شناسهٔ خبر: 47758117 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

رئیسی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری:

هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم

حجت الاسلام رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر ضرورت ایجاد تحول در کشور ، جلوگیری از فساد در جامعه را مستلزم اجرای عدالت در همه سطوح دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در شبکه دوم سیما گفت: واژه فساد که از واژه های قرآنی است به هر چیزی گفته می شود که از دایره عدالت خارج شود.

وی تحول را از ضرورت های کشور و محور برنامه های دولتش دانست و افزود: البته اجرای عدالت گاهی مبتنی بر آن چیزی است که ما ادعا می کنیم و یک وقت مبتنی بر احساس مردم است به نحوی که آنان در کوچه و بازار ببینند و بگویند که عدالت اجرا می شود که این نکته بسیار مهمی است.

رئیسی با بیان اینکه ساز و کارهای ایجاد عدالت را چگونه باید ایجاد کرد گفت: در دولت ساز و کارهای مهمی که می تواند ایجاد عدالت کند، ایجاد عدالت است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر از مردم بپرسند فساد چیست زمین خواری ، قاچاق ، فساد بانکی ، ارتشاء و رانت خواری را از مصادیق فساد می دانند؛ بسیاری از پیچ هایی که بخش دولتی می خواهد امتیاز یا مجوزی به بخش خصوصی بدهد از آن جاهایی است که باید به شدت آن را پایید و این از جاهایی است که حسابی مشکل دارد.

وی گفت: به عنوان نمونه پرداخت تسهیلات از جاهایی است که مشکل دارد و بانک های عامل و حتی نظارت هایی که بانک مرکزی دارد در این موضوع مطرح است .

رئیسی با تاکید بر اینکه ساز و کارهای ما برای جلوگیری از فساد باید کارآمد باشد یکی از راهکارهای لازم برای جلوگیری از فساد را شفافیت دانست و افزود: یکی از مشکلات جدی کشور فقدان شفافیت است اگر شفافیت اجرا شود بسیاری از مسائل کشور حل می شود.

وی گفت: به عنوان نمونه سامانه هایی که مطرح شده که باید کاملا با هم مرتبط شود مانند سامانه بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی و بنادر و کشتیرانی و گمرکات اگر با یکدیگر متصل شوند سامانه فعال اقتصادی ایجاد می شود که داده های مختلف به آن داده خواهد شد و هم بر ارز ، کالا ، صادرات و واردات نظارت می شود و هم تحت اشراف قرار می گیرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود : پرسش مطرح این است که آیا آقایان به اهمیت این موضوع پی نبردند یا نمی خواستند؟ من به ذهنم می رسد که هیچ کس نیست که به اهمیت این کار پی نبرده باشد؛ پس چطور تا به حال انجام نشده است؟ خوش بینانه اش این است که می خواستند اما پرسش این است که چرا انجام نشده است ؟

رئیسی تصریح کرد: در این قضیه رانت وجود دارد اگر این سامانه ها فعال شود دست و پای خیلی ها قطع می شود، من در قوه قضائیه پرونده ها را رسیدگی می کنم و می بینم که چه روابطی میان ثروت و قدرت وجود دارد که نمی خواهند به این پرونده ها رسیدگی شود.

وی افزود: معتقدم 10 برابر این مقاومت ها در دستگاه اجرایی خواهد بود که نمی خواهند سامانه ها فعال شود نه فقط این سامانه ها که هر سامانه ای که بخواهد امور را منضبط کند و بخواهد دست رانت خواری و فساد را قطع کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری شفافیت را بسیار مهم دانست و گفت: خودم در جاهایی که مسئولیت داشتم سعی داشتم شفافیت را ایجاد کنم و اجرا هم شده و جلوی بسیاری از بی اعتمادی ها گرفته شده است.

رئیسی یکی از بحران های کنونی جامعه را ناشی از مسئله بی اعتمادی دانست و با تاکید بر ضرورت رفع آن افزود: باید با رفع بی اعتمادی آن را به اعتماد به دولتمردان تبدیل کرد و راهکار آن ایجاد شفافیت است .

