شناسهٔ خبر: 47664864 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

آغاز دومین مناظره کاندیداها با طعم درخواست روش مناظرات؛

آغاز نیمه دوم مناظره کاندیداها در فضای آرام

بعد از ظهر هجدهم خردادماه سال ۱۴۰۰ فرآیند برگزاری دومین مناظره با ورود نامزد‌های سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری به محوطه جام جم و سیمای جمهوری اسلامی آغاز شد. در دور اول مناظره بر خلاف پیش بینی کارشناسان، تنور جلسه داغ تر از تصور شد و مخصوصاً در نیمه اول مناظره کاندیداها بجای پاسخ دقیق به پرسشها، تمام تلاش خود را صرف تبرئه از اتهاماتی کردند که رقبای انتخاباتی آنها در فرصت کوتاهی که به آنها داده شد به طرف مقابل تاخته بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پارسینه، بعد از ظهر سه شنبه هجدهم خردادماه نامزد‌های ریاست جمهوری در دوره سیزدهم به منظور قرعه‌کشی برای تعیین صندلی و روال پرسش‌های مناظره وارد رسانه ملی و استودیو محل مناظره‌ها شدند. قرار است مدت مناظره ۳ ساعت است و از ساعت ۱۷ تا ساعت ۲۰ برگزار شود.

هر هفت نامزد حاضر در این دوره از انتخابات، در این مناظره که با موضوع «فرهنگی، سیاسی، اجتماعی» برگزار می‌شود، حضور خواهند داشت.

بنظر می رسد بعد از مناظره اول با محور اقتصاد، دغدغه های «فرهنگی، سیاسی، اجتماعی» از موضوعاتی باشد که تنور این جلسه را بیش از تصور داغ کند مگر اینکه کاندیداها با لحاظ هشدارهایی که به آنها داده شده از طرح موضوعات جنجالی صرف نظر کنند.

پس از مناظره اول بنظر می‌رسد وزن جناح بندی حاضرین، ۵ به ۲ باشد و مهر علیزاده و همتی به عنوان افراد نزدیک به جناح و طیف معتدل و اصلاح طلب باید تا پایان مناظرات دست کم در برابر ۵ رقیب اصولگرای خود از برنامه‌ها و مواضع خود دفاع کنند!
 
البته اگر چنین تخمینی صحیح باشد پس انتظار تماشای یک جلسه دیدنی و پر از حاشیه دور از ذهن نیست!
 
کاربران محترم می توانند خبرهای شامل متن و حاشیه این مناظره را لحظه به لحظه با پارسینه دنبال کنند.
 
با پارسینه در جریان باشید:
 

رفع آسیب های اجتماعی ناشی از ساختار بسیار غلط است و گروه‌های ذی نفع و رانت خوار متاسفانه در کشور بر اقتصاد، فرهنگ و جامعه چنبره زده‌اند و ما اگر نتوانیم مشت آنان را باز کنیم و این فسادی که اینان در کشور ایجاد کردند را حل نکنیم، این مسائل و مشکلات رفع نمی‌شود.

 اینان ارتباطات خیلی وسیعی دارند هم در صادرات و هم در واردات، ارتباط خیلی زنجیره‌ای دارند با کاسبان تحریم در زمینه سیاست خارجی و در ارتباط با قاچاق چه واردات و صادرات.
من الان در مقابل جریانی قرار دارم که به جای توسعه کشور می‌گویند کاخ سفید را حسینه کنیم! دوستان و عزیزانی که الان در جلسه هستند این موارد را مطرح می‌کنند.

چه کسانی به سفارت عربستان حمله می‌کنند؟ ارزش پول را بهم میزنند و روابط ما با همسایگان را خراب می‌کنند؟ چه کسی پشت آن است؟ اگر کشور این زنجیره را رفع نکند این مشکلات قابل حل نیست.

تحریم باعث مشکل شده اما این دوستان قبول نمی‌کنند.

همین افرادی که می‌گویم چنبره زدند بر اقتصاد کشور، از تحریم سود می‌برند. سالی ۲۰ درصد مالیات کشور را بالا بردند. ما حجم تجارت خارجی‌مان ۱۶ میلیارد دلار بود که چند کشور با آن زندگی می‌کنند.

در زمان استراحت دیدم که مردم با اشتباه من شوخی کردند، حقیقتا شوخی شما باعث خوشحالی من می‌شود.
 بابت اشتباه لفظی که «یاشاسین» را «یاساشین» گفتم عذرخواهی می‌کنم، ولی خیلی من گله‌مندم از اینکه بلافاصله سایت مرکز پژوهش‌های مجلس این اشتباه را تیتر کرده است.
 آذربایجانی‌ها عشقی که به آقا مهدی باکری دارم را می‌دانند و هیچ کس اندازه او در دل من جا ندارد.

