شناسهٔ خبر: 4737803 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در همایش فرماندهان نیروی انتظامی

لاریجانی:مرزهای کشور برای قاچاق ناامن شود/همدلی پایه ای برای امنیت اجتماعی

تهران- ایرنا- رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که قاچاق یک معضل جدی برای کشور است، گفت: کسی نباید احساس کند که در نزدیکی مرزهای ما خیلی راحت می تواند این کار را انجام دهد، یک ترتیباتی باید ایجاد شود که شرایط برای کسانی که دنبال قاچاق هستند ناامن شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی روز شنبه در بیستمین همایش سراسری فرماندهان ، روسا و مدیران نیروی انتظامی قاچاق حجم زیادی سوخت در شرایطی که داریم، حتما یک معضل است، گفت: ما شرایطی را در قانون بودجه قرار دادیم که نیروی انتظامی بتواند مبارزه را جدی تر کند و از درآمدهای آن نیز برای بنیه دفاعی کشور استفاده شود.

وی ضمن تبریک انتصاب سردار سرتیپ حسین اشتری به عنوان فرمانده جدید نیروی انتظامی گفت: یکی از ویژگی های وی این است که سالیان متمادی در این نیرو حضور داشته و این که رهبر معظم انقلاب ، فرمانده جدید نیروی انتظامی را از درون این مجموعه انتخاب کرده است حکایت از این دارد که روند کلی حرکت این نیرو مورد توجه و تایید ایشان است.

عضو شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: این گونه نگاه که همیشه تکیه بر سرمایه های درونی دستگاه باشد ، یک حرکت سنجیده است و باعث تکامل دستگاه ها می شود و حکایت گر نوعی اتکا به روند تکاملی آن دستگاه نیز است که نیروی انتظامی از این ویژگی برخوردار بوده است.

وی اظهار امیدواری کرد: فرمانده جدید نیروی انتظامی در مجموع وظایف سنگینی که در این نیرو برعهده دارد، موفق باشد.

وی همچنین از خدمات سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پیشین نیروی انتظامی قدردانی کرد و اظهارداشت: ناجا در سال های گذشته از مجموعه بخش های مختلفی تشکیل شد و با ادغام کارهای مرزبانی تا تخصصی مختلف و کمیته انقلاب به نیروی انتظامی امروز تبدیل شد.

رییس قوه مقننه ادامه داد: یک ارزیابی کلی نشان می دهد که نیروی انتظامی از همه چالش هایی که جلوی راهش قرار داشت، به خوبی عبور کرده است البته نه این که چالشی نیست، ممکن است مشکلات مادی وجود داشته باشد.

لاریجانی افزود: همانطور که در حکم رهبر معظم انقلاب به فرمانده جدید نیروی انتظامی آمده ، قوای سه گانه باید کمک های مادی و معنوی به نیروی انتظامی داشته باشند که سهم قوه مقننه همان بخش معنوی است و کمک های مادی به رییس قوه مجریه بازمی گردد.

وی یادآور شد: ارزیابی کلی از شرایط نیروی انتظامی نشان می دهد که این نهاد در برخی پروژه ها موفق بوده و خوب حرکت می کند.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: در شرایط بسیار داغ منطقه که مملو از مساله امنیتی است ، جمهوری اسلامی ایران دارای یک ثبات امنیت است که این یک دستاورد برای نظام محسوب می شود و نیروی انتظامی یکی از ارکان تحقق آن است.

لاریجانی ادامه داد: کمتر کشوری در منطقه وجود دارد که در این بحران ضد امنیتی که به وجود آمده ، وضعیت مرتب و منظمی داشته باشد اما جمهوری اسلامی ایران با این که نگاه های ریب آمیز در این زمینه زیاد است از ثبات امنیتی معقول برخوردار است و این جز یک طراحی درست و حضور نیروهای پرتلاش، خلاق و مسوولیت شناس امکان پذیر نیست.



**در هم تنیدگی نیروی انتظامی با مردم یک سرمایه است

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت راهنمایی و رانندگی در کشور با تلاش های نیروی انتظامی قدری منضبط تر شده است و کاری که این نهاد شکل داد در تربیت اجتماعی موثر بود و ما باید از این کار ارزشمند و سرمایه ای که به وجود آمده بیشتر استفاده کنیم.

لاریجانی با بیان این که در شرایط فعلی باید از این سرمایه ای که به وجود آمده بیشتر استفاده کنیم، اظهارداشت: نیروی انتظامی در بین نیروی مسلح یک شرایط کاملا اختصاصی دارد؛ هیچ یک از نیروهای مسلح به اندازه نیروی انتظامی در حل و فصل مسایل با مردم درهم تنیده نیست البته همه نیروهای مسلح مردمی هستند اما نیروی انتظامی از لب مرزها تا مرافعات روزمره با مردم عجین است و نقطه مثبت آن تکیه گاه مردم بودن است که یک سرمایه محسوب می شود.



**پلیس باید مظهر اقتدار باشد

رییس قوه مقننه با بیان این که در نیروی انتظامی اقتضائاتی از جمله آداب و رفتار تا آموزش، گزینش و حتی لباس هم وجود دارد که باید به آن توجه کرد، گفت: برخی مسایل دیگر کشور به کار نیروی انتظامی مربوط می شود به طور مثال اگر شرایط اقتصادی کمی پرتلاطم باشد اثرش روی کار نیروی انتظامی است.

لاریجانی افزود: در گزینش نیروی انتظامی باید افرادی انتخاب شوند که دغدغه این کار را داشته باشند؛ نحوه انتخاب افراد برای جذب در نیروی انتظامی نیز باید کارشناسی باشد و آموزش های تخصصی را فرابگیرند.

