شناسهٔ خبر: 47658192 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بارکیندو: اوپک ناگزیر به تامین انرژی مورد نیاز جهان است

تهران-ایرنا- دبیرکل اوپک با تاکید بر ضرورت حرکت کشورها به سمت سرمایه گذاری بر روی انرژی های تجدیدپذیر، در عین حال گفت که این سازمان همچنان ناگزیر به افزایش تولید نفت برای تامین تقاضای جهای برای سوخت های هیدروکربنی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از رویترز، محمد بارکیندو  در حاشیه کنفرانس مجازی اجلاس بین المللی نفت نیجریه گفت اوپک تغییرات آب و هوایی را انکار نمی کند اما اقتصاد جهان هنوز به نفت نیاز دارد.

وی افزود: همه کشورهای عضو را به تداوم سرمایه گذاری بر روی انرژی های تجدیدشدنی تشویق می کنیم و البته همچنان به تامین تقاضا برای سوخت های هیدروکربنی ادامه می دهیم.

دبیرکل اوپک گفت: این سازمان و متحدانش انتظار دارند ذخایر نفت در ماه های آتی بیش از پیش کاهش یابد؛ موضوعی که نشان می دهد تلاش های تولیدکنندگان این محصول برای حمایت از بازار موفق بوده است.

بارکیندو افزود: در ماه آوریل (فروردین) ذخایر نفت کشورهای توسعه یافته جهان به میزان ۶.۹ میلیون بشکه کاهش داشت که ۱۶۰ میلیون بشکه پایین تر از مدت مشابه در سال گذشته بوده است.

به نوشته رویترز،  بارکیندو که برای اولین بار این آمار را به طور علنی مطرح می کرد افزود: انتظار داریم روند کاهشی در آینده ادامه یابد.

اوپک پلاس شامل اعضای اوپک و متحدان آن در ماه آوریل تصمیم گرفتند از ماه مه تا ژوئیه (اردیبهشت تا تیر) ۲.۱ میلیون بشکه نفت در روز به بازار اضافه کنند. تولیدکنندگان با پایبندی به این تصمیم در نشست هفته گذشته باعث افزایش قیمت های نفت شدند.

بارکیندو گفت: بازار همچنان واکنش مثبتی به تصمیم ما نشان داده که هدف از آن تنظیم سطح تولید بود که از ماه مه امسال اغاز شده است.

مقام ارشد اوپک اشاره کرد که واکسیناسیون علیه کرونا و بسته های محرک اقتصادی گسترده به چشم انداز خوشبینانه وضعیت بازار کمک کرد اما روند غیریکنواخت در دسترس بودن واکسن، نرخ بالای تورم و تداوم شیوع کووید-۱۹ همچنان تهدید برای تقاضای نفت محسوب می شود.

بارکیندو همچنین گفت: کشورهای اوپک پلاس ۱۱۴ درصد نسبت به توافق محدودیت تولید در ماه آوریل پایبند بوده است.

این گروه، تولید نفت خود را سال گذشته به رقم بی سابقه ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش داد. این دوره همزمان با کاهش تقاضا در موج اول همه گیری کرونا بود. تا ماه ژوئیه در حالی که هنوز محدودیت عرضه وجود دارد این رقم به ۵.۸ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

نیاز به نفت همزمان با بحران تغییرات آب و هوایی

بارکیندو در نشست دیگری که در حاشیه این کنفرانس برگزار شد گفت اوپک تغییرات آب و هوایی را انکار نمی کند اما اقتصاد جهان هنوز به نفت نیاز دارد.

وی افزود: همه کشورهای عضو را به تداوم سرمایه گذاری بر روی انرژی های تجدیدشدنی تشویق می کنیم و البته همچنان به تامین تقاضا برای سوخت های هیدروکربنی ادامه می دهیم.

دبیرکل اوپک پیشتر گفته بود نفت ایران به صورت منظم و شفاف وارد بازارهای جهانی خواهد شد.

سازمان اوپک همچنین تصمیم دارد که به طرح خود برای افزایش تدریجی ارائه نفت در بازارهای جهانی ادامه دهد. این سازمان در ماه آوریل پیش بینی کرد که با وجود افزایش موارد ابتلا به کرونا در هند، تقاضا برای نفت خام در جهان افزایش دهد، به همین دلیل اوپک تصمیم گرفت تا بین ماه‌های مه تا ژوئیه روزانه ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام به بازار ارائه دهد.  

از زمان این تصمیم، قیمت نفت خام در سال ۲۰۲۱ با ۳۰ درصد رشد به ۷۰ دلار در هر بشکه نزدیک شده است. اما پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای ایران و احتمال لغو تحریم‌های تهران، باعث کاهش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی شد.  

نظر شما