با قوی ترین و گردن کلفت ترین افراد در شبکه فساد در جامعه مقابله خواهم کرد.

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375542" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375542?width=800&height=600"></script></div>

حوزه سلامت یکی از موضوعاتی است که در خارج از محدوده تنها یک وزارت قرار دارد. رییس جمهور باید در چنین موضوعات سیستم را هماهنگ و یک‌دست بسیج کند و پیش ببرد.

طرح تحول سلامت طرحی بود که صرفا هزینه‌ها را چند برابر کرد. اگر مدعی پروژه‌ای در حوزه سلامت هستیم باید در قالب مسئولیت برای تمام وزارت‌خانه‌ها تعریف شود.

اگر درگیر کار نمایشی باشید کشور بعد از هشت سال تازه متوجه می‌شود که در راه غلط قرار داشته است.

محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره کاربرد فناوری هسته ای:

باتوجه به همت دانشمندان هسته ای ما باید انیستیتوهای تحقیقاتی ایجاد شود تا این دانش را بومی کنند.

باید جوانان را حفظ کنیم و آنها را فراری ندهیم، عمده این دانش در اختیار آنهاست. آنها نشان دادند می توانند این دانش را توسعه دهند.


باتوجه به آنکه بخش عمده ای از جمعیت کشور جوانان و بانوان هستند، باید بستر و نهادهایی برای رفع فشاری که مانع از پیشرفت آنها شده است، پیش بینی شود.

سه وزیر زن معرفی می کنم و اگر مجلس همکاری نکرد به عنوان معاون معرفی می کنم تا تبعیض علیه آنان رفع شود.

میانگین سنی دولت من ۴۵ سال خواهد بود.

جلیلی: ۵۰ درصد جمعیت ما را خانم‌ها تشکیل می‌دهند؛ در همین ۸ سال گذشته بارها درباره بانوان صحبت شده اما نتیجه‌اش تقریبا هیچ بوده است. زنان سرپرست الان چه امکاناتی پیدا کردند؟ کار واقعی با کار نمایشی متفاوت است.

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375502" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375502?width=800&height=600"></script></div>

اینکه دلسوزی می‌کنیم چرا پیامک حجاب برای زنان رفته، هزاران خانم بودند که مشکلات معیشتی داشتند.

 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: مردم ما امروز در سخت‌ترین اوضاع زندگی بعد از انقلاب هستند.

 ما حتی در زمان جنگ هم با چنین مشکلاتی روبرو نبودیم.

 تورم را می‌توان کم کرد، کرونا را می‌توان مهار کرد، ارزش پول ملی را می‌توان حفظ کرد، کشورهای ضعیف‌تر ازما هم این کار را انجام داده‌اند.

 در این دولت برنامه نبوده، در ۴ سال اول برنامه بارها تغییر کرده است

از برنامه‌های من این است که اعطای مسئولیت را بر اساس شایستگی انجام دهم.
من مخالف بازداشت و زندانی کردن معتادان هستم، باید این افراد را به زندگی برگرداند، باید به آن‌ها توجه کنیم.
این افراد به دلیل سیاست‌های غلط و بیکاری به اعتیاد کشیده شده‌اند.
توجه ویژ‌ه‌ای به زندگی افراد معلول خواهم داشت.
بحث محیط زیست برای من خیلی مهم است.
حرکت ما در منطقه باید مبنای اقتصاد برای مردم باشد.

رئیس‌جمهور باید یک بسته جامع باشد. نمی‌شود کشور را کاریکاتوری مدیریت کرد. برای معیشت معتقدم می‌شود در سال اول ریشه فقر مطلق را برکند که برنامه اش را نوشته‌ام. در آزادی‌های مدنی هم دولت باید پیرو مردم و پاسخگوی مطالبات و اعتراضات مردم باشد.

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375501" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375501?width=800&height=600"></script></div>

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: دادن پایامک حجاب به خانم ایجاد وحشت می کند.
قیمت واکسن کرونا حداکثر ده دلار است.
اگر وزارت بهداشت از مافیا دست بر می داشت با قیمت آزاد نهایتا دویست هزار تومان بود.
وزیر بهداشت می خواست با شعر و شاعری مساله را تمام کند.
برای مهارت افزایی جوانان برنامه دارم.

جوانان با تحصیلات طولانی، سربازی و نرخ بیکاری و بعد از آن مسئله درآمد و کسب مسکن مواجه اند و در حسرت ازدواج و تشکیل خانواده به سر می برند.
گاهی هم در دوراهی نان و جان هستند که این را می توان در بین کوله بران دید.
دولت من کنکور را حذف می کند و مسئله سربازی را حل و فصل خواهد کرد.
 به هر زوج 500 هزار تومان برای ازدواج، جهیزیه و مسکن خواهیم داد.