وی تعارض منافع را دومین منشا مفاسد دانست و گفت: تعارض منافع یعنی کسانی که خودشان منفعت دارند مانع از پیشبرد امور می شوند مثلا در حوزه مسکن به کسانی مسئولیت دادیم که خودشان پیمانکارند و در این حوزه دست دارند و نمی گذارند کارها صورت گیرد.

رئیسی افزود: یا کسانی که در مجموعه هایی مانند مدارس غیرانتفاعی مدرسه دارند و این ها تصمیم گیرنده می شوند در حالیکه خودشان یک طرف قضیه هستند آیا می توانند برای خودشان تصمیم بگیرند؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری، تعارض منافع را یکی از مشکلات جدی در کشور دانست که نمی گذارد کارها به سامان برسد .

وی تاکید کرد : ما باید علاوه بر عنصری که مبتلا به فساد و رانت خواری است کسانی را هم که منافعی دارند نباید در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری قرار داده شوند زیرا آنان در کشور مشکل ایجاد می کنند .

رئیسی گفت : ما بنا داریم در دولت از عناصری که در کشور مشکل دارند کنار بگذاریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت نظارت بر امور کشور افزود: بانک های عامل باید درست عمل کنند ما در این مدت با افرادی مواجه بودیم که متخلف بودند و جرم انجام دادند و در نظام بانکی با آنان برخورد شد ، بانک مرکزی جایگاه نظارتی دارد و باید نظارت می کرد اما چرا نظارت نکرد؟

وی تصریح کرد: وقتی ما پیگیری کردیم متوجه شدیم که در بانک مرکزی هم فساد وجود دارد و تقریبا 25 نفر در بانک مرکزی دستگیر شدند از افرادی که کارشان نظارت بوده و آقایانی که باید خودشان نظارت می کردند که تسهیلات به افراد واجد الشرایط پرداخت شود خودشان وقتی جعبه سکه جلویشان گذاشتند پایش می لرزد و می نویسد که 10 میلیون دلار به فلانی تسهیلات بدهیم در صورتی که واجد شرایط نیست.

رئیسی تاکید کرد: ما باید نظامات را اصلاح کنیم اگر اصلاح نکنیم نظام اداری کشور ضربه می خورد عملکردها زیر سوال می رود و مردم بی اعتماد می شوند .

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: باید بدانیم یکی از جاهایی که بیشترین فساد در آن وجود دارد حوزه قاچاق کالا است؛ در زمینه های مهم فساد است از کجا قاچاق صورت می گیرد؟ باید دانست منابع قاچاق کالا کجاست و پولش از کجا تامین می شود ؟

وی تاکید کرد : کالاهایی که صادر می شود باید پیگیری کرد که ارزش به نظام تولید و چرخه مالی کشور بازگردد اما نمی آید .

رئیسی گفت : یک راه این است که برویم و در عرصه با قاچاقچیان برخورد کنیم مانند کاری که در قوه قضائیه با قاچاق کالا انجام شد و پرونده هایش را در بنادر از صبح تا شب رسیدگی می کنیم اما آیا این مسئله را حل می کند؟ خیر ؛ چرا ؟ چون مسئله این است که منبع ارز باید کنترل شود.

وی افزود: البته من نمی خواهم بگویم هر ارزی که محصول صادراتی است وارد عرصه قاچاق می شود این حرف ها را نمی خواهم بزنم اما به لحاظ سازمانی باید رهگیری شود و این می تواند در سامانه انجام شود بدون اینکه افراد متهم شوند یا به کسی جسارتی شود و کاملا می تواند در ساختار سامانه ای نظارت شود که کالایی که صادر می شود ارزش چگونه وارد کشور می شود که تبدیل به کالای قاچاق نشود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: پس باید با فعال کردن سامانه ها، شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع می توانیم بسیاری از ساختارها و زمینه های فساد را رفع کنیم .
آقای رئیسی در پاسخ به پرسشی درباره برخی زمینه های فسادخیز مانند اختصاص ارز 4200 تومانی در بودجه یا ارائه قیر رایگان گفت: این از کارهایی است که دولت و مجلس وقتی می خواهند تصمیم گیری کنند باید همه عواقب آن را در نظر بگیرند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید درست ببینند که ارز 4200 تومانی یعنی آغاز پرونده های فساد و آمدنش به قوه قضائیه ، ما چند پرونده اکنون در قوه قضائیه داریم که محصول همین ارز است .

