رئيس مجلس شوراي اسلامي نسبت به احتمال افزايش تهديدات امنيتي در مرزهاي شرقي در سال جاري هشدار داد.
به گزارش ايسنا، در همايش سراسري فرماندهان، روسا و مديران ناجا که در ستاد فرماندهي ناجا برگزار شد، اظهار کرد: در برخي از کشورهاي همسايه ما مشکلات امنيتي وجود دارد که بايد سازمان لازم را براي آن ايجاد کنيم، از جمله در شرق مشکلاتي از نظر امنيتي است که در سال 94 به نظر ميرسد ثقل آن غليظ تر خواهد شد.
وي اضافه کرد: موجهاي مختلف تروريستي وجود دارد که بايد سازمان متناسبي براي آن ايجاد کرد و ضمن داشتن اشراف اطلاعاتي با کمک مسئولين اين کشورها نسبت به سازماندهي اين مشکلات اقدام کرد، همچنين از نظر مرزباني نيز بايد اقداماتي صورت گيرد. رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اتخاذ تصميماتي در مورد بستن مرزها در سالهاي گذشته، خاطرنشان کرد: اين کار را بايد با مرحلهبندي جلو برود. حالا وقتش است که اين مسأله به سامان برسد. در اين زمينه بايد کار با جديت دنبال شود و البته براي منابع آن هم فکرهايي شده است. وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن تبريک انتخاب فرماندهي جديد نيروي انتظامي، اظهار کرد: اين که فرماندهي کل قوا فرمانده جديد نيروي انتظامي را از درون نيرو انتخاب کردند حکايت از اين دارد که روند کلي حرکت نيروي انتظامي مورد توجه و تأييد ايشان است که ايشان سرنوشت آينده نيرو را از درون نيرو رقم زدند، چرا که ويژگي سردار اشتري اين است که ايشان ساليان متمادي در نيروي انتظامي خدمت کردهاند.
لاريجاني ادامه داد: تکيه بر سرمايههاي مديريتي داخل دستگاهها حرکت سنجيده و دقيقي است که باعث تکامل دستگاهها ميشود. وي يادآور شد: اميدواريم فرمانده جديد نيروي انتظامي با کمک شما فرماندهان در مجموع وظايف سنگيني که نيروي انتظامي برعهده دارد موفق باشد، از خدمات سردار احمدي مقدم هم تشکر ميکنيم که زحمات زيادي براي نيرو کشيدند. رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه نيروي انتظامي از تمامي چالشهايي که پيش پاي اين نيرو بوده به خوبي گذر کرده است، تصريح کرد: خوب است که قواي سهگانه هم کمکهاي مادي و هم کمکهاي معنوي به نيروي انتظامي داشته باشند، البته سهم قوه مقننه به شما بايد بخش معنوي آن باشد و براي مطالبات مادي يقه رئيس قوه مجريه را بگيريد. وي با بيان اينکه نيروي انتظامي مسير پيشروندهاي را داشته است، افزود: ارزيابي کلي از شرايط نيروي انتظامي نشان ميدهد که اين نيرو در برخي پروژهها موفق بوده و توانسته تسلط پيدا کند، اينکه در شرايط منطقه که پر از مسأله امنيتي است ايران ازثبات امنيتي برخوردار است دستاورد جمهوري اسلامي ايران است و شما از ارکان تحقق آن هستيد. ما کمتر کشوري در منطقه داريم که در بحرانهاي ضدامنيتي به وجود آمده وضعيت مرتبي داشته باشد، اما جمهوري اسلامي ايران با اينکه نگاه ريبآميز زيادي به آن وجود دارد از ثبات برخوردار است و اين جز با حضور نيروهاي مسئوليت شناس ميسر نيست و بخش زيادي از آن به عهده نيروي انتظامي است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه وضعيت راهنمايي و رانندگي در کشور با تلاشهاي نيروي انتظامي قدري منضبطتر شده، خاطرنشان کرد: کاري که شما شکل داديد در تربيت اجتماعي موثر بود و ما بايد از سرمايهاي که به وجود آمده بيشتر استفاده کنيم. لاريجاني درهم تنيدگي با مسائل روزمره مردم را ويژگيهاي نيروي انتظامي نسبت به ساير نيروهاي مسلح عنوان و خاطرنشان کرد: البته خاستگاه همه نيروهاي مسلح مردمي است، اما شما از لب مرزها تا مرافعات روزمره با مردم عجين هستيد و نقطه مثبت اين است که تکيهگاه مردم هستيد، اين يک سرمايه است. اما اقتضائاتي از جمله آداب و رفتار تا آموزش و گزينش تا حتي لباس هم دارد که بايد به آن توجه کرد. رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اهميت امنيت اجتماعي، تصريح کرد: برخي مسائل ديگر کشور به کار شما مربوط ميشود. مثلاً اگر شرايط اقتصادي کمي پرتلاطم باشد اثرش روي کار شما است، متأسفانه کمتر به موضوع پيشگيري از جرم توجه شده در حالي که تمام دنيا روي اين آموزشها سرمايهگذاري ميکنند تا هم مردم اگاه شوند و هم به گونهاي روي اراده آنها تأثير بگذارد که به سمت جرم نروند. لاريجاني خواستار توجه رسانهها و صداوسيما به موضوع پيشگيري از وقوع جرم شد و افزود: هرچه مردم آگاهتر باشند کار نيروي انتظامي تقليل پيدا ميکند. اگر خيلي از اين مرافعات بررسي شود به خاطر ندانستند قانون است. لازم است نيروي انتظامي، صداوسيما و قوه قضائيه مثلثي را تشکيل دهند که روي موضوع پيشگيري کار شود. وي ادامه داد: نوع کار نيروي انتظامي هم بايد باعث بازدارندگي شود. در اين راستا قوه قضائيه و صداوسيما بايد به نيروي انتظامي کمک کنند تا مجازاتها آنقدر تأثيرگذار باشد که صدها نفر ديگر نزديک چنين جرمي نشوند. رئيس قوه مقننه امنيت اجتماعي را کانون وظايف نيروي انتظامي توصيف کرد و افزود: مسائل امنيتي در سطوح مختلف وجود دارد. چه امنيت ملي و چه سياست داخلي کشور. در کشوري که دموکراسي وجود دارد اين کشمکشهاي سياسي هم است. اما آنچه مردم روزمره با آن مواجه هستند امنيت اجتماعي است. نام گذاري سال 94 به عنوان همدلي و همزباني هم براي اين است که اين همدلي پايهاي براي امنيت اجتماعي مردم شود و مردم در پناه شما به آرامش برسند. چرا که اين امر سنگ بناي توسعه و پيشرفت کشور خواهد بود. رئيس مجلس در ادامه به وجود مرزهاي آبي و خشکي اشاره کرد و با بيان اينکه اين مرزها ميتواند سرمايهاي براي کشور باشد، گفت: اگر ما بتوانيم متناسب با شرايط همسايگان مرزها را سامان بدهيم، مرزها ميتواند سرمايه تلقي شوند. به ويژه اين که در برخي کشورها مشکلات امنيتي است و ما بايد سازمان لازم را ايجاد کنيم.
∎