مشکلات ما خیلی زیاد است.
طی یکی دوسال قبل مقدار افزایش دستمزد کارگران مقداری بیشتر از میزان تورم بوده است، اما این وضعیتی نیست که کارگران را راضی کند.
چند وقت است که کار معلمان در زمینه رتبه‌بندی بین دولت و مجلس پاس کاری می‌شود.
عدم اجرای رتبه‌بندی و تعیین حق و حقوق معلمان موجب اعمال ظلم به این قشر شده است.

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375489" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375489?width=800&height=600"></script></div>

ریاست مرکز پژوهش ها بر عهده علیرضا زاکانی نامزد دیگر انتخابات است.

مدرک تحصیلی من، معادل نیست.

نسبت به هر مسئولیت که داشته‌ام، پاسخگو هستم.

همتی: آقای جلیلی می‌گوید نباید هیچ کاری را طول بدهیم اما خودشان در مجمع FATF را دو سال در مجمع معطل نگه داشته‌اند. یا رد کنید یا تصویب.

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375477" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375477?width=800&height=600"></script></div>

️آقای رئیسی شما در شورای عالی اقتصادی دیدید که من مخالف دلار ۴۲۰۰ تومانی بودم. چرا جلویش نایستادید.

️دوستان باید به ترامپ نامه بنویسند و بگویند خوشحال باش؛ بلایی که سر مردم اوردید را ما گردن بانک مرکزی انداختیم.

️آقای زاکانی به جای یار پوششی تبدیل به پلیس بد و خوب شده. شما برنامه‌های‌تان را بگویید. اگر من بخاطر دو سال حضور در دولت باید پاسخگوی عملکرد دولت روحانی باشم، آقای رئیسی ۴۰ سال در قوه قضاییه بوده و اولی‌تر است که پاسخگوی عملکرد این قوه باشد.

یکی از مشکلات ما در نظام اداری کشور که دولت سلام به دنبال اصلاح آن است، نحوه تقسیم وظایف است.
 در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم و در آموزش، بهداشت و سلامت هم همین طور است.
 ما نزد علمای اسلام دانشمندان بزرگی در رشته‌های اقتصاد و علوم انسانی داریم.
 خود من در بسیاری موضوعات تلمذ می‌کنم. لذا نباید ساحت علم را منحصر کرد.

آقایان مدعی هستند حامی کولبران هستند! چرا از 25 میلیارد دلار قاچاق سالانه کالا که 95 درصد آن از مبادی قانونی است، تاکنون جلوگیری نشده است؟!

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375476" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375476?width=800&height=600"></script></div>

محسن رضایی در دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری،خاطره‌ای از زمان جنگ تعریف کرد و در گافی بزرگ گفت : یاساشین آذربایجان. 

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375473" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375473?width=800&height=600"></script></div>

محسن رضایی دومین کاندیدایی بود که در دومین مناظره به سوال پاسخ داد.

محسن رضایی در پاسخ به پرسشی درباره اصلی ترین مانع موجود بر سر راه امید داشتن جوانان و راهکار رفع آن، گفت: 

مردم ایران مشکلات شما با شعار، وعده، شعبده بازی و حرف های مفت حل نمی شود. مشکلات شما ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی به جایی نمی رسد. به قول دانشجوی شیمی دانشگاه تهران که در حال دستفروشی بود و می گفت ما از گرسنگی امید می خوریم. درست می گوید چون امید دیدنی است. دولت ما امید را به سفره شما باز می گرداند و ان شاالله بار دیگر لبخند پیروزی بر چهره شما خواهد نشست.

حرف درستی در مناظره قبلی گفته شد که کسانی که نمی خواهند تا پایان بمانند به مردم اعلام کنند، البته با توهین نباید گفته می شد. من همانطور که احساس کردید تا پایان هستم. من در اینجا از مردم ایران می خواهم سخن بگویم، از تمام اقوام با فرهنگ و تمدن ساز ایرانی، از آذربایجان که سر ایران است، از آقا مهدی باکری، همت، احمد متوسلیان، طهرانی مقدم و همه قهرمانان اقوام ایرانی.

ما با همه مردم ایران انقلاب و جنگ را به نتیجه  رساندیم و دولت ما دولت همه مردم ایران است، از اهل تسنن گرفته تا اهل تشیع. نمی دانم چرا من را به خاطر زاگرسی بودن متهم می کنند؟ من افتخار می کنم که اهل قوم لر هستم. همه می دانند من در تمام دوران فعالیتم از تمام اقوام ایرانی استفاده کردم.

