شناسهٔ خبر: 47900744 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

متخصص بیماری های عفونی عنوان کرد؛

مراقبت های پس از دریافت واکسن کرونا/باورهای غلط را کنار بگذارید

یک متخصص بیماری های عفونی گفت: تا پیش از واکسیناسیون ۷۰ درصدی جامعه بر ضد ویروس کووید ۱۹، همچنان تمامی افراد حتی واکسینه شده ها باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی به تشریح مراقبت‌های لازم در افرادی که واکسن کرونا دریافت کردند پرداخت.

ایجاد ایمنی در مقابل بیمای دو هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن

وی با اشاره به این موضوع که افراد دو هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن ایمنی لازم را پیدا می‌کنند گفت: تا زمانی که ۷۰ درصد جمعیت کشور واکسینه نشده باشند همچنان تمامی افراد جامعه حتی کسانی که واکسن زدند باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

به گفته طبرسی، تا وقتی که واکسیناسیون ۷۰ درصدی جمعیت کشور انجام نشده کسانی که واکسینه شدند نباید در محل‌های عمومی پرازدحام و فضاهای مسقف و وسایل نقلیه عمومی مثل مترو و تاکسی ماسک خود را بردارند یا اینکه آزادانه و بدون توجه به محدودیت‌ها و پروتکل‌های بهداشتی به مسافرت رفته یا در مهمانی شرکت کنند.

افراد واکسینه شده همچنان باید ماسک بزنند

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا همچنان در گردش است و فرد واکسینه شده امکان دارد به کرونا مبتلا شود خاطرنشان کرد: برخی سالمندان پس از دریافت دوز اول واکسن تصور می‌کنند که ایمنی پیدا کردند و در تجمعات و مهمانی‌ها شرکت می‌کنند که متأسفانه ممکن است باعث ابتلای آنها به بیماری کرونا شود.

فلوشیپ عفونت در نقص سیستم ایمنی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از افرادی که دوز اول واکسن را دریافت کردند دچار بیماری شده و در بیمارستان‌ها بستری هستند که این امر نشان می‌دهد تا وقتی دو هفته از تزریق دوز دوم واکسن کووید ۱۹ نگذشته باشد ایمنی لازم در بدن ما ایجاد نمی‌شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: زمانی می‌توانیم در جامعه به شرایط معمول و عادی برگردیم که ۷۰ درصد جمعیت واکسینه شده باشند و تا آن مرحله هنوز فاصله داریم. بنابراین کماکان رعایت نکات بهداشتی برای همه افراد حتی کسانی که واکسن دریافت کردند الزامی است.

مصرف اغلب داروها با تزریق واکسن ممانعتی ندارد

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در فرد واکسینه شده مصرف داروهایی که از قبل توسط پزشک معالج وی تجویز شده ممنوعیتی وجود ندارد و به غیر از برخی داروهایی که باعث سرکوب سیستم ایمنی و در نتیجه عدم پاسخگویی واکسن می‌شوند همچنان افراد می‌توانند داروهای قبلی خود را استفاده کنند.

وی داروهایی نظیرمتوتروکسات و یا دوزهای بالای کورتون را از جمله داروهایی برشمرد که باعث عدم پاسخگویی مناسب واکسن می‌شوند و خاطرنشان کرد: افرادی که این داروها را مصرف می‌کنند با مشورت و هماهنگی پزشک معالج خود می‌توانند مدتی قبل و بعد از تزریق واکسن این داروها را قطع کنند تا واکسن اثربخشی لازم را داشته باشد. اما در سایر موارد داروهای تجویز شده توسط پزشکان ممانعتی با تزریق واکسن ندارد.

عوارض ناشی از تزریق واکسن

طبرسی گفت: کسانی که پس از تزریق واکسن دچار عوارضی نظیر بدن درد و تب می‌شوند در صورتی که عوارض آنها خفیف باشد بهتر است تحمل کرده و دارویی مصرف نکنند. اما اگر تب ودرد عضلانی و استخوانی آنها شدید است می‌توانند از مسکن استفاده کنند که ترجیحاً بهتر است استامینوفن مصرف کنند.

این فلوشیپ عفونت در نقص سیستم ایمنی در ادامه تاکید کرد: افراد پس از واکسینه شدن نیز باید پروتکل‌های بهداشتی را همچون گذشته کامل و جدی رعایت کنند. به گفته مرکز CDC آمریکا همه افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کردند وقتی در کنار هم در خانواده قرار دارند می‌توانند ماسک خود را بردارند که ما هنوز به آن مرحله نرسیدیم بنابراین همچنان استفاده از ماسک ضروری است.

طبرسی به افراد واکسینه شده توصیه کرد: پس از دریافت واکسن مصرف مایعات کافی توصیه می‌شود تا در صورت ضعف و بی حالی مشکلی برای افراد ایجاد نشود. معمولاً عوارض گوارشی کمتر مشاهده می‌شود اما اگر فردی پس از تلقیح واکسن کرونا دچار حالت تهوع شدید بود می‌تواند از داروهای ضد تهوع مثل اندونسترون یا دیمیترون استفاده کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی استحمام پس از تزریق واکسن را بدون مانع برشمرد و گفت: استحمام هیچ ممانعتی ندارد و افراد می‌توانند با خیال راحت حمام کنند.

استاد تمام دانشگاه، درد محل تزریق را یکی دیگر از عوارض ناشی از واکسن عنوان کرد و افزود: درد محل تزریق واکسن در روزهای اولیه کاملاً عادی است و به تدریج رفع می‌شود. اما در موارد بسیار نادر ممکن است ورم و آبسه یا هماتوم در محل تزریق واکسن مشاهده شود که در این صورت می‌توان تا ۴۸ ساعت کمپرس سرد و گرم محل تزریق را انجام داد و در صورت عدم بهبودی، بزرگ‌تر و شدیدتر شدن ورم و درد و ایجاد تب به پزشک مراجعه کنند.

بیماری کووید ۱۹ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی قابل پیشگیری است

پیام طبرسی با اشاره به اینکه فعلاً در شرایط حساسی قرار داریم گفت: بیماری کرونا امروزه قابل پیشگیری است. تمام افراد جامعه برای حفظ سلامت خود و عزیزانشان باید پروتکل‌های بهداشتی، فاصله گذاری و محدودیت‌های اعمال شده را رعایت کنند تا واکسیناسیون به طور عمومی در جامعه انجام شود و از شر بیماری رها شویم.

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: تا زمانی که واکسیناسیون عمومی انجام نشده است رعایت نکات بهداشتی بسیار ضرورت دارد. گرچه در حال حاضر آمار بیماران کاهش یافته اما در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها ممکن است وارد پیک بعدی شویم.

نظر شما