به گزارش گروه فرهنگی ایرنا اختتامیه چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران عصر امروز (دوشنبه ۳ خرداد) به صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با اجرای حمیدرضا مدقق صورت گرفت، با پخش ویدیویی از مستندات جنگ ایران و عراق از فیلمخانه ایران، به سالروز آزادی خرمشهر ادای دین شد.
سخنران ابتدایی این مراسم محمد رحمتی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و رییس شورای سیاستگذاری جایزه پژوهش سینمایی بود که به ارائه گزارشی از این دوره از جایزه پژوهش سال سینمای ایران پرداخت و از اولین کتاب پژوهشی داخلی سینمای ایران به همت پژوهشگران داخلی و خارجی، گفتمان سازی پژوهش در سینمای ایران، مساله سازی سینمای ایران از درون سینمای ایران و رشد ۲.۷ درصدی آثار ارسالی در این دوره از جایزه پژوهش سال سینمای ایران اشاره کرد.
پس از آن بهروز محمودی بختیاری، استاد دانشگاه و دبیر چهارمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران به قرائت متنی درباره سینمای ایران و نیاز به پژوهش برای و درباره سینمای ایران پرداخت؛ و با یادی از بزرگان سینمای ایران و چهرههایی چون خسرو سینایی و اکبر عالمی، از متصدیانی که در این دوره از جایزه پژوهش سینمایی نقش داشته و زحمت کشیدهاند، تشکر کرد.
حسین انتظامی سخنران بعدی این مراسم بود که پس از تبریک روز ملی سوم خرمشهر، بیان کرد: تشکر می کنم از همه پژوهشگرانی که به فروغ این جایزه کمک کردند و اعضای شورای سیاست گذاری این جشن سپاسگزارم.
انتظامی با تاکید بر اهمیت رویدادی چون جایزه پژوهش سال سینمای ایران خاطرنشان کرد: پژوهش و صنعت نسبت به هم گلایه هایی دارند چرا که همگرایی هایی لازم در بین این دو حوزه شکل نگرفته است؛ چنین جایزه ای می تواند به این همگرایی بین پژوهش و صنعت کمک کند تا پژوهش ها کاربردی بوده و دردی را دوا کند و هم اثرگذار باشند.
در اینجا بحث های بین رشته ای مطرح می شود و طبیعتا پژوهش های سینمایی باید بتوانند این همگرایی بین رشته ای را قوت بخشند.
پس از آن کلیپی از صحبتهای هنرمندان در باب تقدیر از احمد الستی (استاد دانشگاه تهران در رشته هنرهای نمایشی و یکی از اعضای شورای سیاستگذاری جایزه پژوهش سال سینمای ایران) و اهمیت پژوهش در سینما پخش شد و در ادامه با حضور حسین انتظامی، محمد رحمتی و محمدرضا اصلانی (کارگردان پیشکسوت سینمای مستند و اعضای شورای سیاستگذاری این دوره از جایزه پژوهش سال سینمای ایران) و تقدیم لوح تقدیر از محمدرضا الستی به دلیل یک عمر فعالیت دانشگاهی و پژوهشی این استاد و پژوهشگر دانشگاه تهران در حوزه فیلم و سینما تقدیر شد.
در ادامه رامتین شهبازی منتقد و استاد دانشگاه برای قرائت بیانیه هیئت داوران روی صحنه آمد و به خوانش بیانیه هیئت داوران، پیشنهادات و نقطه نظرات آنان پرداخت.
پس از آن اعلام شد که بر اساس نظر هیئت داوران این دوره از جایزه پژوهش سال سینمایی اثر برتری در حوزه مقالات نداشته و تنها مقاله محمدرضا بیاتی به عنوان مقاله و پژوهش شایسته تقدیر مورد قرار گرفته است.
در بخش پژوهش های بصری، هم اثر برتری وجود نداشت و اثری از عباس رزیجی به عنوان اثر قابل تقدیر شناخته شد.
در بخش پایان نامه های کارشناسی ارشد نیز اثر برتری از سوی هیئت داوران انتخاب نشده و تنها دو اثر قابل تقدیر توسط پریسا حاجی نصیر و مهسا تکش به عنوان پژوهش قابل تقدیر شناخته شد.
در انتها جایزه ویژه این مراسم، در بخش رساله های دکتری به عنوان پژوهش برتر به جواد امین خندقی اهدا شد.
پس از آن رونمایی از کتاب این دوره از جایزه پژوهش سال سینمای ایران صورت گرفت و وعده داده شد که این کتاب از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به چاپ رسیده و در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.
غلامحسین رحیمی شعرباف، احمد ضابطی جهرمی، حسن خجسته، احمد الستی، محمود اربابی، روح الله حسینی، محمدباقر قهرمانی، محمد سلگی، فرشاد فرشته حکمت، فاطمه حسینی شکیب، محمد رحمتی، فریدون جیرانی، محمدرضا اصلانی و محمد علی نجفی از اعضای شورای سیاستگذاری چهارمین جایزه پژوهش سال سینمایی بودند.