شناسهٔ خبر: 47284402 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مسجد جامعی: ساختمان روزنامه اطلاعات موزه شود

تهران- ایرنا- عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به روز موزه‌ها و تبریک روز جهانی موزه و میراث فرهنگی پیشنهاد داد: ساختمان روزنامه اطلاعات به دلیل مولفه‌هایی که دارد به موزه تبدیل شود و در دسترس شهروندان قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «احمد مسجدجامعی» روز سه شنبه در جریان دویست و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: در تهران بیش از ۱۵۰ موزه ثبت شده و ۵۰ موزه ثبت نشده وجود دارد که می‌توان این شهر را شهر موزه ها نامید.

وی اضافه کرد: شهرهای بزرگ دنیا هم که به لحاظ گردشگری رونق دارند موزه‌هایشان بیش از ۲۰۰ مورد نیست.

مسجد جامعی با بیان اینکه در محوطه وزارت امور خارجه چندین موزه، از جمله موزه مخابرات، پست، ملک و عبرت وجود دارد اما در دسترس شهروندان نیست، خواستار در دسترس قرار گرفتن این موزه ها برای شهروندان شد.

وی با اشاره به کاخ مرمر گفت: این مجموعه نیز که اکنون در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفته است در سالهای گذشته به کمک آستان قدس مرمت شد و این کاخ وقف برای مردم تهران است و باید موزه فرهنگ و هنر در آن ایجاد شود.

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز روز سه شنبه سخنان خود را با محکومیت حملات اخیر رژیم صهیونیستی آغاز و این حملات را محکوم کرد.

وی افزود: این حملات بیش از ۲۰۰ شهید برجای گذاشت که از این تعداد دست کم ۶۰ تن کودک هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین در جریان جلسه امروز با ارائه تذکری به اعضای شورای شهر گفت که ۲۵ طرح، ۲۷ لایحه، یک استفساریه  و ۲ تحقیق و تفحص روی زمین مانده است.

وی از اعضای شورا خواست با اولویت‌بندی، نسبت به پیگیری این موارد و ارسال آن برای هیئت رئیسه اقدام کنند.

هاشمی با بیان این که مواردی هست که شهرداری نیز آن را پیگیری می کند، گفت: اعضای شورا این طرح ها و لایحه ها و را برای هیات رئیسه ارسال کنند تا در دستور کار قرار گیرد و در ۲ ماه و نیم باقی‌مانده از عمر شورای شهر، بخشی از آنها به نتیجه برسد.

ضرورت توجه به مصوبات روی زمین مانده شورا

«علی اعطا» دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در این جلسه گفت: مجموعه ای از مصوبات شورا که دارای الزام است و برای کمیسیون ها، کمیته ها و اعضای شورا واجد اهمیت بود و با اولویت ویژه پیگیری می‌شد، همچنان روی زمین مانده است.

وی گفت: برای نمونه فرایند صدور پروانه ساختمان است که از نظر کمیسیون این فرآیند مملو از مشکل بود و باید اصلاح و در شورا تصویب می‌شد که همچنان به شورای شهر نیامده است.

اعطا با اشاره به اهمیت اصلاح فرآیند صدور پروانه اظهار داشت: نباید کار سرمایه گذار که در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارد، در مرحله دریافت مجوز معطل بماند.

وی با بیان اینکه پیگیری و سرانجام رساندن این موضوعات در برنامه شهرداری نیست، عنوان کرد: فهرستی از مصوبات داریم که مقرر شده بود شهرداری با زمانبندی لایحه ارسال کند و این مصوبات در سامانه جامع مصوبات نیز قابل مشاهده است.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: افرادی که در شهرداری، رسانه ها و سمن ها قصد پیگیری دارند، می‌توانند این فرایند را از طریق سامانه جامع مصوبات دنبال کنند.

وی از هیات رییسه شورای اسلامی شهر تهران خواست که در ماه‌های پایانی این شورا، تدبیری اتخاذ شود که بخشی از مصوبات روی زمین مانده شورای شهر به نتیجه برسد.

