شناسهٔ خبر: 47391671 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

برگی از خاطرات خبرنگار ایرنا و یک رزمنده ابرکوهی از عملیات بیت المقدس

یزد - ایرنا - آزادی خرمشهر در سوم خرداد سال ۱۳۶۱ نقطه عطفی مهم و تاریخی در دوران دفاع مقدس بود که علاوه بر دستیابی به یک پیروزی بزرگ سیاسی و نظامی، معادلات جبهه استکبار جهانی علیه ایران را بر هم زد .

صاحب‌خبر -

فتح خرمشهر، کمر دشمن را شکست و در منطقه تأثیرات شگرفی را برجای گذاشت، آنقدر مهم بود که امام خمینی (ره) در این زمینه فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد کرد و این جمله مشهور امام (ره) بیانگر  ایمان قوی رزمندگان و اطاعت پذیری از ولایت بود که با دست خالی اما با اراده و ایمان بی نظیر درس بزرگی را به دنیا دادند.

در میان انبوه رزمندگان اسلام که در آزادسازی خرمشهر حضور داشتند، رزمندگانی از  شهرستان ابرکوه در قالب تیپ های متعددی از استان های فارس ، یزد ، قم و چند استان دیگر در عملیات بیت المقدس شرکت کردند، هفت نفر از آنان به درجه رفیع شهادت نایل آمدند و تعداد نیز به افتخار جانبازی برای وطن رسیدند.

برگی از خاطرات خبرنگار ایرنا و یک رزمنده ابرکوهی از عملیات بیت المقدس

ابوالفضل کارگر ابرقویی خبرنگار ایرنا در ابرکوه نیز که در فروردین سال ۱۳۶۱ به همراه ۱۲۰ رزمنده دیگر از این شهرستان به جبهه اعزام شده بود، از جانبازان و یادگاران دفاع مقدس است که در عملیات بیت المقدس حضور داشت، او برگی از خاطرات این حماسه مهم دوران دفاع مقدس را اینگونه روایت کرد: در سال ۶۱ برای گذراندن آموزش نظامی از طریق بسیج شهرستان آباده استان فارس به پادگان شهیدآیت‌الله دستغیب کازرون اعزام شدیم و پس از یک ماه آموزش نظامی عازم جبهه های حق علیه باطل شدیم .

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس افزود: قبل از اعزام به خط مقدم  در ساعت ۲.۵ نیمه شب رزمندگان به سایت شوش دنیال منتقل و سپس صبح به منطقه جنگی فکه اعزام شدند و پس از چند روز نبرد با دشمن بعثی برای شرکت در عملیات بیت المقدس به خرمشهر اعزام شدیم.

برادر شهید علی اکبر کارگر افزود: یکی از رزمندگان با تقوا ، متدین و متواضع  همراه ما در این عملیات شهید محمدجعفر پوراکبری بود که حساسیت ویژه ای برای اقامه نماز اول وقت داشت و مهمترین توصیه این شهید پس از  پیروی از پیامبر و ائمه (ع)، گوش دل سپردن به  فرمان ولی فقیه بود، تا کشور از شر دشمنان محفوظ بماند و هر روز بر اقتدار ایران اسلامی افزوده شود.

برگی از خاطرات خبرنگار ایرنا و یک رزمنده ابرکوهی از عملیات بیت المقدس

این جانباز دفاع مقدس یادآور شد: شهید پوراکبری به من توصیه می کرد تا به عنوان یک فرد رسانه ای، پیام رزمندگان و وصایای شهدا، را به  اطلاع رسانی مردم برسانم و تأکید داشت که تهدید دشمن همیشه هست و مردم ما باید برای حفظ انقلاب و ادامه راه شهدا باشیم همواره در صحنه باشند تا انقلاب اسلامی به قیام حضرت ولیعصر(عج) متصل شود. 

مشارکت رزمندگان ابرکوهی در فتح خرمشهر

محمود عادل دیگر رزمنده دوران دفاع مقدس که از فرماندهان این دوران است و ۴۸ ماه حضور در جبهه را با شرکت در ۱۹ عملیات بزرگ و کوچک تجربه کرده نیز به مناسبت سالروز عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، به گزارشگر ایرنا گفت: در مرحله سوم این عملیات، هنگامی که تعدادی از نیروهای دشمن اسیر شده بودند و به رسم ایرانیان با آب و غذا از آنها پذیرایی می کردیم، حین پذیرایی یکی از رزمندگان ایرانی که ۱۲ سال بیشتر نداشت در حال توزیع آب بین نیروهای بعثی بود که یکی از این مزدوران با سرنیزه ای که در آستین لباس خود پنهان کرده بود به این رزمنده نوجوان حمله کرد که این کار خشم دیگر رزمندگان برانگیخته شد ، با این وجود پذیرایی از مزدوران بعثی عراق را ادامه دادند.

وی با بیان اینکه در این عملیات در گردان تحت فرماندهی «خدامراد محمدی» در جبهه حضور داشتم، ادامه داد: عملیات بیت المقدس دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ با رمز یاعلی بن ابی طالب (ع) شروع شد که بعدا منجر به آزادسازی خرمشهر شد و گردان ما در این عملیات در منطقه فکه مستقر شد.

