خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: برخی از داوطلبان کنکور سراسری درخواست دارند که در شرایط کرونایی کشور، زمان برگزاری کنکور سراسری 1400 به تعویق بیفتد.
این درخواست داوطلبان کنکور سراسری در حالیست که زمان آزمون کارشناسی ارشد تغییر کرد اما سازمان سنجش با تغییر زمان آزمون سراسری موافقت نکرده است.
کنکور سراسری ۱۴۰۰ در روزهای ۹ تا ۱۲ تیر ماه با یک میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۵۲ داوطلب برگزار خواهد شد و توزیع کارت ورود به جلسه این آزمون از ۶ تیر ماه در درگاه سازمان سنجش آموزش کشور آغاز میشود.
تعدادی از این داوطلبان نیز با ثبت سوژههایی در سامانه فارس من خبرگزاری فارس خواستار پیگیری در این خصوص هستند. این داوطلبان برای درخواست خود، دلایلی را هم مطرح کردند.
** 12 دلیل برای تعویق زمان کنکور سراسری
۱. متأسفانه تعداد بسیاری از داوطلبان آزمون سراسری در طول سال گذشته بالأخص در پیک چهارم، به ویروس منحوس کرونا مبتلا شده و به دلیل شرایط جسمانی نامناسب مدت زیادی از طلاییترین ساعات مطالعاتی خود را از دست دادهاند که جبران این امر تعویق آزمون سراسری را اقتضا میکند.
۲. در طول ۵۳ سال گذشته از زمان برگزاری اولین کنکور در ایران، این برای اولین بار است که کنکور ارشد بعد از کنکور سراسری برگزار خواهد شد که این امر مشکلات عدیدهای را برای داوطلبان مشترک در این دو آزمون که جمعیت قابل توجهی هستند من باب موضوع انتخاب رشته و آسیب به برنامه مطالعاتی آنان ایجاد میکند.
۳. بعد از ماه مبارک رمضان و پایان امتحانات دانشآموزان به دلیل افزایش سفرها و رفت و آمدهای شهری و برونشهری همچین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا متأسفانه چند روزی است که با افزایش دوباره آمار مبتلایان در کشور و همچنین قرمز شدن دوباره شرایط برخی شهرها و استانها مواجه شدهایم.
۴. ورود انواع ویروس کرونا همچون کرونای هندی و آفریقای جنوبی که قدرت سرایت بیشتری داشته و متأسفانه جوانان را بیشتر درگیر میکند.
۵. افزایش میزان واکسیناسیون در کشور با ورود واکسنهای تولید داخل در ماه آتی و کاهش خطر مرگ و میر و شیوع بیشتر کرونا.
۶. شرایط روحی نامناسب تعداد زیادی از دانشآموزان به دلیل وجود محدودیتها و همچنین از دست دادن شماری از عزیزان خویش در موج قبلی کرونا.
۷. شرایط نامطلوب آموزشی به دلیل برگزاری مجازی کلاسها و همچنین عدم دسترسی بسیاری از داوطلبان به این نوع آموزش در کشور اقتضا میکند که دانشآموزان فرصت بیشتری برای مطالعه داشته باشند.
۸. انتقال آزمونهای ملی با جمعیتی کمتر نسبت به کنکور سراسری به مرداد ماه از جمله انتقال آزمون وکالت، ارشد و حتی آزمون ارشد وزارت بهداشت با وجود واکسینه شدن داوطلبان.
۹. حذف کنکور نظام قدیم در سال ۹۹ که سبب شد جمعیت عظیمی از پشت کنکوریها امسال منابع نظام جدید را تهیه کرده و لزوماً نیازمند زمان بیشتری برای مطالعه آن با توجه به جدید بودن منابع هستند تا عدالت بین آنان و سایر داوطلبان رعایت شود.
۱۰. برگزاری کنکور سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی در اواخر مرداد ماه که سبب شد داوطلبان پشت کنکوری با توجه به شرایط نامساعد کرونا فرصت و امکانات کمتری برای مطالعه امسال داشته باشند.
11. فاصله کم پایان امتحانات نهایی با برگزاری کنکور سراسری با توجه به اوضاع نامناسب آموزشی امسال نسبت به سالهای گذشته.
۱۲. تجربه موفق برگزاری کنکور سال گذشته در اواخر مرداد ماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و عملکرد مناسب دستگاههای نظارتی.
** کنکور سراسری در موعد مقرر برگزار میشود
داوطلبان معتقدند که با دادن فرصت بیشتر به آنها، کیفیت کار نیز بالا میروند؛ به عبارت دیگر داوطلبان فرصت درس خواندن بیشتر و آزمون بهتری را دارند.
