به گزارش راهبرد معاصر, در آستانه برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در «وین» که قرار است ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران در «گرند هتل» شهر وین برگزار شود، اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که بازگشت احتمالی آمریکا به برجام و بررسی چگونگی تضمین اجرای کامل و مؤثر توافق هستهای ایران محور گفتوگوهای امروز طرفهای برجام خواهد بود.
نشست کمیسیون مشترک برجام در وین در حالی برگزار میشود که «انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا ریاست این نشست را برعهده دارد و «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران نیز به عنوان ریاست هیأت ایرانی در نشست مذکور شرکت خواهد کرد.
عراقچی امروز در این باره گفت: در دو هفته گذشته که دور چهارم مذاکرات بود، به نظرم پیشرفتهای خوبی انجام شده و چند موضوع کلیدی مانده که نیاز به بررسی بیشتر و تصمیمگیری در پایتختها است که امیدواریم در چند روز آینده صورت بگیرد و در دور بعدی که برای مذاکرات خواهیم آمد، بتوانیم درباره آن مسائل انشاءالله به یک جمع بندی برسیم.
دور جدید رایزنیها در وین به منظور احیای برجام از ۱۷ اردیبهشت ماه از سر گرفته شد و از آن روز این رایزنیها در پایتخت اتریش و در سطوح مختلف در جریان است و براساس اظهارنظر مقام ارشد وزارت خارجه ایران، به مرحله مذاکره درباره متن رسیده است.
رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی در وین اظهار داشت: الان در موقعیتی قرار داریم که میتوانیم جمع بندی کلی داشته باشیم. چند موضوع کلیدی هست که باید حل شود. روی بقیه موارد توافق وجود دارد روی متنها نگارش خوبی صورت گرفته است و الان موقعی است که یک رجوع مجدد به پایتختها انجام و مشورتهای آخر انجام شود و انشاءالله بعد از آن مذاکرات را ادامه میدهیم.
دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است در تلاش است از طریق مذاکرات جاری در شهر وین زمینههای بازگشت کشورش به برجام را فراهم کند. از جمله مهمترین موانع در این مذاکرات حل و فصل اختلافات بر سر تحریمهایی است که آمریکا برای پایبند شدن به برجام بایستی رفع کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیراً در یک کنفرانس خبری تأیید کرد که «چالشهای بزرگی» در این مذاکرات وجود دارند که بایستی رفع شوند. او گفت: «همانطور که شنیدهاید ارزیابی ما کماکان این است که چالشهای مهمی هستند که باقی ماندهاند و شکاف عمیقی بین جایی که ایرانیها هستند و جایی که ما فکر میکنیم باید باشند تا به برجام پایبند شوند، وجود دارد.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و تحریمها علیه تهران را احیا کرد.
علیرغم آن که مقامهای جمهوری اسلامی تأکید کردهاند که آمریکا باید برای بازگشت مجدد به برجام تمامی تحریمهای ایران با هر عنوانی را لغو کند واشنگتن تنها برای برداشتن برخی تحریمها ابراز آمادگی کرده است./فارس
∎