به گزارش ایرنا؛ عبدالحمید احمدی امروز (سهشنبه) اظهارداشت: زندگی ماشینی و فناوریها و تکنولوژیهای جدید تاثیر مستقیمی بر تغییرسبک زندگی مردم داشته و تحرک و فعالیت بدنی مردم را تحت الشعاع قرار داده است. اکنون شیوه زندگی کم تحرک چالش عمده جامعه ما است و یکی از اصلیترین عوارض آن چاقی و اضافه وزن است که میتواند پایه اصلی بروز بسیاری از بیماری های غیر واگیردار مانند دیابت، فشار خون بالا، و بیماریهای قلبی تنفسی باشد.
وی با اشاره به پایین آمدن سن بیمارها و افزایش بیماریها و هزینههای هنگفت درمان، اظهار داشت: برای مقابله با زندگی کم تحرک و بیتحرکی چند راهکار وجود دارد. اولین آن دانش افزایی و آگاهی مردم از عوارض ناشی از آن است و مسئولیت عمده آن به عهده صدا و سیما و سایر نهادهای فرهنگ ساز کشور است. دومین راهکار، ایجاد جذابیت برای مشارکت و حضور مردم در فعالیتها و برنامههای متنوع ورزشی است که فدراسیونهای ورزشی بیشترین نقش را در آن ایفا میکنند، سومین راهکار، فراهم کردن زیرساختهای مربوط به مشارکت و استفاده مردم از فضاها و مکانهای ورزشی است که نقش شهرداریها در انجام آن بسیار مهم است و چهارمین راهکار بتوانیم نهادها و دستگاههای هماهنگ و همراه در ورزش همگانی داشته باشیم و از این حالت جزیرهای که هر دستگاه برای خودش برنامه و فضای جداگانهای داشته باشد، خارج شویم.
معاون وزیر ورزش در خصوص جذب و مشارکت مردم در ورزش همگانی گفت: برای موضوع فرهنگسازی که یک نوع تغییر رفتار است باید زمان مفید در نظر گرفته شود، فقر حرکتی و شیوع کم تحرکی در جامعه امروز حاصل حداقل یک دوره زمانی۲۰ ساله است و غلبه بر آن نیازمند زمان و استمرار برنامههاست.
احمدی این را هم اضافه کرد و گفت: کرونا باعث ایجاد وضعیت متفاوتی در ورزش شد ما سعی کردیم با تغییر الگوها، حداقل در ورزش همگانی از فرصتها استفاده کنیم و مشارکتهای عمومی و همگانی مردم در ورزش را در قالب انواع پویشهایی که به صورت مجازی و رسانهای دنبال شد استمرار بخشیده و با این تدبیرها و برنامههای ورزش همگانی را متوقف نکنیم. در همین راستا یکی از تاکید ها این بود که فدراسیونهای ورزشی فعال تر از گذشته وارد ورزش همگانی شوند و حدود ۴۰ فدراسیون با تشکیل کمیته ورزش همگانی در سال ۹۹ برنامههای ورزش همگانی داشتهاند.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش در خصوص دسترسی مردم به اماکن ورزشی گفت: یکی از همکاران موثر در توسعه ورزش همگانی، شهرداریها هستند که در حال انجام سه پروژه مشخص با شهرداریها هستیم و در سال ۱۴۰۰ این مشارکت جدیتر خواهد شد.
وی افزود: برای اولین بار در سال۱۴۰۰ با همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، بودجه ورزش همگانی در ردیف بودجه شهرداریها گنجانده شد که این یک گام بلندی بود که در توسعه ورزش همگانی توسط شهرداریها برداشته شد.
نظر شما