شناسهٔ خبر: 47123336 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

چند خبر کوتاه از استان یزد

یزد- ایرنا- آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا از فردا(دوشنبه ) ،رونمایی از سند کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و افزایش اهدای ۲۰ درصد خون شب‌های قدر در یزد از جمله خبرهای روزیکشنبه استان است.

صاحب‌خبر -

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت:  مرحه سوم کارآزمایی بالینی واکسن انستیتو پاستور ایران علیه ویروس کرونا از فردا (دوشنبه) برابر بیستم اردیبهشت‌ماه جاری در این شهر آغاز می‌شود.

به گزارش عصر یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، دکتر محمدرضا دهقانی با بیان اینکه افراد ۱۸ تا ۸۰ سال می‌توانند برای شرکت در این طرح ثبت‌نام کنند، افزود: تولید انبوه واکسن در بازه زمانی سه ماهه بعد از مراحل کارآزمایی شروع می‌شود.

وی با اشاره به ادامه ثبت‌نام تصریح کرد: علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و شرکت در این طرح می‌توانند به سایت www.pasteurcovac.ir مراجعه کنند.

همچنین معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به اینکه ۲۰ هزار نفر در استان از گروه‌های اولویت‌دار واکسینه هستند، افزود: تاکنون هفت هزار نفر از افراد بالای ۸۰ سال نیز در استان واکسن تزریق کردند.

دکتر مسعود شریفی اظهار کرد: سالمندانی که با آنان تماس گرفته نشده است می‌توانند در سامانه www.salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.

وی ۱۳ اردیبهشت‌ماه جاری گفته بود: واکسیناسیون جمعیت بالای ۸۰ سال استان علیه بیماری کووید-۱۹ در شهرستان‌های بافق، بهاباد و خاتم آغاز شد.

شریفی افزود: مرحله هفتم واکسیناسیون همگانی کرونا با واکسیناسیون جمعیت گروه سنی یادشده در این شهرستان‌ها آغاز شد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌ گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم  بیماری کووید ۱۹ است  و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدی را در جهان به وجود آورده است.

یزد 

همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: سند کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در استان برای بازه‌های زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۴ رونمایی شد.

به گزارش روزیکشنبه روابط عمومی دانشگاه، دکتر محمدرضا دهقانی افزود: هدف از تدوین این سند، کاهش و کنترل عوامل خطر بیماری‌های عمده غیرواگیر مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی، مصرف موادمخدر و دخانیات است.

وی ادامه داد: با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و در کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی استان این سند تدوین شد و اقدامات اجرایی مدتی است شروع شد و به صورت رسمی از این سند رونمایی شد.
دهقانی ابراز امیدواری کرد که در بازه زمانی باقیمانده که پنج سال آینده است بتوان کاهش ۲۰ درصد عوامل خطر بیماری‌ها در استان را با اجرای این سند به دست آورد.

 بیماری غیرواگیر

بیماری های غیر واگیر را به انواع مختلف تعریف کردند، بر پایه تعریف سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۵۷ ، بیماری غیر واگیر عبارت از کاهش در ساختار یا اعمال بدن که ضرورتا سبب تغییر در زندگی عادی بیمار شود و در یک دوره زمانی طولانی ادامه یافته و پایدار باشد .

بیماری های غیرواگیر شامل قلبی عروقی ، کلیوی ، عصبی و روانی ، گواتر ، تالاسمی ، فشار خون بالا ، بیماریی های مزمن و غیر اختصاصی تنفسی ( مانند آسم ) ، پی آمدهای دایمی سوانح ، پیری ، کوری ، سرطان ، دیابت و انواع بیماری های متابولیک ، بیماری های استحاله ای و پی آمدها مزمن بیماری های واگیردار است.

بیشتر بیماری های با علت ناشناخته و پیشرونده را بیماری استحاله ای Degenerative نامند .

استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها زندگی می کنند که این آمار در کشورهای توسعه یافته ۶۰ به ۴۰ درصد جمعیت است.

یزد

مدیرکل انتقال خون یزد با اشاره به استقبال خوب مردم از اهدای خون در شب‌های قدر گفت: امسال هزار و ۱۲۰ نفر به چهار پایگاه این اداره کل مراجعه کردند که از این تعداد ۹۴۱ نفر موفق به اهدا خون شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش دارد.

به گزارش شامگاه یکشنبه روابط عمومی اداره کل انتقال خون یزد، دکتر نقی تقوائی افزود: از این تعداد اهدای خون ۶۸.۳ درصد اهداکننده مستمر، ۲۰.۳ درصد اهداکننده با سابقه و بقیه بار اولی بودند.

وی تصریح کرد: سال گذشته در شب‌های قدر ۹۲۴ نفر مراجعه کردند که از این تعداد ۷۴۹ نفر موفق به اهدای خون شدند.

این مسوول اظهار کرد: ماه رمضان یک شیفت کاری از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۳ راه اندازی شد تا افراد علاقه‌مند بتوانند بعد از افطار خون اهدا کنند.

تقوائی بیان کرد: اهدای خون در شب‌های قدر به علت شب زنده‌داری مردم با مشارکت خوبی همراه است و در این سه شب در مرکز انتقال خون یزد (میدان ابوذر) تا ساعت یک بامداد خونگیری انجام شد.

وی با اشاره به کاهش مراجعه مردم برای اهدای خون در ماه رمضان از شهروندان خواست با توجه به نیاز دایمی بیماران به خون و فرآورده‌های خونی در مدت زمان باقیمانده از ماه رمضان، از فرصت ماه بندگی خدا استفاده کرده و در هفته پایانی  با اهدای خون این اداره‌کل را در راستای تامین خون سالم برای بیماران یاری کنند.

در استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، چهار پایگاه خون در شهرستان های یزد، اردکان و میبد فعال است.

نظر شما