این جانباز دوران دفاع مقدس اضافه کرد: در مرحله نخست از طریق رمل های فکه عملیات شروع شد که شب اول با حدود ۴۵ کیلومتر راهپیمایی تا پشت خاکریزهای  دشمن پیش رفتیم و حدود ۶ گردان در پشت خاکریزهای دشمن مستقر شدند، ولی عملیات لو رفت به ما دستور دادند به خاکریز نیروهای خودی برگردیم.

عدل ادامه داد: از زمان شروع عملیات تا بازگشت به پشت خاکریز ۲۴ ساعت طول کشید، هنگام بازگشت بیشتر بچه ها آب همراه خود را تمام کرده بودند و ساعت ۱۰ صبح در منطقه وسیعی بین رمل های داغ  بدون آب گرفتار شدیم و چاره ای نبود باید به خاکریز نیروهای خودی بازمی گشتیم.

وی خاطر نشان کرد: پس از ۲۰ کیلومتر پیاده روی به جوی آب بسیار تلخ و داغی در بیابان برخورد کردیم، که حتی قابل خوردن نبود، اما همین آب تلخ و داغ جان حدود ۲ هزار رزمنده را نجات داد تا بالاخره به مقر نیروهای ایرانی رسیدیم  .

عادل یاد آور شد: در آن موقعیت وضعیت به گونه ای بود که به خاطر رمل بودن منطقه به هیچ وجه امکان استفاده از ماشین ، موتور ، تانک و دیگر ادوات سنگین نبود، پشت تپه های نزدیک مقر، نیروهای ایرانی آب ، غذا ، پوشاک و دیگر مایحتاج را آورده بودند که پس از رسیدگی به نیروها، ما را به مقر خود هدایت کردند .

این جانباز دفاع مقدس خاطرنشان کرد: هنوز ناهار نخورده بودیم در دمای ۵۲ درجه منطقه یکی از رزمندگان خبر از عملیات شبانه علیه مواضع دشمن داد و پس از بررسی مشخص شد فرماندهان تصمیم به انجام عملیات از رو به رو به مواضع دشمن گرفته بودند، بعد از ظهر همان روز تعدادی کمپرسی نیروها را به پشت خاکریز اول منتقل کردند و ساعت ۱۰ شب مرحله دوم عملیات شروع شد و پس از چند ساعت با میدان مین دشمن که حدود ۳۰۰ متر پهنا داشت برخورد کردیم که محور آن باز نشده بود.

عادل یادآورشد: ۱۰ نفر برای بازگشایی میدان مین داوطلب شدند، به لطف الهی به قلب دشمن حمله کردیم و پس از درگیری ۱۰ ساعته منطقه محاصره شد و ۷۰۰ نفر از نیروهای دشمن به اسارت درآمدند.

این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: هنگام پیشروی «مسلم قیومی زاده» از رزمندگان ابرکوهی گفت، «از تعدادی رزمندگان که می پرسیم از کدام تیپ و لشکر هستید» ، هیچ جوابی نمی دهند .

وی ادامه داد: نزدیک طلوع آفتاب تیپ ثارالله کرمان عملیات را ادامه داد و من به قیومی زاده گفتم شاید از بچه های کرمان باشند، موقعی که به آنها نزدیک شدیم ، متوجه شدیم که گروهی حدود ۵۰ نفر نیروی عراقی هستند، و پس از آنکه خود را در محاصره نیروهای ایرانی دیدند، سلاح را بر زمین گذاشته و تسلیم شدند.

عادل که در عملیات بیت المقدس از ناحیه پای راست با اصابت ترکش مجروح شده است، خاطر نشان کرد: در مرحله سوم عملیات برابر سوم خرداد ۱۳۶۱، نزدیک ظهر شهر خرمشهر به یاری خدا به دست رزمندگان اسلام آزاد شد و همانطور که امام عزیز فرمودند، « خرمشهر را خدا آزاد کرد" ، زیرا دشمن تجهیزات و امکانات زیادی در منطقه مستقر کرده بود و با فتح خرمشهر حدود ۱۹ هزار نفر از نیروهای دشمن به اسارت در آمدند.

افزون بر پنج هزار نفر از شهروندان ابرکوهی در دوران  دفاع مقدس برای حراست از کیان وطن و انقلاب در صحنه نبرد حضور داشتند که بیش از  ۱۰۰ نفر از آنان در عملیات بیت المقدس و فتح خرمشهر شرکت کردند.

در عملیات فتح خرمشهر از شهرستان ابرکوه شهیدان حسین (امیر) فلاح زاده ، احمد روحی پناه ، محمدجعفر پوراکبری ، حسن بازاری پور، علیرضا کارگر، رحمان فلاح زاده و احمد مستوفی افتخار آفرینی کردند.

شهرستان ابرکوه در دفاع مقدس ۲۸۵ شهید تقدیم میهن اسلامی کرد که هفت تن از آنان در فتح خرمشهر به شهادت رسیدند.

مرکز شهرستان ۵۳ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما