایی که دوز اول واکسن را تزریق کردند خواهش میکنم بدانند که اسم آنها در سامانه موجود است و با آنها تماس گرفته میشود تا دوز دوم هم زده تزریق شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره وقایع انتخابات شوراها در یاسوج اظهار داشت: در یاسوج پس از شمارش حدود 80 درصد آرای شورای شهر، یک نفر خبری به بیرون میدهد که یکی از کاندیداها بر اساس آرا شمارش شده جزو نفراتی است که به شورا راه پیدا میکرده، اما وقتی 20 درصد دیگر را هم شمردند، بر اساس نتیجه نهایی آن فرد جزو منتخبین نبوده است.
دکتر واعظی ادامه داد: بر این اساس آمدند گفتند که تقلب شده، در صورتی که مقامات شهر همه بررسی کردند که هیچ اتفاقی نیفتاده و یک فضاسازی بوده و آن هم به هر حال یک مدت کوتاهی بوده است. آنچه که در رسانههای خارجی منعکس شده، هم از اتفاقی بوده که در یاسوج افتاده و هم اتفاقاتی بوده که در شهرهای دیگر در سالهای قبل افتاده، همه اینها، راست و دروغ را با هم قاطی کردند به این رسانهها دادند و همین چیزهایی که کارشان این است که این ویدئوهای اینطوری را بگذارند.
دکتر واعظی با تاکید بر اینکه اساسا با تیراندازی و برخورد خشن همیشه مخالف بودیم،گفت: فکر میکنیم که در بدترین شرایط راه مواجهه با ابراز نارضایتیها این است که با مردم صحبت شود. مردم باید اقناع شوند ولی به هر حال چون ما خودمان در صحنه نیستیم، اینقدر که مطلع هستم و در جلسات مختلف شاهد بودهام، نیروی انتظامی و آنهایی که حافظ امنیت کشور هستند هم انصافا سیاستشان بر این است که از طریق مذاکره و اقناع کار کنند.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به گزارش وزیر امور خارجه درباره مذاکرات هستهای به رئیس جمهور منتخب، آیا ایشان نظری در این رابطه داشتهاند؟ تصریح کرد: مذاکرات خیلی پیشرفت کرده است. بر اساس گزارشی که من دریافت کردهام تقریبا درباره تمام مسائل اقتصادی، بانک، نفت، پتروشیمی، فولاد، بیمه، کشتیرانی و هواپیما، توافق شده است. در حقیقت هزار و 40 و خردهای تحریم که دوران ترامپ وضع شده بود تمام اینها برداشته میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: درباره برخی از تحریمهایی که راجع به افراد و دستگاههایی که مربوط به مثلا بیت مقام معظم رهبری است، روی آنها هم توافق شده که تحریمها برداشته شود، ولی در ارتباط تحریمهایی که از گذشته وجود داشت،چون اساس مذاکره ما در ارتباط با مساله هستهای بود. تمام تحریمهای در ارتباط با هستهای در سال 94 برداشته شد.
دکتر واعظی اضافه کرد: تیم مذاکره کننده اجازه نداشت در ارتباط با مساله منطقه، در رابطه با مساله حقوق بشر، در رابطه با مسائل تسلیحاتی و موشکی و اینها صحبت کند، لذا تحریمهایی که در این ارتباط بوده، از سال 94 هم بوده، الان هم همینطور داریم با اینها بحث میکنیم که مثلا از این تحریمهایی که قبل از سال 94 مانده و بعدا هم احتمالا اضافه شده، کدام یک به هستهای و برجام مربوط میشود و کدام به چیزهای دیگر مربوط میشود.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است آخر کار هم که روی همه چیز توافق شد، برخی از تحریمهای اشخاص و برخی از نهادهایی که مربوط به هستهای و برجام نباشد بماند، درمورد آنها دارند مذاکره میکنند. این فقط راجع به برجام نیست، آقای رئیس جمهور روز یکشنبه در دولت به همه وزرا دستور دادند که هر تصمیمی که بخواهیم از امروز بگیریم و پیامد این تصمیم به دولت آینده تسری پیدا میکند، حتما باید مشورت کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: نمیخواهیم کاری کنیم در این یک ماه و نیم، چهل روز آینده که دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور منتخب با مشکل مواجه شود. یا نگوییم مشکل، اما راضی و موافق نباشد. یک سری کارها و تصمیماتی را در گذشته گرفتیم، هم اقتصادی، هم سیاسی و هم فرهنگی، دو سال پیش، سه سال پیش، چهار سال پیش، دو ماه پیش، هشت ماه قبل، آنها را دنبال میکنیم که به اتمام برسد. اما هر تصمیمی که از حالا به بعد میخواهیم بگیریم، اخلاق و معرفت حکم میکند که با مشورت و تفاهم باشد و اگر مثلا مخالف هستند، این اقدام را انجام ندهیم.
