شناسهٔ خبر: 47155006 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

اتمام واکسیناسیون بالای ۸۰ ساله‌ها؛ فردا/ زمان تزریق واکسن سالمندان بالای ۷۵ سال اعلام شد

رئیسی گفت: فردا واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال را تمام خواهیم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، اظهار کرد: سیر نزولی کرونا در همه استان‌ها از جمله تهران آغاز شده است. درحال حاضر در مقابله با بیماری کرونا دنیا به سمتی رفته که اولویت اول واکسن است که این امید خوب است، اما تهدید هم دارد که اگر به امید واکسن رعایت دستورالعمل‌ها را نادیده بگیریم خوب نیست.

رئیسی گفت: این اتفاق در کشور ما هم در حال اتفاق افتادن است و در برخی استان‌ها درصد رعایت دستورالعمل‌ها به زیر ۶٠ درصد رسیده است. هم اکنون بیشتر شهر‌ها نارنجی هستند و با اصناف توافق کرده‌ایم با تخلف واحدهای صنفی شدید برخورد کنند.

ثبت نام بیش از ۵۴ هزار فرد بالای ٨٠ سال در سامانه ثبت نام واکسن

او ادامه داد: برای افراد بالای ٨٠ ساله به تعداد کافی واکسن در اختیار داریم و تاکنون ۵۴ هزار و ۵٠ هزار فرد بالای ٨٠ سال در سامانه ثبت نام کرده اند. از امروز همه دانشگاه‌ها می‌توانند افراد ارجاعی به مراکز بهداشتی خود را ببیند و در سامانه سیب قسمت جدیدی اضافه شده که تمام ارجاعی‌ها به هر مرکز مشخص است و با یک کلیک می‌توان برای همه ارجاعی‌های یک مرکز در کسری از ثانیه پیامک ارسال کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: یادمان باشد ما تا یکسال با کرونا درگیر هستیم و نباید مراکز بهداشتی را درگیر واکسیناسیون کنیم. یکی از افتخارات ما این بود که در دوران کرونا مراقبت‌های بهداشتی کم نشد و مراقب از مادران باردار حتی ١.٢ درصد بیشتر شده است.

هر چه زودتر مراکز تجمیعی واکسیناسیون راه‌اندازی شود

رئیسی تاکید کرد: باید هر چه زودتر مراکز تجمیعی واکسیناسیون در شهر‌ها راه‌اندازی شود. این مراکز می‌توانند ۳ تا ۵ مراکز جامع و پایگاه‌های سلامت را تحت پوشش قرار دهند و مراقبات سلامت با نوبت دهی می‌توانند افراد را به مراکز تجمیعی هدایت کنند. این مراکز تجمیعی مزایای بسیاری دارند، زیرا باعث تجمع نمی‌شوند. مصوبه‌ای از ستاد ملی کرونا گرفتیم تا تمام دستگاه‌ها فضاهایشان را در اختیار ما قرار دهند. البته قبل از گرفتن مصوبه داوطلبانه دستگاه‌ها حاضر بودند تا این مراکز را در اختیار ما قرار دهند. قرار است ۵ تا ۶ مرکز جامع سلامت افراد را در یک سالن منطقه به مرکز تجمیعی واکسیناسیون ارجاع دهند. چون سالن بزرگ است ۴۰ تا ۶۰ نفر را همزمان می‌توانند واکسیناسیون کنند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما در هر مرکز تجمیعی می‌توانیم چهار تیم واکسیناسیون داشته باشیم که یک نفر ثبت کننده است و یک نفر تزریق واکسن را انجام می‌دهد. من درخواستم این است که این افراد در ثبت کمک کنند و تزریق را نیروهای خودمان انجام دهند یا اینکه دانشجوهای پزشکی و پرستاری سال شش و هفت می‌توانند با یک آموزش ساده واکسیناسیون را انجام دهند.

وی اظهار کرد: نکته‌ای که باعث آرامش مردم می‌شود این است که خیلی سریع افرادی را که در سایت ثبت نام کردند، مراقب سلامت سریعا برایش پیامک بفرستد تا بدانند که ثبت‌نامشان موفق بوده و به آنها نوبت داده شده است. درباره روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر البته نیازی به این کار نیست. زیرا در این مناطق ۱۰۰ درصد افراد در سامانه‌هایمان ثبت شده اند و می‌توانند با یک نوبت‌دهی ساده افراد را برای واکسیناسیون فراخوان کنند. از آنجایی که در سطح روستا کل سالمندان یک بهورز ۵۰ نفر است یا در یک گروه سنی ۵ نفر است، می توانیم در روستاها به جای اینکه سن را از ۸۰ سال به بالا اعلام کنیم که تعدادشان کم است، از ۶۵ سال به بالاها را در روستاها اعلام کنیم که تعدادشان مشخص می‌شود و می‌توانند واکسیناسیون‌شان را انجام دهند.