وی افزود : اگر ضرورتی دارد که در کشور هر کاری در هر مقطعی انجام شود ، باید نظارت متناسب با آن را نیز تعریف کنیم .

لزوم ایجاد شفافیت برای مقابله با فساد

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: با فعال کردن سامانه ها، ایجاد شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع می توانیم بسیاری از زمینه های فساد را رفع کنیم .

سید ابراهیم رئیسی در ادامه اظهاراتش در برنامه گفتگوی ویژه خبری در شبکه دو سیما ، بسیاری از پرونده های مرتبط با فساد را مربوط به ارز 4200 تومانی دانست و افزود: اگر ضرورت دارد که هر کاری در کشور انجام شود، باید نظارت متناسب با آن را نیز تعریف کنیم.

وی گفت : در این چارچوب باید بگوییم که ارز 4200 تومانی را به چه کسی می خواهیم بدهیم؟ آیا می خواهیم به وارد کننده بدهیم ؟ وارد کننده باید کالا وارد کند و نباید سوداگری کند و باید ثمره آن وارد سفره مردم شود.

رئیسی تصریح کرد : قرار بود مرغ و تخم مرغ به قیمت پایین تر از ارز 4200 تومانی دولت به نهاده های دامی عرضه شود و این برای سهولت مردم داده شده است، آیا این اتفاق افتاد یا این وسط دلالان سود بردند؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: این از آن اموری است که نظارت جدی می طلبد و شان دولت شان حمایت و نظارت است، کشاورزان عزیز ما باید مشمول حمایت و دریافت تسهیلات شوند و تضمین آنان داده شود که محصولاتشان زمین نماند تا بتوانند استفاده لازم را ببرند.

وی افزود : باید به نحوی اقدام شود که از زنجیره تامین، تولید تا مصرف از اینکه دلالان وارد عمل شوند جلوگیری کنیم تا از مصرف کننده تا تولید کننده ، ضرر نکند.

رئیسی اضافه کرد : اگر از کشاورزان عزیز ما که این همه تلاش می کنند درباره مشکلاتشان بپرسیم می گویند از کاشت ، داشت و برداشت اگر حمایت شوند و دستگاههای نظارتی دقیق این مسیر را نظارت کنند مشکلی نخواهند داشت و به حاشیه شهرها نخواهند آمد و در همان روستاها باقی می مانند که بزرگترین کارگاههای تولیدی محسوب می شوند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: فعال کردن روستا و اقتصاد روستا یعنی فعال کردن مجموعه ی تولیدی عظیم برای کشور و آمدن روستائیان به حاشیه ها سبب می شود که هم خودشان رنج ببرند و هم کشاورزی تعطیل شود پس چرا این خسارت ها را ببینیم ؟

وی افزود : اگر دولت شان نظارتی اش را فعال کند هم می تواند از وقوع فساد جلوگیری کند و هم اگر کسی احیانا مرتکب فساد شد به سرعت ساز و کارهایی در دولت طراحی شده است که با او برخورد می شود و آخرش هم می تواند به دستگاه قضایی منتهی شود.

رئیسی تصریح کرد : اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد و نتیجه این می شود که همزمان صدای کشاورز ،مصرف کننده و تولید کننده در می آید.

وجود ظرفیت ایجاد یک میلیون شغل در سال

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیکاری را یکی از دغدغه های مهم کشور دانست و گفت: ظرفیت ایجاد یک میلیون شغل در سال برای کشور وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنانش در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به جشن چندباره استقلال تولید گندم در کشور اشاره کرد و افزود:‌ چرا ما امسال باید چند میلیون تن گندم وارد کنیم؟ به نظر من باید با یک نگاه سیاست گذاری دقیق با نظارت بر آن چیزی که انجام می شود بتوانیم جلوی این گونه عوارض را بگیریم.

وی گفت: اگر دولت شأن نظارتی خود را نسبت به کشاورزی و کالا و محصول کشاورزی و نسبت به روند تولید، تأمین و مصرف را دقیق انجام دهد و سامانه ها ایجاد شود، من فکر می کنم جلوی بسیاری از عوارض گرفته شود.

