شناسهٔ خبر: 47041208 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

روحانی:

عدالت و دوستی را در شب‌های قدر جایگزین افراط و تفریط کنیم

رییس‌جمهوری تاکید کرد: در شب‌های قدر، باید افراط و تفریط را کنار بگذاریم، شفقت، عدالت، دوستی و... را جایگزین آنها کنیم و بعد از ماه رمضان جامعه‌ای متحد، دوست و برادر را کنار همدیگر ببینم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح امروز در جلسه هیات دولت با آرزوی قبولی طاعات مردم در شب‌های قدر گفت: عشق به امیرالمومنین (ع) یکی از هدیه‌های خداوند به شیعیان و مسلمانان به ویژه ملت بزرگ ایران عنایت کرده است. سراسر وجود مردم سرشار از محبت، ولایت و عشق به مولا علی ابن ابی‌طالب (ع) است. در  شب‌های قدر، باید افراط و تفریط را کنار بگذاریم، شفقت، عدالت، دوستی و... را جایگزین آنها کنیم و بعد از ماه رمضان جامعه‌ای متحد، دوست و برادر را کنار همدیگر ببینم.

 

وی با اشاره به وصیت‌نامه امام علی (ع) اظهار داشت: پیام امام علی (ع) در روزهای آخر عمرشان در وصیت نامه شان این بود که وصیت من به همه فرزندان، اهل بیت و همه کسانی است که تا روز قیامت پیام مرا خواهند دید و شنید. در این وصیت‌نامه، چند بار درباره محبت افراد به همدیگر، بذل و بخشش به همدیگر و عدم فاصله گرفتن و جدایی و از دست ندادن برداری و محبت تاکید می‌کنند.  در آغاز این وصیت‌نامه بعد از تقوا و نظم امر، آنچه برای ایشان مهم است، این است که همه رابطه خوب داشته باشند، کینه‌ها زدوده شود و بغض‌ها از بین رفته و محبت جایگزین آن شود. سالیان دراز نماز و روزه را یک طرف بگذارید و اصلاح ذات بین امر طرف دیگر. اصلاح ذات امر بین از همه چیز بالاتر است. 

 

روحانی با بیان اینکه مهم است جامعه وحدت، همبستگی و اخوت داشته باشد، تصریح کرد: لحنی که امروز می‌بینیم، مورد پسند امیرالمومنین (ع) نیست. آنچه در روزنامه‌ها و فضای مجازی مشاهده می‌شود، قابل قبول نیست و برای تغییر آن باید تلاش شود. 

 

وی با بیان اینکه از شما می‌خواهم به همدیگر نزدیک و وصل شوید و فاصله بین شما نباشد و نسبت به همدیگر، جود، بخشش و عطا داشته باشید، خاطرنشان می‌شود: در وصیت‌نامه ایشان تاکید می‌شود برادری و اخوت را کنار نگذاریم. پایان این وصیت‌نامه به ما نشان داده می‌شود افراط و تفریط چقدر زشت است. 

 

به گفته رییس دولت تدبیر و امید، امیرالمومنین (ع) به همه فرزندانش می‌گویند اگر از این ضربت جان به جان تسلیم کردم در خیابان‌های کوفه نگوید، امیرالمومنین کشته شده و باید انتقام بگیریم. اگر بناست انتقامی گرفته شود و قصاص شود، فقط قاتل من باید قصاص شود و بس.  این شیوه زندگی را امیرالمومنین (ع) به ما نشان می‌دهد و در این شب‌های قدر، باید افراط، تفریط را کنار بگذاریم، شفقت، عدالت، دوستی و... را جایگزین آنها کنیم و بعد از ماه رمضان جامعه متحد، دوست و برادر را کنار همدیگر ببینم.

 

وی گفت: با هر بهانه کوچکی مساله را بزرگ نکنیم و در کنار آن مساله‌ای که با دست خودمان بزرگ کردیم، بذر کینه را در جامعه نیفشانیم. دل‌های ما پاک باشیم و کنار هم قرار بگیریم، همه برادریم و مسلمانیم و ایرانی هستیم. همه تابع انقلابیم و برای سرافرازی ایران باید تلاش کنیم و این وصیت امیرالمومنین (ع) مولای متقیان به ما است. من در اینجا می‌خواهم نکته‌ای را خدمت مردم عزیز عرض کنم و آن اینکه گزارش روز یکشنبه از طرف سازمان برنامه و بودجه در دولت ارائه شد نسبت به اقداماتی که دولت در سال ۹۹ انجام داد.

 

رییس جمهوری گفت: سال ۹۹ یکی از سخت‌ترین سال‌های تاریخ ایران بود برای اینکه بدانید چقدر سخت بود، اتکای ما به نفت و میعانات در بودجه ۲ درصد، به نفت و فراورده‌ها ۶ درصد بوده است. یعنی اگر همه اینها را هم حساب کنیم ، ۸ درصد تکیه بودجه ما بر نفت بوده که در تاریخ بی‌سابقه است. از زمانی که نفت کشف شده و در اقتصاد ایران ورود پیدا کرده، که بودجه کشور بدون اتکا به نفت اداره شود آنهایی که دولت را مورد نقد قرار می‌دهند که اگر نقد درست باشد بسیار هم خوب است و از آنها متشکریم، به این نکات هم توجه کنند که اتکای دولت در بودجه به نفت و میعانات فقط ۲ درصد بوده است و این در تاریخ بسیار مساله مهمی است.

پایان پیام/50