وی ادامه داد: افراد در نیروی انتظامی باید آداب معاشرت با مردم در بخش های مختلف را به طور کامل بیاموزند و این امور اکتسابی است که باید در پروسه آموزش مدنظر قرار گیرد.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: چون نیروی انتظامی لایه های مختلفی برای ارتباط با مردم دارد باید متناسب با آن آموزش ها ارایه شود که از فرمانده جدید نیروی انتظامی می خواهم به این موضوع توجه کند چرا که یک امر مهم برای کشور است.

لاریجانی اظهارداشت: لباس نیروی انتظامی بسیار مهم است گاهی می بینم از سربازانی استفاده می شود جنس لباسشان جنس یک پلیس ورزیده نیست، این برای ارتباط گیری روانی با مردم جالب نیست و پلیس باید همه خصوصیاتش مساله اقتدار باشد.



**ناجا، صدا و سیما و قوه قضاییه سه ضلع مثلث پیشگیری از جرم

وی در ادامه با بیان این که مقداری از کار نیروی انتظامی مربوط به امنیت اجتماعی است، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات کشور ما این است که به مساله پیشگیری از جرم کم توجه شده در حالی که در تمام دنیا روی این آموزش ها سرمایه گذاری می کنند تا هم مردم آگاه شوند و هم به گونه ای روی اراده آن ها تاثیر بگذارد که به سمت جرم نروند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: توجه رسانه ها و صدا وسیما به موضوع پیشگیری از وقوع جرم باید بیشتر شود چرا که هر چه مردم آگاهتر باشند کار نیروی انتظامی تقلیل پیدا می کند؛ نیروی انتظامی، صدا و سیما و قوه قضاییه مثلثی تشکیل دهند که روی موضوع پیشگیری کار شود.



**نوع کار نیروی انتظامی هم باید باعث بازدارندگی شود

لاریجانی با بیان این که نوع کار نیروی انتظامی هم باید باعث بازدارندگی شود، گفت: اگر کسی کیف قاپی کرد اگر با سرعت با او برخورد و در قوه قضاییه با سرعت به این پرونده رسیدگی شود و رادیو و تلویزیون نیز خوب این موضوع را منعکس کنند باعث بازدارندگی می شود.

رییس قوه مقننه گفت: اگر نیروی انتظامی می خواهد در کارش موفق باشد باید از ابزارهایی که امروز در دنیا برای بازدارندگی استفاده می کنند، استفاده کند؛ قوه قضاییه و صدا و سیما نیز باید به نیروی انتظامی کمک کنند تا مجازات ها آنقدر تاثیرگذار باشد که صدها نفر دیگر نزدیک چنین جرمی نشوند.





**همدلی پایه ای برای امنیت اجتماعی است

لاریجانی افزود: مساله امنیت اجتماعی از موضوعاتی است که باید مورد توجه جدی همه مسوولان قرار بگیرد؛ تامین امنیت اجتماعی در کشور کانون وظایف نیروی انتظامی است البته مسایل امنیتی در کشور ما در سطوح مختلفی وجود دارد و کشمکش های سیاسی در این زمینه داریم اما آن چه مردم روزمره با آن مواجه هستند امنیت اجتماعی است.

وی ادامه داد: نامگذاری سال1394تحت عنوان همدلی و همزبانی برای این است که این همدلی پایه ای برای امنیت اجتماعی مردم شود و مردم در پناه نیروی انتظامی به آرامش برسند چرا که این امر سنگ بنای توسعه و پیشرفت کشور خواهد بود.



**لزوم ایجاد سازمانی متناسب برای مقابله با موج های تروریستی

رییس قوه مقننه با بیان این که ما در کشور مرزهای آبی و خشکی زیادی داریم که این مرزها می تواند سرمایه ای برای کشور باشد، گفت: اگر بتوانیم متناسب با شرایط همسایگان، مرزها را سامان بدهیم، مرزها می تواند سرمایه تلقی شوند.

لاریجانی افزود: چون در برخی از کشورها مشکلاتی به لحاظ امنیتی داریم باید متناسب با مشکلات امنیتی سازمان لازم را برای آن ایجاد کنیم؛ حداقل در شرق ما یک مشکلات امنیتی برای کشور ما به وجود آمده که به نظر من ثقل آن در سال 94 به ویژه غلیظ تر خواهد بود یعنی موج های متنوع تروریستی در این کشورها است و باید برای این موضوع سازمان متناسبی ایجاد کرد. البته بخش های دیگری نیز باید در این زمینه فعال شوند.

وی ادامه داد: در خصوص بستن مرزها که در طول سالیان گذشته تصمیمات خوبی گرفته شد اما به دلیل کمبود منابع با مرحله بندی جلو رفت، در حال حاضر دوره ای است که این مساله به سامان برسد؛ در خصوص منابع نیز تصمیماتی اتخاذ شده که در این زمینه باید با جدیت کار دنبال شود.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان این که امیدواری در کشور برای کار نیروی انتظامی زیاد است، اظهارداشت: نمایندگان مجلس و مردم نیز احترام زیادی برای نیروی انتظامی قایل هستند و این سرمایه ای است که نیروی انتظامی باید برای اجرای بهتر ماموریت ها از این سرمایه ها استفاده کند.

بیستمین همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز با سخنان حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در سالن کوثر مرکز فرماندهی ستاد ناجا آغاز به کار کرد.

سیام ** 9254 **د . الف**1336**1429