فرمانده نیروی دریایی ارتش، با بیان اینکه نیروی دریایی با اقتدار در خلیج عدن به گشتزنی ادامه خواهد داد، گفت: به کسی اجازه نمیدهیم که بیدلیل کشتیهای ما را بازرسی کنند.
دریادار حبیبالله سیاری روز گذشته در برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم گفت: محور گشت ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، مطابق قوانین و مقررات بینالمللی و برای برقراری امنیت کشتیهاست. وی درباره تعداد ناوها و کشتیها در هر ناوگروه اظهار داشت: ناوگروه ما معمولاً دو فروند ناو است؛ البته بیشتر از این و گاهی، سه تا چهار فروند هم بوده است.
دریادار سیاری در پاسخ به این سوال که آمریکا و عربستان ادعا میکنند ناوگروه ایران برای ارسال سلاح برای انصارالله اعزام شده است، اظهار داشت: وقتی که من مأموریت ناوگروه را اعلام و منطقه حضور آن را معلوم کردم و کاری را که اکنون درحال انجام است مشخص کردم، اینها جوابی قاطع به همه آنهایی است که این حرفها را میزنند. وی در ادامه گفت: اینچنین نیست و (مأموریت این ناوگروه) کاملا مشخص است؛ یعنی چیزی نیست که قابل رصد کردن نباشد، اما اینکه بخواهیم به خاطر حرفهایی که اینها میزنند، منطقه را ترک کنیم و امنیت کشتی تجاریمان را از دست بدهیم، اینطور نخواهد بود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: ما در منطقه حضور داریم و امنیت کشتیهایمان را برقرار میکنیم؛ چون به هر صورت مسیر عبور و مرور کشتیهای ما است. ما نمیتوانیم مسیر عبور و مرور کشتیهایمان را فراموش کنیم و کنار بیاییم تا آسیبپذیریمان بالا برود.
هیچ پیام یا هشداری
از آمریکاییها یا سعودیها دریافت نکردهایم
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به این سوال که آیا نیروی دریایی ایران هشداری از آمریکا درباره نزدیک شدن به سواحل یمن دریافت کرده است، تصریح کرد: خیر؛ ما بهعنوان مسئولان نیروی دریایی، از سلسله مراتبمان دستور و پیام میگیریم، از جای دیگر دستور نمیگیریم. ما کار خودمان را انجام میدهیم. دریادار سیاری درباره اینکه آیا بین ایران و شناورهای دریایی آمریکایی و سعودی هیچ تماسی رد و بدل شده است، با بیان اینکه هیچگونه تماس و برخوردی وجود نداشت و دلیلی هم ندارد، خاطرنشان کرد: البته نوعی تماس در دریا وجود دارد؛ هر کشتی که از کنار یک کشتی دیگر میگذرد، با هم ارتباط برقرار میکنند و مبدا و مقصد و ملیت یکدیگر را میپرسند؛ چنین ارتباطی میان همه کشتیها در همه عرصههای دنیا وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اعزام ناو هواپیمابر «روزولت» آمریکا به منطقه نزدیک بابالمندب، موقعیت این ناو در مقایسه با موقعیت ناو ما چگونه است و آیا به ناوهای ما نزدیک است و میتوان آن را با چشم غیرمسلح دید، اظهار داشت: دریا بسیار گسترده است؛ مگر ما با چشم غیرمسلح تا کجا را میتوانیم ببینیم؟ 10 کیلومتر، 20 کیلومتر؟ در دریای به این گستردگی و با حضور تعداد بسیار زیادی ناو در دریا، همه حضور دارند. دریادار سیاری تأکید کرد: غیر از ما خیلی از کشورهای جهان هستند که در خلیج عدن برای برقراری امنیت حضور دارند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
کشتیهای ایران در خلیج عدن خواهند ماند
صاحبخبر -