امید زمانی تحقق پیدا می کند که ما انرژی جدیدی را در جامعه ایجاد کنیم، امید توسط دولت های خواب آلوده که شب می خوابند و بعد قیمت بنزین را چند برابر می کنند و مردمی که توجیه نشدند و با آن ها صحبت نشده به خیابان ها می آیند و آن مشکلات پیش می آید ایجاد نمی شود. من به مردم قول می دهم سال ۱۴۰۰ سال گشایش برای ملت ایران است و امسال به نام مبارک حضرت ولی عصر (عج) منتسب شده است و ما لبخند را به چهره مردم و برکت را به سفره هایشان باز می گردانیم. مطمئن باشید آخرین ریالی که از حق شما و جیب شما رفته است به جیب شما باز خواهد گشت.

سعید جلیلی سومین نامزدی بود که در این مناظره صحبت کرد؛ وی درباره برنامه های خود برای تقویت اعتماد مردم به دولتش، گفت: اگر می‌خواهیم اعتماد مردم جلب شود حتما باید رفتار مسولان درست شود، یکی از موضوعات که مانع اصلاح امور می شود فرهنگ غلط سیاسی است که در نظام اداری وجود دارد و این یک موضوع فراگیر است و مربوط به یک جناح نیست.

وی افزود: اگر از ساختار اداری و اجرایی کشور این فرهنگ را پاک نکنیم ظرفیت و توانمندی کشور دیده نمی‌شود، اگر در فرهنگ سیاسی کشور نمایش جای کار واقعی را گرفت، نمی‌توان انتظار داشت کارها جلو رود، با نمایش کشور پیش نمی رود، اگر بخواهیم فقط توضیح دهید و نتیجه نداشته باشد، فایده ندارد. اگر به کارهای نمایشی بپردازیم حتما مشکلات کشور باقی خواهد ماند و کشور را متوقف می کند. نتیجه کارهای مسئولان در زندگی مردم دیده نشود نشان از این دارد کار نمایشی بوده است. نباید اجازه دهیم این فرهنگ سیاسی ادامه پیدا کند، اگر تصمیم به موقع نگرفتیم و یک تا دو سال کشور را معطل موضوعی کردیم مشکلات باقی خواهند، چند شغلی مسئولان به کار لطمه می‌زند.

جلیلی ادامه داد: اگر خدایی نکرده این فرهنگ سیاسی به نسل بعدی برود که کار بدتر است.

دومین نامزدی که در بخش نخست مناظره سخن گفت محسن رضایی بود؛ رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از محوری ترین بندهای گام دوم انقلاب تقویت امید در جونان است؛ برنامه شما در این مورد چیست؟ گفت: مشکلات کشور با شعار و حرف مفت حل نمی شود؛ مشکلات ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی به نتبجه نمی رسد، به قول دانشجوی دانشگاه تهران که در حال دستفروشی گفت ما از گرسنگی امید می خوریم.

وی ادامه داد: امید دیدنی است، امید گفتنی است، دولت ما امید را به شما مردم بر می گرداند و لبخند پیروزی به چهره شما باز خواهد گشت.

رضایی با بیان اینکه حرف راستی در مناظره قبلی گفته شد که کسانی که تا پایان نمی‌خواهند بمانند اعلام کنند، گفت: من تا پایان انتخابات هستم و با همه نیز رقابت خواهم کرد. از مردم ایران سخن می گویم، از اقوام ایران و آذربایجان، از شهید همت و احمد متوسلیان و احمدی مقدم، ما با همین روحیه و جنگ را به نتیجه رساندیم دولت ما دولت اقوام ایران است.

وی گفت: نمی دانم چرا من را به دلیل زاگرس نشینی متهم می کنند، من لر هستم  و از تمام اقوام ایران در دولتم استفاده می‌کنم، امید زمانی تحقق پیدا می کند که انرژی جدید را ایجاد کنم و از دولت های خواب آلوده که شب می خوابند و قیمت بنزین را چند برابر می کنند و مردم توجیه نمی شوند نیستیم، ما با دولت خواب آلودگی خدا حافطی می کنیم. آغاز جدیدی خواهم داشت امسال به نام حضرت ولی عصر است و با مشکلات خداحافظی خواهیم کرد؛ ما لبخند و برکت را باز خواهیم گرداند که پول را به جیب شما باز گرداند.

 

ابراهیم رئیسی اولین کاندیدایی بود که در دومین مناظره به سوال پاسخ داد.

*سید ابراهیم رییسی در پاسخ به سوالی در مورد فاصله طبقاتی گفت:

در ابتدای سخن عرض کنم که در جلسه قبل بداخلاقی هایی شد که به مثابه آن چه که در قانون آمده، اجازه داده شد که من دفاع کنم. من از این حق استفاده نمی کنم و دفاع را به مردم واگذار می کنم.مردم به خوبی از این حق دفاع خواهند کرد.