حجت الاسلام رئیسی در پاسخ به سؤالی که آیا دستگاه های نظارتی در دولت شما هم به همین منوال کار را ادامه خواهند داد افزود: بیشتر دستگاه های نظارتی نظارت پسینی هستند نه پیشینی ؛ به عنوان مثال سازمان بازرسی وقتی یکموضوع ؛ واقعی می شود را بررسی می کنند که بیشتر پسینی است تا پیشینی و دیوان محاسبات؛ تفریغ بودجه را می کند و ما باید ساز و کار را درون هر تصمیم تعریف کنیم و این با بحث نظارت های همانند سازمان بازرسی فرق می کند.

وی گفت: ما باید همراه با تصمیم؛ نظارت را تعریف کنیم و نه این که بگوییم یک جا تصمیم بگیرد و یک جای دیگر نظارت کند و این شدنی نیست.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: برخی از مجوزها را که از سوی دستگاه اداری صادر می شود حرکت تولید را کند می کند و خود مجوزها موجب می شود امضاهای طلایی پیش بیاید.
حجت الاسلام رئیسی گفت: ما باید در برخی موارد نظارت ها را طوری تعریف کنیم که این نظارت ها همانند اخذ مجوزها موجب کندی نظام تولید نشود و این همان ساز و کارهای بسیار دقیقی است که هم تولید را کند می کند و هم نظارت دولت برجاست.

وی افزود: اگر شما تصمیم می گیرید ارز 4200 تومانی باید معلوم شود این ارز را به چه کسی دادید و آیا کالای مورد نظر را وارد کشور کرد یا نکرد؟.

حجت الاسلام رئیسی گفت: من چند روز پیش از آقایان بانک مرکزی سؤال کردم که آیا نظارت کردید؟ و اگر نظارت می کردید که این اتفاق نمی افتاد.

وی افزود: مگر می شود دستگاه های دولتی هر طور که دوست دارند تصمیم بگیرند و نتیجه آن بشود این گونه مفاسدی که مردم از آن گله مندند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: آیا آقایان نخواستند این سامانه ها را فعال کنند؟ ندانستند که این کار به سود کشور است؟ که به نظر من نتوانستند و چرا نتوانستند؟ چون مقاومت زیاد است.

حجت الاسلام رئیسی افزود: اینجا یک اراده جدی می خواهد که این اراده جدی آنها را باهم متحد کند و بتواند نظارت با شفافیت صورت گیرد و جلوی فساد گرفته شود و باید با قدرت وارد این بخش شد.

وی گفت: وقتی ساز و کاری باید در کشور اجرا شود نمی توانند به بهانه هایی سر باز بزنند و نمی شود با ناتوانی، بی عرضه گی و بی توجهی این مسأله بسیار مهمی که جزو ضرورت های کشور است؛ توجه نکرد.

حجت الاسلام رئیسی افزود: چند درصد از دولت الکترونیک تشکیل شده است و ما سال ها می گوییم که باید تشکیل شود و همه هم قبول داریم، پس چرا تشکیل نمی شود و چرا سامانه ها باهم مرتبط نمی شود؟ برای این که یک قدرت، یک اراده مدیریتی جدی در کشور می خواهد و با این اراده؛ خیلی از کارها سامان پیدا می کند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه دولتش برای ایجاد اشتغال و اینکه نرخ بیکاری در پایان چهار ساله این دولت به چه رقمی می رسد؟ گفت: بیکاری یکی از دغدغه های مهم کشور است و ایجاد اشتغال در کشور کاملاً امکان پذیر است و سؤال من این است که چرا این اشتغال ایجاد نشده است؟

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما امروز می توانیم بگوییم آمار بیکاران پنج میلیون بیکار است که شامل بیکار و شبه بیکار می شود و این آمار واقعاً زیبنده کشور نیست.

حجت الاسلام رئیسی گفت: اگر در سال یک میلیون اشتغال ایجاد می شد، ما شاهد این وضعیت نبودیم، ولی ایجاد نشد و با سالی با 200 یا 300 هزار شغل مسأله حل نمی شود و سالی 700 تا 800 هزار شغل عقب ماندگی داریم که در کشور امکان ایجاد سالی یک میلیون شغل هست که در چهار سال چهار میلیون شغل ایجاد شود.

وی افزود: ظرفیت قابل توجهی از واحدهای تولیدی بلا استفاده و معطل است.

