شناسهٔ خبر: 47848818 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

واکنش نماینده‌های کنگره به رفع تحریم گزینشی چند فرد ایرانی

قانونگذاران آمریکایی با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور کشورشان از او بابت خروج گزینشی نام چند مقام سابق ایرانی از فهرست تحریم‌ها انتقاد کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا از اقدام دولت او در خارج کردن اسامی چند مقام سابق ایرانی از فهرست تحریم‌ها انتقاد کرده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۲۰ خردادماه همزمان با قرار دادن اسامی۷ شخص، ۴ شرکت و ۱ کشتی در فهرست تحریم‌ها به بهانه ارتباط با نیروی قدس سپاه و انصارالله یمن، اعلام کرد اسامی سه مقام سابق نفتی ایران و دو شرکت دیگر را از فهرست تحریم‌ها خارج کرده است.

در بیانیه‌ای که روی وب‌سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت اسامی سه فرد ایرانی به نام‌های «احمد قلعه‌بانی»، «فرزاد بازرگان» و «محمد معینی» به عنوان اشخاصی که نامشان از فهرست تحریم‌ها حذف شده دیده می‌شود.

آقای قلعه‌بانی مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران بوده است. آقای معینی از مدیران سابق شرکت بازرگانی نفت ایران بوده و آقای بازرگان از مدیران سابق شرکت «هنگ‌کنگ اینترترید» از شعبه‌های شرکت بازرگانی نفت ایران بوده است.

دولت آمریکا علاوه بر این شرکت‌ SEA CHARMING SHIPPING COMPANY مستقر در جزایر مارشال و شرکت AOXING SHIP MANAGEMENT SHANGHAI مستقر در چین را نیز از فهرست تحریم‌ها خارج کرده است.

مقام‌های دولت آمریکا اعلام کرده‌اند که خروج این اسامی از فهرست تحریم‌ها طبق روال‌های مرسوم در وزارت خزانه‌داری صورت گرفته و ارتباطی با مذاکرات جاری در وین در خصوص برجام ندارد.

«سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه ایران هم این اقدام آمریکا را «گزینشی» خوانده و گفته نمی‌توان آن را نشانه حسن نیت از جانب آمریکا دید.

خطیب‌زاده روز ۲۱ خرداد در توییتر نوشت: «خارج کردن گزینشی اسامی از فهرست تحریم‌شدگان، نه به گفت‌وگوهای برجام مربوط است و نه به عنوان پیامی از حسن نیت دیده می‌شود - خصوصا وقتی با تجدید تروریسم اقتصادی همراه است. بایدن باید به جای پا گذاشتن جای پای ترامپ، با رفع موثر و قابل راستی‌آزمایی تحریم‌ها، از "شکست حداکثری" او دست بکشد.»

اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای خطاب به جو بایدن نوشته‌اند او عمداً با کنگره در خصوص این تصمیم مشورت نکرده تا بتواند از نظارت قوه مقننه بگریزد. آنها خواستار توضیح دولت بایدن در این باره شده‌اند.

«کلاودیا تنی»، قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی و شماری از همکاران او خواستار تحقیق کنگره درباره دلیل رفع این تحریم‌ها شده‌اند. آنها نوشته‌اند: «ممکن است در بررسی‌ها مشخص شود وزارت خارجه آمریکا همزمان با انجام مذاکرات غیرمستقیم با تهران، این تحریم‌ها را به عنوان بخشی از امتیازات خود به ایران رفع کرده باشد.»

در این نامه آمده است: «با آنکه مقام‌های دولت بایدن در ابتدا قول دادند تحریم‌ها را تا زمان موافقت ایران با یک توافق هسته‌ای قوی‌تر حفظ کنند، دولت طی‌ ماه‌های گذشته برای نگاه داشتن ایران سر میز مذاکره اقدام به کاهش تحریم‌ها کرده‌اند.»

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

انتهای پیام/

نظر شما