دکتر واعظی گفت: در رابطه با برجام که موضوع بسیار مهمی است، آقای رئیس جمهور دستور دادند که آقای دکتر عراقچی به محض اینکه به تهران میرسند، به همراه آقای دکتر ظریف خدمت جناب آقای دکتر رئیسی برسند و در آنجا گزارش کاملی از مذاکرات خود بدهند و بگویند که پیشرفت اینقدر بوده و محدودیتها چه هست؟ چه چیزهایی جزو اصول ماست و چه چیزهایی جزو اصول متقابل است؟
وی افزود: این گزارش کامل داده شد. جلسه آنها حدود یک ساعت و نیم طول کشیده و همه موارد گفته شده است. از طرف دیگر هم روز شنبه بلافاصله بعد از انتخابات، صبح اول وقت قبل از ساعت 8، به محض اینکه خبر را آقای رئیس جمهور دریافت کرد، خدمت آقای دکتر رئیسی تلفن زدند و تلفنی تبریک گفتند و ساعت 11 هم حضوری رفتند تبریک گفتند. آن جلسه تبریک، فقط جلسه تشریفاتی نبود، درباره موضوعات مهم بحث شد.
رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار داشت: در ادامه این موضوعات هم همین الان که بنده و شما صحبت میکنیم، آقای دکتر روحانی و آقای دکتر رئیسی با هم راجع به مسائل مهم کشور در حال صحبت هستند. پاسخ شما این است که حتما باید رضایت رئیس جمهور منتخب در تصمیمگیری برجام لحاظ شود. البته هنوز نظری به دولت ندادند.
دکتر واعظی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت لبنیات و اینکه آیا دولت برای واردات نهادههای دامی ارز ترجیحی تخصیص داده است، تصریح کرد: اولا خبری که دیروز اعلام شد که قیمت شیر 40 درصد افزایش پیدا میکند، این خبر را بلافاصله وزارت صمت تکذیب کرد. یعنی دنبال کردیم، چون آقای رئیس جمهور دستور دادند که بدون هماهنگی نباید در این ماههای آخر هیچ قیمتی افزایش پیدا کند. بالاخره مردم انتخاباتی کردند و امیدی به آینده و این شعار رئیس جمهور منتخب دارند، لذا باید تلاش کنیم، یعنی این دولت همگام و همراه رئیس جمهور منتخب باید تلاش کند که امید مردم به آینده افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: اعتقادم بر این است که اگر مردم به دولت خود امیدوار باشند، خودِ این 50 درصد مشکلات ما را حل میکند و لذا نباید اجازه بدهیم که در این مدت یک ماه و نیمه، 40 روزه، از این اتفاقات بیفتد. دیروز بلافاصله آقای رئیس جمهور دستور دادند و من هم با آقای رزم حسینی صحبت کردم و ایشان پیگیری کردند و گفتند در ستاد تنظیم بازار، وزارت جهادکشاورزی پیشنهادی را از سوی اصناف و انجمنهای لبنی پیشنهاد دادند، ما بررسی کردیم، اما هیچ تصمیمی راجع به افزایش قیمت نگرفتیم. هر کسی در هر جایی مواد لبنی را گرانتر از مصوبه قبلی بفروشد، تخلف کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: وقتی که شیر گران میشود طبیعی است که ماست و کره و همه اینها گران میشود لذا این را تکذیب میکنم. یعنی عرض بنده این است که آقای وزیر صمت گفتند که در ستاد تنظیم بازار درباره موضوع بحث شده و هیچ تصمیمی گرفته نشده است. آنهایی که اعلام کردند تخلف کردند و با کسانی هم که گران فروشی کنند طبق قانون برخورد میشود.
دکتر واعظی اضافه کرد: در ارتباط با ارز نهادههای دامی، ارز نهاده گران نشده و همان ارز قبلی است و لذا به نظر میرسد باید توزیع این نهادهها که تا الان یک مقدار مشکل داشتیم، تسریع شود. درباره تسریع در ترخیص در بنادر هم دیروز در ستاد اقتصادی دولت بحث کردیم و بین گمرک و وزارت صمت و بانک مرکزی یک تفاهمی انجام شده برای اینکه این کار سریعتر انجام شود. آقای رئیس جمهور هم دستور دادند که ساعت 3 بعد از ظهر امروز معاون اقتصادی رئیس جمهور با حضور همه مسئولین مربوطه جلسهای برای تسهیل و تسریع ترخیص کالا از بنادر برگزار کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت 200 هزار تومان برای خرید هر واکسن کرونای برکت صحت دارد یا خیر؟ اظهار داشت: بنده این سند را ندیدم، فقط یک بار آقای دکتر نمکی تشریف آوردند در ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد دادند و قرار بر این شد که ابعاد مختلف آن بررسی شود. هیچ سندی ندیدم و لذا دیروز هم وقتی این موضوع مطرح شد دفتر ما پیگیری کرد و خبر دادند که دیشب روابط عمومی وزارت بهداشت این خبر را تکذیب کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید ابتدا از دستگاههایی و افرادی که برای تولید واکسن تلاش کردند، صمیمانه سپاسگزاری کنم، تصریح کرد: سازندگان واکسن داخلی یک سال است که بهترین متخصصان ایران را با تمام وجود جمع کردند و این کار بزرگ را انجام دادند تا امروز تولیدکننده واکسن باشیم و واکسیناسیون داخلی که تمام شود، صادرکننده واکسن خواهیم بود؛ این کار بزرگی است.