توزیع گوشت‌های بی‌کیفیت در فروشگاه شهروند بررسی شود

«افشین حبیب‌زاده» دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در این جلسه گفت: در پی شکایات شهروندان مبنی بر توزیع گوشت قرمز بی کیفیت در شعب فروشگاه شهروند، موضوع براساس بند ۱۸ ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که یکی از وظایف شورا را نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر عنوان کرده، در دستورکار معاونت نظارت و پیگیری شورا قرار گرفت.

وی ادامه داد: کارشناسان شورا با حضور در برخی از شعب فروشگاه شهروند ضمن بررسی محصولات ارائه شده در این فروشگاه، به این نتیجه رسیدند که کیفیت برخی از گوشت های قرمز توزیع شده در حد مطلوب نیست.

حبیب زاده، تاکید کرد: با توجه به اهمیت مساله سلامت مردم و لزوم توزیع کالاهای با کیفیت، ضروری است شهردار تهران در اسرع وقت موضوع را از طریق کارشناسان بهداشتی بررسی کند.

وی افزود: ضروری است که شهردار نسبت به نظارت بیشتر بر کیفیت مواد پروتئینی بویژه گوشت قرمز عرضه شده با تاکید بر بررسی تاریخ انقضای واقعی، نحوه نگهداری این محصولات و نحوه کشتار در فروشگاه شهروند اقدام کند.

انتقاد از نبود همکاری سازمان فاوای شهرداری با طرح های تفصیلی 

«محمد سالاری» دیگر عضو و رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در جلسه امروز، به سازمان فاوا شهرداری تذکر داد و گفت: برغم اینکه شورای شهر طی پیگیری‌ها فراوان، طرح کن و فرحزاد را به تصویب رسانده اما ماه‌ها است که نقشه محله کن روی سامانه طرح تفصیلی ثبت و بارگذاری نشده است.

وی با بابیان اینکه، در سازمان فاوا اراده‌ای برای این امر و استفاده مردم از نقشه‌ها وجود ندارند، گفت: بارها با شهردار منطقه و شهردار تهران صحبت کردم اما هنوز این موضوع به نتیجه نرسیده است.

سالاری با تاکید بر اینکه باید حداکثر ظرف یک هفته نقشه ها بارگزاری شود،  گفت: طرح تفصیلی منطقه ۲۲ نیز با مساحت پنج هزار و ۷۰۰ هکتار با رویکردهای کیفی در شورا تصویب شد اما بخش‌هایی از آن بارگذاری و عملیاتی نشده است.

وی افزود: بسیاری از مصوبات شورا درباره اینکه شهرداری مصوبه نرخ گذاری عوارض را بر روی سامانه بارگذاری کند تا فرم‌های عوارض به صورت سیستمی به مردم ارائه شود، توسط شهرداری و سازمان فاوا انجام نشده است.

به گفته وی، در محدوده قدیمی جماران و اردوگاه آن منطقه نیز توسط بنیاد مستضعفان در حریم شهر تهران بر خلاف منویات رهبر معظم انقلاب اقداماتی مغایر با طرح تفضیلی انجام داده است.  

ضرورت اجرای دستورالعمل جامع ساماندهی دستفروشی

«مجید فراهانی» دیگر عضو شورای شهر تهران در جریان جلسه امروز طی تذکری که به صورت مکتوب در اختیار هیات رییسه قرار گرفت، بر لزوم اجرای دستورالعمل جامع ساماندهی دستفروشی در شهر تهران تاکید کرد.

وی افزود: دستفروشان بخشی از همشهریان ما هستند که در نتیجه شرایط اقتصادی برای امرار معاش به این پیشه روی آورده اند، هرچند شهرداری بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری ها ناچار به مقابله با سد معبر است اما این وظیفه قانونی نباید با تضییع حق شهروندی و کرامت دستفروشان و اعمال رفتار خلاف اخلاق و قانون توسط ماموران سد معبر انجام شود.