امیدوارم این مناظره بر اساس اخلاق و قانون پیش برود. البته آذری زبان های عزیز در استان های آذربایجان ها و اردبیل من را مورد لطف و محبت قرار دادند.

فاصله طبقاتی محصول بی عدالتی است. محصول سیاست های نادرست اقتصادی و نوع تصمیم گیری هاست. یکی برخوردار از حقوق نجومی می شود و یکی کمتر می گیرد. یا مثلا در طرح سلامت شاهد بودیم که برخی ۱۰۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون دریافت می کردند و یک پرستار یا یک پزشک دریافتی کمی داشت.

تعدادی از بخشنامه ها صادر شده که تصمیم گرفتیم اگر رای مردم را کسب کردیم، در همان ابتدا در موردش تجدید نظر کنیم و حقوق مدیران را به عدالت نزدیک کنیم. عدالت در جذب و نگهداری نیروی انسانی و همچنین پرداخت حقوق لازم است. ظرفیت ها باید بر اساس عدالت توزیع بشود. اگر همه ظرفیت ها به عدالت توزیع بشود، ما شاهد فاصله طبقاتی نخواهیم بود. این میزان فاصله حاصل تصمیم گیری های اقتصادی است. مثلا پرداخت تسهیلات ناعادلانه منجر به بی عدالتی می شود. این ارزهای ۴۲۰۰ تومانی بدون نظارت به افرادی تعلق گرفت و افرادی آن را بردند و به ثروت رسیدند و برخی زندگی شان از بین رفت.

اصلا نظام قیمت گذاری و تامین و تولید می تواند به جلوگیری از فاصله طبقاتی منجر بشود

محسن مهرعلیزاده، در مراسم قرعه‌کشی مناظرات انتخابات از هفت شماره، شماره هشت را انتخاب کرد.

mp4
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_1375449" ><script type="text/JavaScript" src="https://parsine.com/fa/news/play/embed/709837/1375449?width=800&height=600"></script></div>

این مناظره ساعت ۱۷ آغاز شد و تا ساعت ۲۰:۴۵ ادامه می یابد و نامزد‌ها در دو نوبت به پرسش‌های با موضوع فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پاسخ می دهند.

دیگر مناظره‌ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شنبه ۲۲ خرداد برگزار می‌شود.

پیش از آغاز مناظره، قرعه‌کشی برای تعیین صندلی و روال پرسش‌های مناظره برگزار شد.

صندلی شماره یک: محسن رضایی میرقائد/ صندلی شماره دو: علیرضا زاکانی/ صندلی شماره سه: محسن مهرعلیزاده/ صندلی شماره چهار: سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی/ صندلی شماره پنج: سعید جلیلی/ صندلی شماره شش: سید ابراهیم رئیسی/ صندلی شماره هفت: عبدالناصر همتی

امیرحسین قاضی زاده هاشمی آخرین کاندیدایی بود که وارد سازمان صداوسیما شد.

وی در بدو ورود گفت: من با هدف اصلاح پا به انتخابات گذاشتم کسی که هدف اصلاح  داشته باشد قصد تخریب ندارد ما اسم دولتمان را سلام گذاشتیم و به همه سلام می کنیم و حتی اگر دشمن هم به ما سلام کند جواب سلام واجب است البته در پس این سلام یک والسلام هم وجود دارد؛ والسلام  به قوم گرایی‌ها و اختلافات و حزبی گرایی‌ها. ما به ایران جدید سلام می‌کنیم به اقوام مختلف سلام می‌کنیم. 

قاضی زاده گفت: من رویکردم این بود که برنامه های دولت سلام را ارائه کنم و این بار هم همین نیت را دارم. امیدوارم دوستانی که از خط خارج شده بودند و وارد حواشی شدند به متن بپردازند چراکه کسی که به حاشیه می پردازد یعنی دستش از برنامه و راهکار خالی است.

وی گفت: نکته دیگر اینکه من تا می خواستم از برنامه‌ها بگوییم وقت تمام می‌شد و این دقیقه ها هم کم است ما ایده هایی نویی داریم در زمینه حکمرانی امیدواریم فرصتی داده شود آنها را تبیین کنیم و بتوانیم این ایده‌ها را مطرح کنیم.

