شناسهٔ خبر: 47335662 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می دهد؛

هدف فعالیت 12 میلیون ایرانی در رمزارزها چیست؟

براساس آمارها، ارزش کل بازار رمزارزها در جهان تا 8 می 2021 به 2460 بیلیون دلار رسیده و ارزش کل بازار بیت کوین طی همین مدت1110 بیلیون دلار برآورد شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز، در سال گذشته تعداد بسیاری از ایرانی ها با خروج سرمایه از بازار های موازی بورس همانند مسکن، خودرو، سکه،طلا و دلار با تشویق دولت به سمت بازار سرمایه سوق داده شدند اما مدتی بعد به دلیل عملکرد ضعیف دولت؛ مردم به این بازار بی اعتماد شدند و با خروج سرمایه به سمت بازار رمز ارزها پیش رفتند.  

طبق برآورد اتاق بازرگانی 12 میلیون ایرانی وارد بازار رمز ارزها شده‌اند؛ 77 درصد آنها با هدف حفظ ارزش پول پا به این بازار گذاشته‌اند.فرزین فردیس، نایب رئیس‌کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران گزارشی درباره رمزارزها ارائه کرده و در جریان ارائه این گزارش گفت: ارزش کل بازار رمزارزها در جهان تا 8 می 2021 به 2460 بیلیون دلار رسیده و ارزش کل بازار بیت کوین طی همین مدت1110 بیلیون دلار برآورد شده است.

براساس این گزرارش، تعداد رمزارزهای پذیرش و لیست شده در صرافی‌های معروف دنیا تا 15 آوریل 2021 عدد 4701 را نشان می‌دهد. در حالی که تعداد رمزارزها در سال 2013 تنها 66 عدد بود.

فرزین فردیس، نایب رئیس‌کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران با اشاره به اینکه در بازار رمزارزها نیز مردم مانند همیشه جلوتر از بقیه حرکت کرده‌اند، افزود: بر اساس پژوهشی که شرکت مشاوره مدیریت ایلیا روی 5600 نفر از جمعیت 18 تا 65 ساله کشور به انجام رسانده است، 31 درصد از پرسش شوندگان ادعا کرده‌اند که در حال حاضر صاحب رمز ارز هستند. 6 درصد اعلام کرده‌اند که پیش از این از چنین دارایی برخوردار بوده‌اند. ۶۳ درصد هم گفته‌اند که هیچ گاه رمز ارز نداشته‌اند.

او با اشاره به کوچ ۵۰ میلیون دلار سرمایه از پلت فرم‌های داخلی در ۹۰ ساعت به دنبال ابلاغ بخشنامه شاپرک به شرکت‌های پرداخت یار گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۲.۵ میلیون حساب کاربری رمز ارز در صرافی‌های داخلی وجود دارد که با احتساب کارکرد چهار یا پنج به یک، حدوداً دوازده میلیون نفر در ایران رمز ارز دارند. فردیس در ادامه بزرگ‌ترین دغدغه مردم و کسب‌وکارها در حوزه رمز ارزها را بلاتکلیفی مسائل قانونی، نوسانات شدید ارزش، عدم امنیت و کلاهبرداری، عدم پشتوانه شفاف و ملاحظات شرعی عنوان کرد. او با بیان اینکه دولت و حاکمیت اکنون در مرحله انکار و فردا در مرحله حسرت قرار خواهد گرفت، چند پیشنهاد را خطاب به دولت ارائه کرد که «ایجاد آگاهی و آموزش‌های زیربنایی»، «ایجاد حس آرامش در فضای عمومی جامعه برای استفاده از رمز ارزها»، «اجرای مصوبه کمیسیون اقتصادی دولت و سندهای پیشنهادی مورد اجماع سه تشکل بخش‌خصوصی»، «تقویت و تسریع رگولاتوری حوزه فناوری بلاکچین و رمز ارز با رویکرد سندباکس»، «ایجاد یک ساختار فنی و حقوقی مشابه شاپرک یا شتاب»، «ایجاد پروتکل‌های قضائی مربوطه» و «به رسمیت شناخته شدن دارایی‌های دیجیتال در کشور» از جمله این پیشنهادات بود.