فراهانی گفت: بر اساس بند پ ماده سه مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون که در دوره پنجم به تصویب رسیده، شهرداری مکلف به تهیه دستورالعمل جامع ساماندهی دستفروشی در شهر تهران است.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: نحوه طبقه‌بندی، توزیع عادلانه، جانمایی فضاهای شهری و تعیین شاخص‌های فضای شهری به منظور تبدیل به بازارها و بازارچه‌های سیار با توجه به ویژگی‌های جمعیتی و بافت اجتماعی فرهنگی، محدوده جغرافیایی، مشخصه‌های ترافیکی و تناسب با واحدهای تجاری ثابت و نیز رعایت حریم و فاصله مناسب از منازل مسکونی و محل استقرار صنوف مشخص شود.

فراهانی تأکید کرد: لازم است به ارتقای کیفیت سیما و منظر شهری و افزایش نشاط اجتماعی در ساماندهی فعالیت دستفروشی در شهر تهران توجه شود همچنین باید نحوه واگذاری موقت اماکن و امکان استفاده از فضاهای شهری در قالب بازارها و بازارچه‌های سیار تعیین و از ظرفیت فناوری‌های جدید در سامان‌بخشی وضعیت دستفروشی در شهر تهران استفاده شود.  

پل‌های عابر پیاده برای عبور شهروندان امن می‌شود

اعضای شورای اسلامی پایتخت با تصویب طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه عبور ایمن شهروندان از پل های عابر پیاده شهر تهران» زمینه ایمن سازی عبور و مرور شهروندان از پل های عابر پیاده را فراهم کردند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران به عنوان طراح این طرح، توضیح داد که طرح الزام به لایحه عبور ایمن شهروندان از پل های عابر پیاده، بر اساس مجموعه ای از بررسی ها، مشاهدات و گزارش هایی که در رابطه با ناامنی و ناایمنی پلهای عابر پیاده داشتیم به پیشنهاد اولیه کمیته معماری و طرح های شهری تهیه شد.

اعطا گفت: این طرح به ۲ کمیسیون مشترک معماری و شهرسازی، عمران و حمل و نقل شورا ارسال و سپس در صحن شورای شهر ارایه شده است.

وی گفت: در شهر تهران ۸۶۱ پل عابر پیاده وجود دارد که گزارش های مردمی و کارشناسی متعددی درباره شرایط نامناسب تعداد قابل توجهی از این پل ها برای تردد زنان، کودکان، توان یابان و دسترس ناپذیری آنها برای بسیاری از گروه‌ها دریافت کرده ایم.

وی عنوان کرد: همچنین گزارش هایی از شیوه نصب تابلوهای تبلیغاتی که موجب اشکالاتی در ایمنی و امنیت عبور و مرور شده بود، دریافت شده است که جمع‌بندی گزارش‌ها این بود که به مصوبه جامعی برای تدوین ضوابطی با رویکرد ایمن سازی و امن سازی این پل ها نیاز است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه آسیب شناسی مفصلی در خصوص انجام شده است تاکید کرد: حدود سه ماه بررسی میدانی و گزارش گیری از معاونت حمل و نقل و عمران و سازمان زیباسازی شهر تهران منجر به ارائه این طرح شده است.

به گفته وی، طرح الزام شهرداری تهران به ایمن سازی عبور شهروندان از پل‌های عابر پیاده، یک ماده واحده شامل پنج بند و سه تبصره دارد و از جمله ویژگی های موثر این طرح ایجاد سیستم نظارت در پایش، وضعیت استقرار، تعمیر و نگهداری برای ثبت گزارش‌های مردمی است.

در نهایت و پس از بررسی و بدون مخالف این طرح با ۱۴ رای به تصویب رسید.

به گزارش ایرنا مقرر شده است شهرداری تهران لایحه مربوط به این طرح را در صحن به شهر ارائه و تصویب کند.