آقای سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صدا و سیما شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کمیته تبلیغات پنج دقیقه برای بنده وقت گذاشته است تا از آنچه که سخنان ناروا علیه بنده مطرح شد دفاع کنم، اما بنده می‌خواهم از این پنج دقیقه استفاده نکنم.
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در بدو ورود به سازمان صدا و سیما برای حضور در دومین مناظره نامزد‌های انتخابات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا روش شما در مناظره دوم با مناظره اول تفاوتی خواهد کرد؟ و مهمتر از آن آیا این قول را به مردم می‌دهید که دیگر شاهد بداخلاقی، افترا و تهمت و تحقیر نباشند افزود: من در سوالی که در مناظره اول مطرح شد که شما رقیب خود را چه کسی و چه چیزی می‌دانید؟ عرض کردم رقیبم فساد و ناکارآمدی خواهد بود، اما اکنون می‌گویم رقیبم هم فساد و ناکارآمدی و هم وضع موجود و بداخلاقی‌های سیاسی خواهد بود.
وی گفت: انتظار مردم از مناظره آن است که یا بیان برنامه شود یا بیان کارنامه شود و به نحوی به آن‌ها اطمینان داده شود که وضعیت اجرایی آتی به نفع مردم تغییر خواهد کرد.
رئیسی افزود: آن چه که من می‌خواهم به مردم بگویم این است که انشاالله با اراده شما مردم و با اقدام این خدمتگزار این امید وجود دارد که وضعیت و شرایط به نفع مردم تغییر کند اگر رای مردم به این حقیر تعلق گرفت.
وی گفت: در جلسه مناظره قبل بداخلاقی‌هایی شد و تهمت و افترا‌هایی به بنده زده شد که بنده عرض کردم که اگر با تهمت و افترا به بنده مشکل معیشت مردم حل می‌شود اشکالی ندارد تهمت بزنید و ناسزا بگویید، اما به شرطی که مشکلات مردم حل شود.
آقای رئیسی ادامه داد: این سالنی که در آن مناظره برگزار می‌شود چند سال گذشته نیز مناظرات مشابهی در آن برگزار شده است ببینند با متلک گویی و ناسزا و ناروا گفتن به دیگران آیا مشکل مردم حل می‌شود؟ اگر حل می‌شد که وضع اکنون اینگونه نبود.
وی گفت: کمیته تبلیغات پنج دقیقه برای بنده وقت گذاشته است تا از آنچه که سخنان ناروا علیه بنده مطرح شد دفاع کنم، اما بنده می‌خواهم از این پنج دقیقه استفاده نکنم و استفاده نمی‌کنم.
آقای رئیسی افزود: پاسخ را بر عهده خود مردم عزیز می‌گذارم که تاکنون نیز بسیار خوب پاسخ دادند و بعد از این نیز خوب پاسخ خواهم داد. کما اینکه آذری‌های عزیز از آذربایجان، از زنجان، از اردبیل و از جای جای استان‌های ترک نشین عزیز کشور، بنده را بسیار مورد محبت و لطف خود قرار دادند و بسیار تماس گرفتند و پیام دادندو من از محبت و لطف شان صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و این لطف و محبت همواره بوده و به لطف خداوند متعال همواره هست.
وی گفت: من از این پنج دقیقه بنای استفاده را ندارم و آن چه که مربوط به من است همان چیزی که انجام می‌شود با رعایت اخلاق انتخاباتی و اخلاق سیاسی و رعایت شئونات کسی که می‌خواهد در کسوت ریاست جمهوری و کسوت نامزد ریاست جمهوری ظاهرشود، باشد.

سیدابراهیم رئیسی ششمین کاندیدایی بود که وارد سازمان صداوسیما بود.

وی گفت:من در سوالی که در مناظره اول مطرح شد گفتم رقیبم فساد و ناکارآمدی است و امروز  می گویم علاوه بر فساد و ناکارآمدی رقیب من بداخلاقی هم هست. مردم از مناظره انتظار دارند برنامه ارائه شود تا ببینند که وضع موجود تغییر می کند یا خیر.

وی گفت: اگر رای به من تعلق بگیرد من وعده این تغییر شرایط موجود را می دهم.  درجلسه قبل تهمت ها و افترایی به من زده شد من گفتم اگر اینطور مشکل مردم حل می شود به من تهمت بزنید. 

رئیسی گفت: قبل از این  هم  در همین سالن این وضعیت را شاهد بودیم اما آیا با متلک گویی مشکل حل شد ؟

این کاندیدا گفت: 5 دقیقه کمیته تبلیغات صدا و سیما به من  وقت داد تا از خود دفاع کنم اما من از این 5 دقیقه استفاد نمی کنم و به عهده مردم می گذارم که خوب پاسخ دادند و مردم از مناطق ترک نشین بسیار من را مورد لطف قرار دادند و من از آنها تشکر می کنم، من از این 5 دقیقه استفاده نمی کنم و خواسته من این است که این مناظرات در کسوت و شان کسی  باشد که می خواهد رئیس جمهور باشد.

محسن مهرعلیزاده دومین کاندیدایی بود که وارد سازمان صداوسیما شد.

او در بدو ورود درباره روشش در این مناظره گفت: روش من همان است که در مناظره گذشته بود، یعنی با رعایت همه شئون مسائل را  بررسی کنیم و نسبت به واقعیات اذهان مردم را روشن کنیم .

