شناسهٔ خبر: 47406448 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

طی فراخوانی؛

دانش‌بنیان‌ها برای رفع چالش کم آبی در سیستان و بلوچستان به میدان بیایند

معاونت علمی و فناوری از ایده‌های فناورانه و نوآورانه شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل چالش‌های آب، خشکسالی و فرسایش سیستان و بلوچستان حمایت می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ایده‌های فناورانه و خلاق منابع آب ژرف در استان سیستان و بلوچستان حمایت می‌کند. طرحی در زمینه توسعه مطالعات اکتشافی منابع طبیعی زیرزمینی که قرار است چالش‌های با اولویت حوزه آب منطقه سیستان را پاسخ دهد.

آب‌های ژرف تجدیدپذیر به عنوان یکی از منابع طبیعی زیرزمینی و یک سرمایه استراتژیک در دنیا شناخته می‌شود. با توجه به خشکسالی‌های اخیر خصوصا در مناطق شرق و جنوب شرقی کشور، شناخت این منابع راهبردی بیس از پیش ضروری است.

مطالعات اکتشافی انجام شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های اخیر در این خصوص موفقیت آمیز بوده و با تلاش و همت متخصصان ایرانی دستیابی به این منابع در اعماق زیاد میسر شده است. بر این اساس یکی از برنامه‌های اولویت‌دار در اجرای پروژه‌های مرتبط با شناسایی و اکتشاف آب‌های ژرفی، شناسایی و رفع چالش‌های مرتبط است.

کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد از ایده‌های فناورانه و نوآورانه برای حل چالش‌های موجود در مطالعات مرتبط حمایت کند. بر این اساس از تمامی محققان، متخصصان و فناورانه حقیقی دعوت می‌شود ایده‌ها پیشنهادات و راه حل‌های فناورانه خود را به آدرس اینترنتی http://ab.isti.ir/ ارسال کنند.

این ایده‌ها می‌تواند در زمینه «مرروی بر مطالعات تعیین سن آب زیرزمینی در ایران و احصاء کمبود‌ها و تعییت جهت گیری در مطالعات آینده»، «ارزیابی ستون چینه شناسی چاه‌های ژرفی سیستان و پیوستگی و قرابت آنها»، «ارائه مفهوم تجدیدپذیری منابع آب زیرزمینی در ایران با اندازه گیری سن تعدادی از آبخوان‌ها در شرق کشور»،

«سیال حفاری دوست دار محیط زیست پایه آبی» و «آبخوان‌های زمین شناسی شرق ایران و موقعیت و هندسه دگرشکلی بلوک هلمند-لوت» باشد.

همچنین موضوعاتی، چون «آبخوان‌های سازندی، ماهیت، تعریف، اتواع، تاریخچه، علم و نقش آن‌ها در گذشته، حال و آینده جهان و ایران»، «حکمرانی بهره‌برداری پایدار از آب خوان‌های سازندی»، «تهیه نقشه آب خوان‌ها پهنه بندی سن و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آنها»، «طراحی، ساخت و استانداردسازی تجهیزات سرچاهی مناسب برای چاه‌های آب ژرف»، «بومی سازی طراحی و ساخت پمپ‌های درون چاهی و ابزار برخط مدیریت پمپ در سطح با دبی تولید، درجه حرارت و فشار بالا» و «بایو هیدروژئوشیمی منابع آب ژرف» نیز موضوعات منتخب دیگر در این فراخوان است.

ایده‌های نوآورانه حوزه «بومی‌سازی و بهینه سازی روش‌های پالایش آب‌های نامتعارف با استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر»، «تولید نرم افزار‌های بومی برای وارون سازی سه بعدی داده‌های الکترومغناطیس به ویژه روش‌های پرکاربرد» و «مقایسه استفاده از آب ژرف با انواع دیگر آب‌های نامتعارف برای اهداف کشاورزی از دیدگاه اقتصادی و زیست محیطی»، نیز مورد حمایت قرار می‌گیرد.

از دیگر موضوعات این فراخوان می‌توان به «تاثیر آبیاری با آب ژرف بر روی رشد و تولید متابولیت‌های ثانویه گیاهان دارویی منطقه سیستان»، «بررسی و امکان سنجی ۱۰ گونه ماهی زینتی با استفاده از آب ژرف»، «کارآیی آب چاه‌های ژرف سیستان در روش‌های کم آبیاری زیرسطحی بر عملکرد گل محمدی»، «جداسازی و شناسایی باکتری‌های گرما دوست سلولوایتیک و باکتری‌های نمک دوست تولید کننده آنریم آسپاراژیتاز از آب‌های ژرف سیستان»، «ردیابی مسیر جریان آب‌های ژرفی در منطقه سیستان» و «امکان سنجی بومی سازی طراحی و ساخت دستگاه MT» اشاره کرد.

نظر شما