ساخت هتل به‌طور مشارکتی رای نیاورد 

همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز خود،  بررسی لایحه «اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت انعقاد قرارداد پروژه‌های هتل کوهستان و هتل تاو به روش مشارکت واقع در شهرداری منطقه ۲»، را در دستور کار قرار دادند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر در این خصوص توضیح داد: مجوز برای انعقاد پروژه هتل کوهستان و هتل تاو به روش مشارکت در منطقه ۲ در سه کمیسیون شهرسازی معماری،  برنامه و بودجه و سلامت و محیط زیست مطرح شد و در نهایت با طرح هتل تاو که پهنه قرارگیری اش در منطقه حفاظت شده بود مخالفت شد.

سالاری افزود: در کمیسیون مشترک با ساخت هتل کوهستان که در پهنه خدماتی قرار دارد و در زمینی با مساحت ۱۷ هزار متر مربع مربوط به بخش خصوصی در میدان کتاب خیابان کوهستان است، موافقت شده است.

وی ادامه داد: یکی از نیازهای جدی شهر تهران هتلینگ است و شهرداری همیشه سعی کرده است تسهیلاتی را در این زمینه داشته باشد.

به گفته سالاری،  هر چند ضابطه بلندمرتبه سازی لغو شده است اما الان در دستور جلسه شورای عالی شهرسازی قرار گرفته و مبنا برای انعقاد قرارداد، تعیین طبقه نیست.  

ساخت هتل در کوهستان توجیهی ندارد

«زهرا صدراعظم نوری» رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری با طرح این پرسش که بارگذاری هتل در ضلع شمالی کوهستان چه توجیهی دارد؟، گفت: این زمین در محدوده طرح شمسه که دارای مصوبه شورای عالی و معماری است قرار گرفته و ذخیره گاه است.

وی گفت: در حالی که شهرداری باید به سمت تملک املاک شخصی برای توسعه شهر برود، در این شرایط چطور در ضلع شمالی کوهستان تصمیم به بارگذاری سنگین هتلی می‌گیرد؟

نوری این تصمیم را مغایر مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری دانست و افزود: مگر ظرفیت این منطقه چقدر است؟ این حجم بارگذاری با مساله حفظ این منطقه چقدر همخوانی دارد.

اختصاص فضایی برای کودکان به ساخت هتل ارجحیت دارد 

ناهید خداکرمی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: این حجم بارگذاری یعنی یک ریسکی را به منطقه تحمیل می‌کنیم.

وی افزود: زمین در اختیار شهرداری است برای انتفاع همه مردم مطالعه شود در حالی که به نظر می‌رسد هیچکدام از مطالعات انجام نشده است.

خداکرمی ادامه داد: چرا باید یکی از بهترین زمین های در اختیار شهرداری را به ساخت هتل اختصاص دهیم در حالی که برای کودکان مراکز مناسبی نداریم آن‌ها سهمی در شهر ندارند.

کمیسیون ماده ۵ اجازه ارائه مجوز موردی ندارد

سخنگوی عضو شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه هتل سازی یکی از نیازهای پایتخت است و در حال حاضر این کلانشهر از نظر استانداردهای هتل سازی کمبودهای جدی دارد گفت: اما لایحه ای از سوی شهرداری فرستاده شده چهار دسته مشکل دارد از جمله اینکه با ضوابط و مقررات بالادستی مغایرت دارد.

اعطا با اشاره به بند ۱۴ ماده ۸۰ قانون تشکیلات شوراها، گفت: شهرداری باید تمام ارکان معامله و قرارداد را به تصویب شورا برساند اما در لایحه ارسال شده تنها کلیات وجود دارد.

وی ادامه داد: اینکه در بخش زیادی از لایحه به جای بیان ارکان معامله و قرارداد در خصوص نحوه قیمت گذاری و مسائل دیگر توضیح داده شده است، وهن شورا است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنین این لایحه را با اشاره به بند ۱۸ ماده یک سند جامع سرمایه‌گذاری مغایر دانست.

وی افزود: بر این اساس باید گزارش جامعی از مطالعات فنی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی لحاظ شده را مطالبه کرد.

