شناسهٔ خبر: 47155383 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

مدیر جهاد کشاورزی هریس خبرداد؛

کشت محصول پروتئینی "کینوا" در شهرستان هریس

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هریس از کشت محصول پروتئینی و غذایی دانه "کینوا" در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا از هریس، کاظم عباسی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: با توجه به مساعد بودن آب و هوای منطقه خواجه و به خصوص روستای هیق برای اولین بار با کار کارشناسی، اقدام به کشت این محصول در ۰.۵ هکتار از اراضی این روستا شده است.

وی افزود: در صورت محصول دهی موفق در سال‌های آتی، مساحت بیشتری از اراضی این شهرستان را به کشت این محصول اختصاص خواهیم داد.

وی ادامه داد: ارزش غذایی این محصول کشاورزی هم تراز با سایر محصولات غله‌ای چون جو پرک و برنج است.

وی گفت: دانه کینوا سرشار از پروتئین، فیبر، انواع ویتامین‌ها، پتاسیم و آنتی اکسیدان‌های مفید بوده و در سفره غذایی کشورهای جهان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گفتنی است، کینوا گیاهی با دانه‌های خوراکی است که در کشورهای غربی مصرف آن به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم محبوبیت زیادی پیدا کرده. در سال‌های اخیر استفاده از کینوا در ایران هم رایج شده است. آگاهی از فواید کینوا و مصرف خوراکی این گیاه قدمت بسیار زیادی دارد. این گیاه اکنون برای مصارف تجاری در مناطقی مانند آمریکای جنوبی به میزان زیاد کشت می‌شود. کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa که به خاویار گیاهی هم شهرت پیدا کرده به غلات شبیه است،

این گیاه بومی کشورهای آمریکای جنوبی مانند بولیوی، شیلی و پرو است و به دلیل مواد مغذی زیادی که دارد اهمیت بسیاری در میان مردم پیدا کرده است.

پروتئین، منیزیم، فیبر، پتاسیم، آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ای و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند. کینوا یکی از معدود گیاهان خوراکی است که همه ۹ آمینو اسید ضروری بدن را دارد.

این گیاه پنج هزار ساله به دلیل هضم راحت‌تر و کالری کمتر در دهه‌های اخیر جایگزین گندم و برنج شده است. در دوران قدیم کینوا را مادر همه غلات می‌دانستند و معتقد بودند که دانه‌ای مقدس است. برنج اینکا و خاویار گیاهی از جمله نام‌های دیگر این دانه است.

 

نظر شما