بازار جذاب رمزارزها برای ایرانی ها

حامد کامرانی کارشناس بورس، گفت: فعلا به دلیل اینکه بازارهای موازی برای جذب نقدینگی جذاب نیستند و وارد رکود شده اند خروج پول از بازار نداریم و حتی خروج پول از صندوق های درآمد ثابت نشان از ارزنده شدن سهام از نظر سهامداران هستند.

وی ادامه داد: جذابترین بازار برای سرمایه گذاری بازارهای جهانی و ارزهای دیجیتال است که اگر دولت فکری به حال روند خسته کننده بورس نکنند خروج ارز از کشور را خواهیم داشت.

رییس اداره طرح ها و برنامه ریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: 274 فقره جواز تأسیس استخراج رمز ارزهای الکترونیکی از زمان ابلاغ دستورالعمل مربوطه جهت صنعتی سازی و ساماندهی مراکز و استخراج در این استان صادر شده است.

سیفعلی ضربی افزود: بر اساس مجوزهای صادره در حوزه استخراج رمز ارزهای الکترونیکی پیش بینی می شود که بیش از 12 هزار و 52 میلیارد ریال سرمایه گذاری در استان صورت گیرد با این سرمایه گذاری برای 954 نفر زمینه اشتغال مستقیم فراهم می شود.

محمدرضا مانی یکتا، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی نیز با بیان اینکه «مخاطرات مبادله ارزهای دیجیتال برای مردم جدی شده و باید از این وضعیت خارج شویم» ادامه داد: در کشور دیدگاه مثبت و یکنواختی در مورد رمزارزها وجود ندارد و یک طیف کاملاً موافق و طیف دیگر ملاحظات جدی را مطرح می‌کنند.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سند پیشنهادی بخش خصوصی مسکوت نمانده و جلسات بسیاری حول آن برگزار شده، گفت که ریسک مبادله رمزارزها چنان زیاد است که هیچیک از ارکان بخش خصوصی نمی‌تواند این ریسک را بپذیرد. در حال حاضر خالی‌فروشی افزایش یافته و در مقابل این مساله، بخش خصوصی چه راهکاری دارد؟ مانی یکتا تاکید کرد که بخش‌خصوصی انتظارات فراقانونی از دستگاه‌ها نداشته باشد و برای ایجاد همگرایی در این زمینه کمک کند.

به گزارش ایسکانیوز، کارشناسان معتقدند ؛ مشکل اصلی ارزهای دیجیتالی یا ارزهای مجازی (cryptocurrency) این است که هنوز بانک های مرکزی و دولت های دنیا با آن موافقت رسمی نکرده اند. سرمایه گذاری در بورس با سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال متفاوت است چراکه در بورس مردم سهم یک شرکت را خریداری کردند که عملا جریان نقدینگی به این سمت رفت که قیمت ها به صورت کاذب و شتابان بالا رفت و ریزشی هم همراه آن بود. اما در نهایت این سرمایه گذاری سوخت نمی شود درست است که مردم 50 تا 60 درصد از سرمایه خود را از دست دادند اما اگر مدتی صبر کنند دوباره با رشد مواجه خواهند شد.

مردم ایران برای رسیدن به سود بالا بدون تحقیق به سمت بازار بیت کوین و سایر رمزارزها رفتند اما به این نکته توجه نکرده اند که در بازار سرمایه شما سهامدار شرکتی شده اید و با توجه به اینکه دولت هم عنوان کرده بود که بازار سرمایه برای سرمایه گذاری مناسب است، جایی برای اعتراض و شکایت مردم وجود دارد ولی در بحث بیت کوین دست مردم به هیچ جایی بند نیست!.

برچسب‌ها:

نظر شما