اعطا با تاکید بر اینکه بر اساس ماده ۱۰ سند جامع سرمایه‌گذاری نیز باید از اهلیت سرمایه‌گذار صحت سنجی شود، اظهار داشت: همچنین بر اساس سند جامع، باید فاز بهره‌برداری، نحوه جذب درآمد و فرایند حل اختلاف به عنوان ارکان قرارداد، ذکر شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنین با بیان اینکه این لایحه با ضوابط شهرسازی نیز مغایرت دارد، گفت: از شهردار تهران که خود در گذشته دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی بود تعجب می کنم چرا که در این لایحه ذکر شده است که برای ساخت ۳۵ طبقه هتل، از کمیسیون ماده پنج مصوبه موردی گرفته می شود.

اعطا ادامه داد: مگر کمیسیون ماده پنج می‌تواند مجوز موردی بلند مرتبه سازی صادر کند؟

۳۵ پروژه مشارکتی معطل در شهر تهران

سخنگوی شورای شهر تهران با یادآوری این موضوع که از سال ۹۳ به بعد کمیسیون ماده پنج حتی یک مورد مجوز موردی صادر نکرده است گفت: کمیسیون ماده ۵ چنین صلاحیتی را ندارد.

به گفته وی، تصویب چنین موردی احیای برج باغ سابق، در اراضی سبز و باغات است با ادبیاتی دیگر.

اعطا توضیح داد: براساس بررسی کمیته حقوقی بر روی ۳۵ پروژه متوقف شهر تهران، این نکته مشخص است که در ابتدا ادعاهایی عنوان شده و پس از تصویب اختلافات شروع شده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنینی بر اساس اصل ۴۳ قانون اساسی، افزود: در بند ۶ اصل ۴۳ قانون اساسی که بر منع  اسراف و تبذیر در هر شئون مربوط به اقتصاد اعم از مصرف، سرمایه گذاری، تولید، توزیع و خدمات تاکید شده است.

سید حسن رسولی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در این جلسه گفت: یکی از مهمترین کاستی‌های پایتخت که ما ایرانیان از آن به عنوان ام القری جهان اسلام یاد می کنیم فقدان ظرفیت‌های مکفی گردشگری به ویژه کمبود شدید مراکز اقامتی در مقیاس استانداردهای جهانی است.

وی گفت: این مسئولیت در عین حال که متوجه وزارتخانه متبوع است اما شهرداری تهران نیز در این حوزه دارای مسئولیت اجتماعی است.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران این لایحه را رد کردند و به آن رأی ندادند.

تذکر به عدم اجرای رای کمیسیون ماده ۱۰۰ در جماران

رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران هم در جلسه امروز درباره محدوده قدیمی جماران و اردوگاهی که در محدوده جماران به نام اردوگاه امام خمینی (ره) وجود دارد، تذکر داد.

سالاری گفت: بنیاد مستضعفان در حریم شهر و در منطقه حفاظت شده شهر تهران برخلاف منویات رهبر معظم انقلاب با رویکرد درآمد زایی و شاید هم با نیت خیر اقدامات مغایر با طرح تفصیلی انجام داده است.

وی ادامه داد: بنیاد مستضعفان نسبت به ساخت و سازهای غیر مجاز و دست اندازی در میراث طبیعی و حریم شهر تهران در حریم محله قدیمی جماران اقدام کرده و مجموعه قابل توجهی از بار گذاری ها به مساحت ۱۰ هزار متر مربع از قبیل تالار پذیرایی، ایجاد کاربری‌های تجاری و مسکونی و اداری، رستوران و مهد کودک آن هم در دل کوه شکل داده که تمامی این مستحدثات فاقد سند، فاقد حقوق مکتسبه و بدون مجوز و بدون نظارت مهندس ذی صلاح هستند.

وی با بیان اینکه این مستحدثات در حریم شهر تهران شکل گرفته است، گفت: با پیگیری اهالی محله جماران پرونده‌ای برای رسیدگی به تخلفات انجام شده به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع شد.

سالاری ادامه داد: هم در شعبه بدوی و هم در شعبه تجدید نظر رأی به قلع و جمع آوری تمامی مستحدثات صادر شده اما متأسفانه شهرداری تهران در اجرای رأی تعلل می‌کند.

نظر شما