حجت الاسلام رئیسی گفت: ما در قوه قضائیه دو هزار از آنها را راه اندازی کردیم اما هزاران واحد تولیدی هست که به تملک بانک ها درآمده است.

وی افزود: من زمانی که به هر استانی می روم می گویند 50 واحد دیگر هم هست، سؤال این جاست که چرا باید این گونه باشد؟ زمانی می گویید زیرساخت ندارد در حالی که زیرساخت هم دارد، من زمانی که به سبلان پارچه اردبیل رفتم دیدم سالن کاملاً آماده است و برای چه کارگر در آن مشغول نیست؟ یا ماشین سازی تبریز در اراک یا در خرم آباد هر واحدی را که بازدید کردم دیدم آنها با یک اقدام مقدماتی اشتغال در آنها اتفاق می افتد و بیکاری کاملاً کم می شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ظرفیت موجود کشور کاملاً قابل توجه است و متأسفانه در این سال ها شغلی که باید ایجاد می شد، نشد.

حجت الاسلام رئیسی افزود: باید ظرفیتی که الآن در واحدهای تولیدی معطل مانده به تولید برسد و این کار انجام شدنی است و دوم این که 70 درصد ظرفیت اقتصادی ما در کشور فعال نیست.

وی گفت: سهم برخی کشورهای اروپایی از استفاده از ساحل 50 درصد تولید ناخالص ملی آنهاست، این در حالی است که ما با ساحل سه هزار کیلومتر ارتباط داریم و سهم اقتصاد دریای ما دو سه درصد است.

حجت الاسلام رئیسی افزود: اقتصاد دیجیتال باید فعال شود و اگر اقتصاد فضای مجازی ما فعال شود؛ خانم های خانه دار هم می توانند تولید محتوا کنند و درآمد داشته باشند.

وی همچنین بخش مسکن را پیشران اقتصاد کشور دانست.

باید اقتصاد غیر مولد را بی جاذبه کنیم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید اقتصاد غیر مولد را بی جاذبه کنیم و با نظام مالیاتی عادلانه می توان این اقتصاد را بی جاذبه کرد.

سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: مسکن، تولید لوازم خانگی، و علم و فناوری اشتغال پیشران هستند و اگر هر کدام فعال شود ، اشتغال بسیاری ایجاد می کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه های خود برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی ادامه داد: فارغ التحصیلان دانشگاهی با توجه به اینکه تحصیل کرده هستند این کار را برای اشتغال آنها آسان می کند.

رئیسی گفت : مثلا در حوزه اقتصادی دیجیتال جای تحصیل کرده هاست که می تواند فعال شود و در حوزه تولید حضور تحصیل کرده ها می تواند صنایع پیشران ما را بسیار فعال کند.

وی با اشاره به بازدید اخیر خود از یکی از واحدهای صنعتی در ورامین افزود: در آنجا خیلی از تحصیل کرده ها مشغول کار بودند و در کشت و صنعت خرم آباد مشاهد کردم که خیلی از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی در آنجا مشغول کار هستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: برای فارغ التحصیلان زمینه کار و اشتغال در کشور بیشتر است بنابراین این دغدغه ای که در خانواده ها در زمینه بیکاری جوانان وجود دارد، این دغدغه را میتوانیم کم کنیم.

وی افزود: ما باید برای فعال کردن تولید حتماً اقتصادهای غیر مولد را بی جاذبه کنیم.

رئیسی گفت: اینکه بانک ها بدنبال ارز، خریدن زمین، طلا و مسکن بروند اینها را باید فریز کنند.

وی ادامه داد: سرمایه بانک ها که باید به سمت تولید برود اگر به سمت سوداگری برود اینها مشکل ایجاد می کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید اقتصاد غیر مولد را بی جاذبه کنیم و این کار با با نظام مالیاتی عادلانه می توان این اقتصاد را بی جاذبه کرد.

وی با تاکید اینکه جاذبه به سمت تولید برود گفت: ما برای تولید 25 درصد مالیات گذاشته ایم که به نظر من در دولت ما باید شیب را در این حوزه به سمت 10 درصد ببریم.