دکتر واعظی ادامه داد: اصلا این کار بزرگ را با پول نمیتوانیم عوض کنیم. شما نمیدانید در این روزها چقدر سفرای ما، وزارت خارجه، مسئولین تلاش میکنند که این واکسنها به ایران برسد، بلکه یک فرد مسن را نجات دهیم. میخواهم بگویم این کار که در داخل انجام شده بسیار ارزشمند است. به خاطر پول این کار بزرگ علمی همه گروهها را زیر سوال نبریم. این نکته اول، نکته دوم اینکه مگر میتوانیم از برکت، پاستور و فخرا، هر کدام، رایگان واکسن بگیریم و به مردم تزریق کنیم و پولشان را به آنها ندهیم؟
وی خاطرنشان کرد: البته حرف شما کاملا درست است که نباید به اینها کم پول بدهیم که ضرر کنند و نباید زیاد هم بدهیم که بالاخره بودجه ما با محدودیت مواجه شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا بالاخره قیمت واکسنهای داخلی احصا شده است یا نه؟ گفت: گروهی در وزارت بهداشت در حال بررسی این موضوع است. درباره میزان اثربخشی این واکسنها نیز بنده چون تخصص این کار را ندارم، مجبورم که به صحبتهای متخصصین استناد کنم. همه گفتند که تا الان نتیجه کارآزمایی اول و دوم و سوم این واکسنها مثبت بوده و خیلی خوب بوده و با شناختی که از تیم وزارت بهداشت و آقای دکتر نمکی دارم، بعید میدانم که ایشان بخواهد جان مردم را با این چیزها قمار کند.
دکتر واعظی افزود: شاید سر هر چیزی بتوانید انعطاف نشان دهید و کوتاه بیایید، ولی روی آن چیزی که به سلامتی و جان مردم مربوط میشود نمیشود انعطاف نشان داد. سختگیری کردند و حتی اگر توجه کرده باشید، در این دو سه هفته گذشته خیلی وزیر بهداشت مورد انتقاد قرار گرفته بود که چرا مثلا صدور مجوز استفاده از این واکسن داخلی را به تاخیر انداختید. به هر حال به نظر من تا الان همه چیز خوب است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا تاکنون رئیس جمهور منتخب درباره مذاکرات احیای برجام نظری داشته است یا نه؟ اظهار داشت: نظر این دولت این است که در برجام هر چه سریعتر تحریمها برداشته شود و بالاخره گشایشی برای ملت به وجود بیاورد. البته با حفظ اصول و منافع، حاضر نیستیم به این خاطر منافع کشور را زیر پا بگذاریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تیم مذاکره کننده باید چارچوبی که مقام معظم رهبری اعلام فرمودند را رعایت کنند و همین مسیر را هم دارند طی میکنند، تصریح کرد: بحث راستیآزمایی بحث مهمی است که باید انجام شود. لذا میگوییم هر چه زودتر این کار انجام شود بهتر است. اینکه مثلا فکر کنیم اگر امروز برجام احیا شود، آیا این دولت از منافع اقتصادی آن برخوردار میشود؟ نه نمیشود.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد: به هر حال تا پولهای ما آزاد شود، تا فروش نفت آزاد شود، هر نفتی که امروز میفروشیم پول آن را حدود دو یا سه ماه بعد دریافت میکنیم. برای این دولت نفعی ندارد، ولی فرق نمیکند که چه ما در دولت باشیم، چه دولت ما تمام شده باشد، همه افتخار ما این است که خدمتگزار این مردم هستیم. باید هر آنچه که در توان داریم برای رفاه و امنیت و گشایش در زندگی و معیشت مردم به کار بگیریم.
وی گفت: معتقدیم تا روزی که هستیم باید تلاشمان را به کار بگیریم. اگر در این دوران انجام شد خیلی بهتر، و اگر نشد بستری فراهم میکنیم برای اینکه وزیر خارجه بعدی و دولت بعدی بیاید و همین راه را ادامه دهد. موارد دیگر هم هست که آقای دکتر روحانی بنایشان بر این است که تماسهایشان با رئیس جمهور منتخب استمرار پیدا کند. ایشان دستور دادند تا روز آخر اعضای دولت در هر موضوعی که جناب آقای دکتر رئیسی علاقمند بودند، خدمتشان برسند و گزارش بدهند و مسائل را بگویند. همه اینها یعنی تفاهم و همکاری را با قوت تا روز آخر ادامه میدهیم.
نظر شما