آغاز واکسیناسیون ۷۵ ساله ها تا پایان هفته

رییسی با تاکید بر رعایت نوبت واکسیناسیون گفت: باید بر اساس سند ملی اقدام کنیم. اینکه در برخی استان‌ها ناگهان می‌بینیم که یک گروه دیگری را که هنوز اعلام نشده، واکسن زدند، منجر به ابهام و سوال می‌شود. اصلا این اقدام را انجام ندهید و حتما هماهنگ با ما کار را پیش برید. چشم‌اندازی که برای تامین واکسن داریم، باید توجه کرد که هر یک واکسنی که تامین می‌شود، ساعت‌ها و روزها کار می‌برد. بنابراین باید قدر این واکسن‌هایی که به دستمان میرسد بدانیم؛ درست توزیع و دقیق تزریق کنیم. از این به بعد سامانه کاملا آماده است و می‌توانیم بر اساس آن پیش رویم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اکنون از ۶۴ دانشگاه و دانشکده حدود ۵۰ دانشگاه ما بسیار خوب عمل می‌کنند البته آخر هفته اگر واکسن به دستمان برسد، اعلام می‌کنیم که ۷۵ سال به بالاها را آغاز کنید که تعداد آنها حدود ۹۷۰ هزار نفر هستند، بعد از آن به سراغ ۷۰ تا ۷۵ سال رفته که بالای دو میلیون هستند. بنابراین بر اساس میزان واکسنی که به دستمان می‌رسد به شما موعد واکسیناسیون را اعلام می‌کنیم. به شدت دنبال این هستیم که گروه سالمندان‌مان که گروه پرخطر ما است، خیلی سریع واکسینه شوند.

فعالیت ۲۶ هزار و ۹۰۰ تیم واکسیناتور در کشور

او گفت: اگر مراکز تجمعی را داشته باشیم در بارکد خوان‌ها صرفه جویی می‌شود. امروز با سردار ساجدی نیا هماهنگ کردیم و ایشان اعلام کردند که آماده هستند در کل کشور جلوی هر مرکز تجمیعی واکسیناسیون یک تیم نیروی انتظامی حاضر باشد. باید در این مراکز آمبولانس و یک تیم پزشکی حضور داشته باشند، با این کار می‌توان به سرعت واکسیناسیون را انجام داد. محاسبه کرده‌ایم که هر ۸ دقیقه می‌توان یک بار واکسن تزریق کرد و با یک برآورد ساده هر مرکز تجمیعی واکسیناسیون می‌تواند روزانه یک هزار واکسن تزریق کند و در یک شهر با ۱۰ مرکز تجمیع می‌توان ۱۰۰۰۰ واکسن تزریق کرد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: ما ۲۶ هزار و ۹۰۰ تیم واکسیناتور داریم و با این پتانسیل باید خودمان را برای تزریق روزانه یک میلیون واکسن آماده کنیم و در ارتباط با پرداخت حق الزحمه این افراد دستورالعملی آماده و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ خواهد شد.

رئیسی ادامه داد: تاکید ما این است که مبادا تمام مراقبین سلامت از مراکز بهداشتی به مراکز تجمیع واکسیناسیون بروند، زیرا باید مراکز بهداشتی فعال باشند و اقدامات مراقبتی را انجام دهند. در طی ماه‌های آینده با توجه به اینکه حجم واکسیناسیون بالاتر خواهد رفت هر چه سریع تر مراکز تجمعی واکسیناسیون را افزایش می‌دهیم و بسیاری از دانشگاه‌ها واکسیناسیون خودرویی را راه اندازی کرده‌اند. همچنین برای افرادی که مشکل دارند و در سامانه سیب ثبت نیستند در شهری مانند کرمان در سطح شهر بنر زده بودند که هر کسی که بالای ۸۰ سال است به مرکز تجمیعی واکسیناسیون در منطقه مشخص مراجعه کنند.

پایان واکسیناسیون سالمندان ۸۰ سال به بالا؛ فردا

او در پایان گفت: سامانه سیب بسیار به ما کمک کرده است و تاکنون بیش از ۵۴ هزار نفر در آن ثبت‌ نام کرده‌اند. فردا واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال را تمام خواهیم کرد و پس از آن با ورود محموله واکسن تا پایان هفته واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال‌ آغاز می‌شود.

انتهای پیام/