مهرعلیزاده گفت: البته شنیدم دوپینگ پنج دقیقه ای به کاندیداهای خاص دادند که امیدوارم این چنین نباشد.

آقای سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صدا و سیما شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در سوالات رسانه‌ها موضوعاتی، چون روستائیان و زنان مغفول مانده است گفت: امیدوارم در این مناظره درباره موضوعاتی که تاکنون به آن‌ها پرداخته نشده، سوال شود.
آقای سعید جلیلی پیش از ورود به ساختمان سیما و استودیوی مناظره‌ها در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اینکه آیا روش شما در این مناظره در مقایسه با مناظره قبل فرق کرده یا خیر و آیا قول می‌دهید در این مناظره شاهد بداخلاقی و تخریب نباشیم؟ تصریح کرد: ان شاالله همه باید تلاش کنیم مناظرات مبتنی بر اخلاق و در یک محیط سالم و محل تلاقی نظرات مختلف درباره موضوعاتی که مورد انتظار مردم است باشد.
وی ادامه داد: من امیدوارم در این مناظره به برخی موضوعات که در این ایام پرداخته نشده است، بهتر پرداخته شود؛ مسائلی مثل جمعیت روستا. امروز ۲۵ درصد از جمعیت ما در روستا‌ها زندگی می‌کنند، اما متاسفانه در همه برنامه‌هایی که در صدا و سیما داشته ام یک سوال در این باره از من پرسیده نشده است. امیدوارم در این زمینه بتوانیم برنامه‌هایی را که هست بیان کنیم.
آقای جلیلی با اشاره به اینکه درباره نیمی از جمعیت که زنان هستند و چگونگی برنامه‌ها در این حوزه جای صحبت هست گفت: بحث جوانان و ورزش هم همین گونه است و امیدوارم در جلسه امروز موضوعات، مسئله‌ها و پاسخ‌های معتبری که وجود دارد و چگونگی تحقق این پاسخ‌ها و تضمین آن‌ها را در یک محیط دوستانه و اخلاقی بیان و از نظرات دفاع کنیم و مردم بتوانند قضاوت کنند.

آقای عبدالناصر همتی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صدا و سیما شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دنبال دولت شفافیت ملی هستم و باید اقداماتی بکنیم که آن روستایی عزیز نیاید و بگوید که ما شما را و دولت تان و کشورتان را به خودتان واگذار می‌کنیم.
آقای عبدالناصر همتی در بدو ورود به سازمان صدا و سیما برای حضور در دومین مناظره نامزد‌های انتخابات در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی درباره این که آیا روش شما در مناظره دوم با مناظره اول فرقی می‌کند و مهمتر این که به سهم خودتان به مردم قول می‌دهیم که شاهد بداخلاقی، تهمت و تخریب نباشند؟ افزود: بله، من که بداخلاقی را شروع نکردم در مناظره قبلی، دوستان دیگر شروع کردند، من مجبور شدم بعضی از آن‌ها را جواب بدهم و خیلی خوب است که به برنامه بپردازیم.
وی گفت: ۲۹ بار اسم من را بردند‏، تهمت و افترا زدند، اما به رقیب اصلی من جایزه دادند که پنج دقیقه اضافه صحبت کند. حتما سعی می‌کنم که برنامه ام را ارائه دهم.
آقای همتی ادامه داد: فکر می‌کنم انتخابات امروز انتخاباتی بین انتخاب بد و بدتر یا خوب و خوب‌تر نیست، انتخاب امروز انتخابی است که در‌ها برای کنشگری شهروندان و برای نفس کشیدن باز بماند من آمده ام اجازه ندهم این در‌ها بسته بشود، آمده ام گروه‌های که چمبره انداخته اند روی اقتصاد، فرهنگ، رسانه و جامعه مشت این‌ها را باز بکنم، این‌ها با مشت بسته اعتماد اجتماعی، سرمایه اجتماعی را پایین آوردند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم که بتوانم با مباحث و صحبت‌هایی که با مردم عزیز خواهم کرد نشان بدهم که دنبال دولت شفافیت ملی هستم و باید اقداماتی بکنیم که آن روستایی عزیز نیاید و بگوید که ما شما را و دولت تان و کشورتان را به خودتان واگذار می‌کنیم.
وی گفت: دولت و کشور مال مردم است و می‌خواهم نشان بدهم که قدرت بی قدرتان، همان آسیب پذیرترین اقشار جامعه خواهند بود انشاء الله که مردم عزیز از این روند برای نفس کشیدن بیشتر جامعه حمایت کنند.

