شناسهٔ خبر: 47605923 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

آمریکا ۲۸ شرکت چینی دیگر را تحریم کرد

فائوچی: كرونا ویروسی است که ۹ سال پیش معدنچیان چینی را کُشت

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: آنتونی فائوچی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری عفونی در آمریکا می گوید برای او «کاملا قابل تصور» است که منشاء بیماری همه گیر «کووید ۱۹» همان ویروسی باشد که منجر به مرگ سه معدنچی در چین پس از بازدید آنها از یک غار در سال ۲۰۱۲ شد.

این سه معدنچی بر اثر ابتلا به گونه ای از ویروس کرونا جان باختند که نزدیکترین ساختار ژنتیکی را با ویروس «سارس کوو ۲» (SARS-CoV-2) دارد. شیوع ویروس «سارس کوو ۲» عامل همه گیری بیماری «کووید ۱۹» در سطح جهان است. غاری که این معدنچیان وارد آن شده بودند محل زندگی خفاش ها بود. آنتونی فائوچی از چین خواست که پرونده پزشکی این معدنچیان را منتشر کند. او همچنین خواستار انتشار پرونده پزشکی گروهی از محققان در انستیتوی ویروس شناسی شهر ووهان در چین شد. روزنامه وال استریت ژورنال اخیرا گزارش داده بود که گروهی از دانشمندان فعال در این موسسه تحقیقاتی در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ با بروز علائمی مشابه علائم «کووید ۱۹» بیمار شده بودند. مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری عفونی در آمریکا گفت: «این کاملا قابل تصور است که منشاء "سارس کوو ۲" همان غار [محل بازدید معدنچیان] باشد و به این ترتیب یا به صورت طبیعی شیوع پیدا کرده و یا [ویروس] به آزمایشگاه رفته است.» مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا در امور پزشکی در عین حال اظهار داشت که از نظر او خروج ویروس از آزمایشگاه محتمل ترین سناریو برای آغاز همه گیری «کووید ۱۹» نیست. آنتونی فائوچی گفت: «همواره برداشتم این بود که محتمل ترین حالت با توجه به تجربه مان با سارس، مرس، ابولا، اچ آی وی، آنفلوانزای پرندگان و همه گیری آنفلوانزای خوکی در سال ۲۰۰۹ انتقال [ویروس] از طریق گونه های حیوانات است.» احتمال خروج ویروس کرونا از آزمایشگاه طی هفته های گذشته بار دیگر در رسانه های آمریکا مطرح شده است. رئیس جمهوری این کشور به نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده ۹۰ روز مهلت داده است تا منشاء همه گیری ویروس کرونا را بیشتر بررسی کنند.

آمریکا ۲۸ شرکت چینی دیگر را تحریم کرد
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، با انتشار فهرستی از شرکت‌های چینی که نسبت به لیست قبلی شامل ۲۸ شرکت جدید است، سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در این شرکت‌ها را ممنوع اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در فهرست جدید نام ۵۹ شرکت چینی به چشم می‌خورند و این فهرست جدید، جایگزین فهرست قبلی شده که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در ماه نوامبر صادر کرد و سرمایه گذاری ایالات متحده در ۳۱ شرکت‌ بزرگ مخابراتی‌، ساختمانی و فناوری چینی را ممنوع کرده بود.بر اساس این گزارش، پس از بررسی شرکت‌هایی که در ابتدا در این فهرست سیاه قرار داشتند، تیم بایدن برخی از نام‌ها را حذف کرد، اما برخی دیگر از جمله زیرمجموعه‌های شرکت‌های موجود در این فهرست را نیز به آناضافه کرد و تعداد آنها را به ۵۹ شرکت افزایش داد.

آن‌طور که مقام‌های کاخ سفید اعلام کرده‌اند، تحریم‌ها علیه این شرکت‌ها از دوم ماه اوت سال جاری، اجرایی می‌شود و این فهرست نیز مرتب به روز خواهد شد. در بیانیه کاخ سفید آمده که فهرست فعلی، فهرست قبلی را تقویت می‌کند و مانع سرمایه‌گذاری ایالات متحده در مجموعه نظامی-صنعتی جمهوری خلق چین می‌شود. در فهرست جدید، بایدن شرکت‌های درگیر در فناوری نظارت چینی را که برای «تسهیل سرکوب یا نقض جدی حقوق بشر» مورد استفاده قرار گرفته، هدف قرار می‌دهد.

کاخ سفید اعلام کرده که این اقدامات دولت چین، برخلاف «ارزش‌های دموکراتیک» است و امنیت ایالات متحده و متحدان این کشور را نیز تضعیف می‌‌کند. بایدن در همین رابطه در نامه‌ای خطاب به نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نوشته بود که فناوری نظارتی چین در سرکوب یا نقض جدی حقوق بشر، «تهدیدی غیرمعمول» است. از جمله شرکت‌های اصلی چینی که در فهرست اولیه موجود در فهرست به روز شده قرار دارند، می‌توان به نام شرکت هواپیمایی صنعتی چین، گروه ارتباطات سیار چین، شرکت ملی نفت فلات قاره چین، فنآوری‌های هوآوی و شرکت بین المللی ساخت نیمه هادی اشاره کرد.

برخی از شرکت‌های شناسایی شده قبلی مثل شرکت هواپیمایی بازرگانی چین که در تلاش چین برای رقابت با بوئینگ و ایرباس پیشتاز است، در فهرست جدید بایدن قرار نگرفته‌اند. پیش از انتشار فهرست بایدن، پکن خشم خود را نسبت به فهرست سیاه دوره ترامپ نشان داده و این اقدام آمریکا را دارای «انگیزه سیاسی» خوانده بود. افزایش شرکت‌های مورد تحریم چین از سوی آمریکا پس از آن صورت می‌گیرد که کمیسیون مشورتی کنگره آمریکا در مورد مناسبات تجاری و امنیتی چین و آمریکا در گزارشی اعلام کرد وزارت تجارت آمریکا نتوانسته به وظایف خود برای دفاع از امنیت ملی و جلوگیری از انتقال فناوری‌های پیشرفته به نیروهای مسلح چین عمل کند.

نظر شما