رئیسی ادامه داد: این کار کاملا امکانپذیر است بنابراین باید برای تولید جاذبه ایجاد کنیم و از آن طرف سوداگری و اقتصاد غیر مولد را بی جاذبه کنیم که این هم باید در ساختار ها اتفاق بیافتد و با سخنرانی و بخشنامه نیست.

وی افزود: نباید کار به جایی کشیده شود که دولت از قوه قضائیه بخواهد موضوع را پیگیری کند.

رئیسی تصریح کرد: ما باید در درون هر تصمیمی نظارت را تعبیه کنیم بنابراین وقتی تعبیه شد نوبت به دستگاه های دیگر که رسید نظارت، نظارت رندمی خواهد شد نه اینکه نظارت از اول تا آخر خط تولید باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه های خود برای ایجاد ارتباط میان آموزش، مهارت با بازار کار گفت: ما در نظام آموزش مان دانشگاه یک سو است و صنعت، اقتصاد و بازار در سوی دیگر است و این دو با هم متحد شوند.

وی افزود: دانشگاه باید نیاز بازار، تولید و مهارت لازم را به دانشجو بدهد و دانشجو وقتی وارد بازار کار می شود کاملا مهار لازم را داشته باشد بنابراین باید سرفصل های درسی در دانشگاه ها اصلاح شود.

رئیسی ادامه داد: مهارت یابی باید جزو محورهای اصلی در دانشگاه شود و این وقتی اتفاق می افتد که دانشگاه ما با فضای کسب وکار ارتباط تنگاتنگ برقرار کند.

وی با تاکید بر ضرورت ارتباط تنگاتنگ دانشگاه با صنعت و اقتصاد گفت: رتبه بندی دانشگاه، استاد و دانشجو باید براساس میزانی باشد که دانشگاه مشکل بازار را حل می کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر یک استاد یا یک دانشجو در دوران تحصیلات تکمیلی یک پایان نامه نوشت که دو تا از گره های صنعت را باز کند آنوقت باید این عملکرد در رتبه بندی دانشجو یا استاد لحاظ شود.

وی ادامه داد: بنابراین ما در راستای نیاز بازار کار سرفصل دروس را در دانشگاه تعریف می کنیم و این دانشگاه را با صنعت و اقتصاد مرتبط می کنیم.

رئیسی گفت: بنابراین ارتباط دادن نظام ارتقاء و ترفیع اساتید و رفع مشکلات اقتصادی و رفع مشکلات صنعتی منجر به رفع مشکلات در بازار کار می شود.

وی افزود: من معتقدم که ما باید ارتباط دانشگاه را با صنعت نه اسمی بلکه واقعی کنیم.

هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: به هیچ عنوان نباید به اقتصاد شوک وارد کرد و ما برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: ما باید در صنایع کوچک و کارگاه ها، توانشان را افزایش دهیم تا این که در برابر برخی تکانه ها تاب آوری داشته باشند.

وی گفت: وقتی کارگاه های کوچک دچار مشکل اقتصادی می شوند تعطیل می شوند و کارگرها بیکار می شوند که باید ما تاب آوری صنایع کوچک را بالا ببریم و لازمه آن هم این است که حمایت کنیم.

حجت الاسلام رئیسی افزود: کارگاه های کوچک برای ما بسیار مهم است و باید این کارگاه ها را مرتبط کنیم با صنایع بزرگ که باهم کار کنند که هم به نوعی صنایع بزرگ دستور کار به آنها بدهند و برخی امور را به صنایع کوچک واگذار کنند و هم کارگاه های کوچک از توان صنایع بزرگ بهره ببرند در جهت این که تاب آوری خود را بالا ببرند.

وی به مسأله مالیات اشاره کرد و گفت: ما باید مسأله مالیات را عادلانه کنیم، وقتی می بینیم کارگاه های کوچک ما تولید می کنند باید برای آنها تشویقی داشته باشیم و تشویق آنها هم این است که باید مالیات آنها را به نحو مناسب کاهش بدهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر زنجیره بین واحد کوچک و واحدهای بزرگ برقرار باشد مانند قطعه ساز و خودروساز؛ هر چه این ارتباط قوی تر و استراتژیک تر باشد؛ نقش مهمی خواهند داشت در این که مشکلی در تولید نداشته باشیم.