اما فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: «بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، کنکور سراسری 1400 در موعد مقرر برگزار میشود».
ناگفته نماند داوطلبان کنکور سراسری امیدوارند که ستاد کرونا حرف آنها را بشنود؛ چرا که در آزمون کارآموزی وکالت هم به رغم صدور کارت و اصرار سازمان سنجش برای برگزاری این آزمون، اما یک روز قبل از برگزاری آن، ستاد کرونا با برگزاری آزمون وکالت مخالفت کرد.
** داوطلبان شهرهای قرمز در محل زندگی خود کنکور میدهند
البته سازمان سنجش برای حل مشکل حضور داوطلبان در شرایط کرونا در حوزههای برگزاری کنکور، راهکارهایی دارد.
فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در این خصوص گفت: ملاک تعیین شهرها به عنوان حوزه آزمون سراسری در سال گذشته وجود ۲۵۰ داوطلب برای هر نوبت آزمون در هر شهر بود. امسال برای کاهش تردد کنکوریها، ملاک تعداد داوطلبان هر شهر به ۱۵۰ نفر کاهش یافته و داوطلبان شهرهای قرمز در شهر محل سکونت خود آزمون خواهند داد.
وی با بیان اینکه کنکور سراسری ۱۴۰۰ در ۴۱۴ شهرستان و سه هزار و ۵۲۲ حوزه برگزار میشود که تعداد حوزهها و شهرها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، ادامه داد: کنکور سراسری ۱۴۰۰ در ۱۰ کشور خارجی برگزار میشود که نسبت به سال قبل تفاوتی ندارد و در کشورهای قطر، ترکیه، مالزی، پاکستان، آذربایجان، ارمنستان، روسیه، امارات، آلمان و کویت آزمون برگزار میشود.
زرین آمیزی با بیان اینکه دانشگاههای محل برگزاری آزمون از روز قبل تعطیل می شوند تا شرایط را برای حضور داوطلبان مهیا کنند، افزود: پروتکلهای بهداشتی در شهرهای قرمز سختگیرانهتر اجرا میشود همچنین در شهرهای قرمز هیچ ترددی انجام نمیشود و داوطلبان از این شهرها برای شرکت در کنکور خارج نخواهند شد که باعث شیوع بیماری نشوند.
سخنگوی سازمان سنجش آموز کشور با بیان اینکه سال گذشته پروتکل های بهداشتی در آزمون سراسری به طور کامل اعمال شده است، یادآور شد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، پروتکل های بهداشتی در آزمون سراسری سال گذشته ۹۰ درصد رعایت شده بود. همچنین وزارت بهداشت هیچ گزارشی مبنی بر ابتلای داوطلبان به کرونا بر اثر حضور در آزمون دریافت نکرد.
* وضعیت داوطلبانی که کرونا دارند
مهلت خوداظهاری داوطلبان کنکور سراسری از ۳۰ خردادماه در درگاه سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد و تا امروز سه شنبه اول تیرماه ادامه دارد.
این سامانه ویژه داوطلبانی است که دچار بیماری کرونا شدهاند اعم از بیمارانی که در بیمارستان بستری یا در منزل قرنطینه هستند؛ این دسته از داوطلبان می توانند فرم خود اظهاری را تکمیل کرده و گواهی مبنی بر داشتن بیماری کرونا با تاییدیه بیمارستان یا نتیجه تست یا آزمایش مبنی بر مثبت بودن به ویروس کرونا را بارگذاری کنند.
سازمان سنجش با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محل آزمون آنها را در محل امن مورد تأیید وزارت بهداشت در شهرهای محل برگزاری آزمون تعیین خواهد کرد و نتیجه را از طریق شماره تلفن همراه اعلام شده به اطلاع آنها خواهند رساند.
بر اساس گفته مسؤولان سازمان سنجش، برگزار شدن یا عدم برگزاری کنکور، خارج از تصمیم سازمان سنجش آموزش کشور است و ستاد کرونا باید برای آن تصمیمگیری کند.
تعویق زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد یا کارآموزی وکالت نیز با نظر ستاد کرونا تغییر کرد و بر همین اساس، به نظر میرسد ستاد کرونا باید پاسخی به داوطلبان کنکور 1400 بدهد تا آنها بدانند شرایط کشور از نظر کرونایی چگونه است و اینکه آیا مسائل روانی و عاطفی آنها در شرایط حوادث کرونا، مورد توجه بوده است؟
انتهای
نظر شما