آقای محسن رضایی میرقائد نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صدا و سیما شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:​ سال ۱۴۰۰، سال گشایش برای ملت ایران خواهد بود.
آقای محسن رضایی میرقائد در بدو ورود به سازمان صدا وسیما برای شرکت در دومین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با هر سختی آسانی است (ان مع العسر الیسرا) افزود:​ دوباره لبخند و دوباره برکت به سفره‌های مردم خواهد آمد و ملت ایران شاهد آغاز جدیدی در زندگی خود خواهند بود و به سمت جهش‌های بزرگ حرکت خواهند کرد.
وی اضافه کرد:​ مناظره دوم بسیار با اهمیت است، امیدوارم که بحث‌ها و درد‌های اصلی ملت ایران در آن باز و صحبت شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد که در مناظره دوم راهکار ارائه شود و از بحث‌های حاشیه‌ای همگی نامزد‌ها پرهیز کنند.
آقای رضایی گفت: من آمادگی دارم که به فضل پروردگار متعال از آینده خوب ملت ایران صحبت کنم و آنان را به آینده به صورت حقیقی امیدوار کنم.
وی افزود: امید گفتنی نیست بلکه امید دیدنی است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت ما امید را به ملت ایران هدیه خواهد داد.

آقای محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صدا و سیما شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در جمع خبرنگاران پیش از ورود به ساختمان معاونت سیما گفت: روش من در این مناظره همانند مناظره اول خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محسن مهر علیزاده با بیان این که روش من در این مناظره همانند دفعه قبل با رعایت همه شئون در بررسی موارد مختلف برای روشن شدن اذهان مردم است.
وی گفت: براساس شایعاتی که شنیدیم قرار است دوپینگ پنج دقیقه‌ای به یک نامزد خاص داده شود.

آقای علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به منظور شرکت در دومین مناظره انتخاباتی وارد سازمان صدا و سیما شد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم امروز شاهد شرایطی مطلوب در مناظره باشیم و به پرسش‌های مورد نیاز جامعه پاسخ داده شود.
آقای علیرضا زاکانی در بدو ورود به سازمان صدا و سیما برای حضور در دومین مناظره نامزد‌های انتخاباتی در جمع خبرنگاران افزود: ما فکر می‌کردیم در مناظره اول باید راجع به برنامه‌ها صحبت و موارد دقیقی را ذکر کنیم، اما متوجه شدیم که دوستان عزیز ما بنا دارند از ابتدا با حرف‌های نادرست اصل مناظره را به بیراهه سوق دهند.
وی ادامه داد: امیدوارم امروز شاهد چنین شرایطی نباشیم و به وضعیت مطلوب در بررسی موضوعات و برنامه‌ها و همچنین پاسخ به پرسش‌های مورد نیاز جامعه برسیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به محور‌های اصلی مناظره امروز نامزد‌ها تصریح کرد: به مردم عزیزمان قول می‌دهم که در سال اول دولت اقدام و اصلاح ریشه فقر مطلق را در کشور بکنم و در دو سال اول و سال‌های پس از آن نیز کسی در کشور غیر از درد بیماری، درد بی پولی نکشد.
آقای زاکانی افزود: قول می‌دهم که مسیری را دنبال کنم که ماحصل آن تأمین یک میلیون و ۲۰۰ هزار خانه حمایتی برای محرومین و زوج‌های جوان باشد و همچنین علاوه بر تکالیف امکانی را فراهم کنم که مسکن از سبد زندگی افراد به عنوان کالایی که اکثریت درآمد مردم را به خود اختصاص می‌دهد خارج و اطمینانی در کشور ایجاد شود.
وی گفت: قول می‌دهم به افراد جویای کار به ویژه کار اولی‌ها آموزش دهیم و نهایتاً در صورتی که برایشان کاری پیدا نشد ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به آن‌ها پرداخت کنیم.
آقای زاکانی تصریح کرد: قول می‌دهم شرایط را به سمتی ببرم که ماحصل آن اطمینان خاطری در کشور باشد و از این جنگ و جدل‌ها و مشکلات و شرایط موجود پرهیز کنیم.
این نامزد ریاست جمهوری گفت: در عرصه سیاسی نیز وعده می‌دهیم که مردم را ناظر بر خود کرده و با نهادینه سازی اعتراض آن‌ها علیه پلشتی‌ها و زشتی‌ها شرایطی فراهم آورم که اصل ۸ و ۲۷ قانون اساسی محقق شود.
آقای زاکانی افزود: وعده ما اصول ۸، ۱۰، ۲۱، ۲۷ و ۲۸، ۲۹، ۳۰ و ۴۳ قانون اساسی خواهد بود تا انشاءالله دست به دست یکدیگر دهیم و تحولی در کشور ایجاد کنیم؛ مشکل ما عدم اجرای قانون اساسی است.

 

نظر شما