حجت الاسلام رئیسی گفت: بنگاه های کوچک باید مورد توجه دولت قرار بگیرند و باید بر روی تسهیلاتی که به بنگاه های کوچک داده می شود نظارت داشته باشیم که آیا این تسهیلات را در جهت تولید استفاده کرده یا با مانعی بر نخورده اند، رسیدن به وضع بنگاه های کوچک و خرد از ضرورت هایی است که دولت باید دنبال کند.

وی در خصوص کنترل تورم افزود: نظارت بر خلق پول بانک ها؛ از مسائل بسیار مهمی است که ما انجام خواهیم داد؛ همچنین گسترش ابزارهای تأمین مالی که باید صورت بگیرد و در واقع باید خلق نقدینگی، مدیریت شود که این مسائل در کاهش تورم نقش کلیدی و اساسی دارد.

حجت الاسلام رئیسی در خصوص کسری بودجه در کنترل تورم گفت: علت کسری بودجه دولت چیست؟ یکی از آنها هزینه های زیاد و دومی؛ درآمد کم است ما فکر کردیم که هزینه های دولت را کاهش بدهیم و چرا باید دولت پرخرج باشد؟ و دوم این که درآمد را افزایش دهیم و راه افزایش درآمد نیز مقابله با فرار مالیاتی است؛ به اندازه آن که مالیات می دهیم فرار مالیاتی وجود دارد.

وی افزود: ما اکنون مالیات را از کارگر و مردم عادی می گیریم که از ارزش افزوده کالاها گرفته می شود و چرا آن کسی که میلیاردی فرار مالیاتی می کند با یک سامانه هوشمند مالیاتی با آن برخورد نمی شود؟ که این کاملاً عملیاتی است و ما برای این کار برنامه داریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: سهم ما از صادرات به کشورهای همسایه دو درصد است در حالی که میلیاردها واردات به کشور وجود دارد، ما می توانیم 40 تا 50 میلیارد دلار واردات خود را به کشورهای همسایه افزایش دهیم و این امر موجب فعال شدن تولید می شود و می تواند منشأ درآمد برای دولت باشد و می تواند کسری بودجه دولت را کاملاً پوشش دهد.

حجت الاسلام رئیسی افزود: ما هم کاهش هزینه ها را خواهیم داشت و دولت نباید پر خرج باشد و هم افزایش درآمد خواهیم داشت که بتواند کسری بودجه را حل کند و این راهکاری است که می تواند این مشکل را حل کند.

وی در خصوص قیمت حامل های انرژی گفت: به هیچ عنوان نباید به اقتصاد شوک وارد کرد و ما برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم.

حجت الاسلام رئیسی افزود: از قول من برخی ها نقل کرده بودند که می خواهم افزایش حامل های انرژی در برنامه ام داشته باشم؛ اما مردم عزیز این شایعاتی که پخش می کنند؛ چنین حرف هایی را باور نکنید؛ ما کشور را می شناسیم، مسائل کشور را می دانیم و راهکارها را هم بلدیم و هم به لطف خدا می توانیم و با دست توانای شما و مردم عزیز و جوانان وضعیت کشور را متحول خواهیم کرد منتها تحول هزینه دارد.

وی گفت: ما در قوه قضائیه نیز پرونده های فساد را عادی رسیدگی نکردیم چرا که باندهای قدرت و ثروت نمی گذارند کار پیش برود که در دستگاه اجرایی این بیشتر خواهد بود و حتماً با اراده جدی و با کمک شما مردم بسیاری از این گره ها باز خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من فکر می کنم در سه چهار روز اخیر نیز شایعات نسبت به من افزایش پیدا خواهد کرد، مردم باید هوشیار باشند و گوششان به این حرف ها بدهکار نباشد و ما نظرات خود را در رسانه های رسمی گفتیم، من قبلاً هم گفتم من برای اداره کشور هم برنامه دارم و هم کارنامه دارم و هم اراده جدی وجود دارد برای سامان دادن وضعیت مردم و هم سفره مردم.

حجت الاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: مردم، کارگران عزیز، کشاورزان گرامی، خانم های محترم، دختران گرامی، برادران عزیز اهل سنت، فعالان اقتصادی، کاسبان و اقشار مختلف، در یک لحظه بسیار حساسی قرار گرفتیم و می توانیم با تصمیم؛ وضعیت کشور را متحول کنیم و به سوی آن اهداف بلندی که کشور در بیانیه گام دوم رهبر انقلاب ذکر کردند و اجرای عدالت؛ حرکت کنیم.

 نظام مالیاتی عادلانه و هوشمند دستورکار دولت مردمی

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید کاری کنیم تا نظام مالیاتی کشور کاملا هوشمند وعادلانه باشد تا همه به طور یکسان مالیات بدهند.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در حاشیه برنامه گفتگوی ویژه خبری در جمع خبرنگاران افزود: متاسفانه در نظام مالیاتی کشور مشکلات زیادی وجود دارد اول اینکه از افرادی مالیات اخذ می شود و ازافرادی هم مالیات اخذ نمی شود و این یک بی عدالتی و ساختارهای مالیاتی در حال حاضر کارایی ندارد.

وی گفت: باید برویم به سراغ نظام مالیاتی هوشمند که آن هم در یک دولت هوشمند شکل بگیرد با این کار براحتی می شود فرار مالیاتی را شناسایی کرد و کسانی که هزاران میلیارد فرار مالیاتی دارند به راحتی می شود شناسایی کرد.

رئیسی ادامه داد: کارمند مالیات می دهد و افراد عادی هم در خرید های خود مالیات پرداخت می کنند و هنگام خرید کالا ارزش افزوده آن نیز گرفته می شود .

وی گفت: طبق آمار بدست آمده به میزانی که در کشور مالیات می گیریم به همان مقدار هم فرار مالیاتی داریم .

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: برای برخی باید مالیات را تعدیل کرد مثل تولید کنندگان و کسانی که تولید مولد دارند و برعکس باید برای کسانی که با مسائل غیر مولد مثل خرید طلا و ارز و زمین باید به این کارها مالیات تعلق بگیرد باید با نظام مالیات عدالت را برقرار کنیم.

وی ادامه داد: باید تولید را تشویق کنیم و برای آن باید جاذبه ایجاد کرد و مالیات آن را باید از 25 درصد به 10 درصد برسانیم و از طرفی دیگر باید با نظام مالیاتی عادلانه کارهای اقتصادی غیر مولد را کم جاذبه کنی.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید کیفیت خودرو را بالا ببریم برخی سوال می کنند چرا موشک ساخته می شود اما خودرو نمی توانیم بسازیم ما باید کار را فناورانه انجام دهیم و فناوری را بیاوریم کنار تولید.

وی در سوالی در خصوص جذب ایرانیان خارج از کشور و نخبگان گفت: ایرانی بودن کافیست که حقوق او تضمین شود و او حقی دارد و به هیچ عنوان نمی توانیم به ایرانیان خارج از کشور بی توجهی کنیم.

رئیسی گفت: همانطوری که حقوق ایرانیان در داخل کشور پیگیری می شود حقوق ایرانیان خارج از کشور هم باید پیگیری شود وباید زمینه سرمایه گذاری برای ایرانیان خارج از کشور را در داخل فراهم کنیم.

وی ادامه داد: زمینه سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور را دولت باید فراهم کند تا این سرمایه ها بتوانند به سمت تولید داخل روانه شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نخبگان ایرانی خارج از کشور باید مورد توجه خاص قرار بگیرند و ارتباط آنها از لحاظ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی باید با کشور برقرار شود و قطعاً آنها دوست دارند با ایران که زادگاه اجدادی شان است ارتباط داشته باشند و قطعاً دولت کمک خواهد کرد به نحوی که ایرانیان در هر نقطه ای از دنیا باشند بدانند که ایران زادگاه اصلی آنهاست و فرزندان آنها عزیزان ما هستند و باید بدانند که هر پولی که در خارج از کشور بدست می آورند بهترین نقطه سرمایه گذاری آن داخل ایران است و این سرمایه گذاری را دولت باید تضمین کند.

وی درباره عملکرد رسانه ملی در روزهای انتخاباتی افزود: رسانه ملی با تمام قوا به میدان آمده و پیام مردم را به کاندیداها و برعکس پیام و نظر کاندیداها را به مردم برساند. قضاوت و داوری هم باشد با مردم.

منبع: صداوسیما

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما