شناسهٔ خبر: 46979332 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

«هشتمین جمهور» | بسته خبری ویژه انتخابات

شریعتمداری؛ جدیدترین نامزد اصلاحات/ اگر به سال ۹۲ برگردم به روحانی رای نمی‌دهم/ یکی از همیشه نامزد‌ها

در هشتمین جمهور گزیده‌ای از آخرین اخبار فضای انتخابات و حواشی پیرامون آن را پیگیری خواهیم کرد.

صاحب‌خبر -


«هشتمین جمهور» عنوان بستۀ خبری-تحلیلی است که همزمان با سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار رسمی و غیر رسمی پیرامون انتخابات و نامزد‌های ریاست جمهوری می‌پردازد.


در ششمین بستۀ خبری هشتمین جمهور، از جدیدترین نامزد‌ها ریاست جمهوری و وعده‌هایشان و اظهار نظرهایشان گفتیم و به تازه‌ترین اخبار از انتخابات و جریان‌های سیاسی پرداختیم.

شریعتمداری؛ جدیدترین نامزد اصلاحات
جهانبخش خانجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به نامزد‌های احتمالی اصلاحات، اظهار داشت: «اصلاح طلبان چهره‌های شاخصی را دارند و زمینه حضور چهره‌های مناسب باید از ماه‌ها قبل فراهم می‌شد. صرف نظر از شخصیت‌های تاثیرگذاری که اصلاح طلبان دارند، نام آن‌هایی را که بیم عدم تایید صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان داریم را مطرح نمی‌کنم، اما افرادی مانند آقای اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی، مسعود پزشکیان، محمد شریعتمداری، محمدرضا عارف، بیژن زنگنه و عباس آخوندی از چهره‌های مدنظر اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ هستند.»
وی تصریح کرد: «شریعتمداری یکی از گزینه‌های تاثیرگذار جریان اصلاح طلب و از وزرای کابینه آقای روحانی است که در حوزه‌های شفافیت، جوانگرایی و رفاه اجتماعی فعالیت‌های خوبی داشته و شاخص‌های عملکرد وی در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از امتیاز خوبی برخوردار است و توانمندی بالایی دارد.»

خرازی: اگر به سال ۹۲ برگردم به روحانی رای نمی‌دهم
سید محمدصادق خرازی در مصاحبه با روزنامه خراسان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ گفت: «من به فکر اولیۀ روحانی که حل مشکلات مردم بود و شعاری که برای حل مسئله اتمی داد هنوز معتقدم و به آن فکر رای می‌دهم، اما به شخص روحانی رای نمی‌دهم.»
وی با اشاره به حمایت اصلاح طلبان از روحانی به عنوان یکی از دلایل شکست این جریان، خاطرنشان کرد: «ما از دولتی حمایت کردیم که هیچ نقشی در چیدمانش نداشتیم. من معتقدم ما چوب غرور و تکبر برخی آقایان را می‌خوریم. خیلی بهتر از این می‌توانستند عمل کنند و نکردند؛ ما در اصلاحات می‌توانستیم نقد کنیم و نقدمان از روز اول با نظارت جدی دنبال شود، اما نکردیم.»
صادق خرازی به نقل از سخنگوی حزب ندای ایرانیان یکی از نامزد‌های اختصاصی این حزب به شمار می‌رود. خرازی، وعده واکسیناسیون عمومی تا مهرماه را به عنوان یکی از وعده‌های انتخاباتی خود مطرح کرده بود و پیش از این با این سوال که "فرزندانش کجا هستند"، در رسانه‌ها خبرساز شد.

جریان‌های سردرگم
محمدعلی ابطحی در مصاحبه با روزنامه شرق به بررسی جریان اصلاح‌طلبی و انتخابات پرداخت و گفت: «اتفاق کم‌نظیری را شاهد هستیم که اکنون در اردیبهشت ۱۴۰۰ هنوز تکلیف هیچ‌یک از جناح‌های سیاسی معلوم نیست و چهره‌های شاخصی برای انتخابات معرفی نشده است. معمولا قبل از عید نامزد‌های اصلی جناح‌های سیاسی مشخص می‌شدند، اما این‌بار در اردیبهشت هنوز مشخص نیست چه شخصیت‌هایی قرار است نامزد اصلی اصولگرایان یا اصلاح‌طلبان باشند.»
وی تاکید کرد: «مردم احساس نمی‌کنند که همدلی میان نیرو‌های سیاسی برای رفع مشکلات وجود دارد، طبیعی است که در چنین شرایطی مردم نسبت به انتخابات ناامید باشند.»

کریمی فیروزجایی: انتخابات ریاست جمهوری بر اساس قانون جدید برگزار نمی‌شود
علی کریمی فیروزجایی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم، گفت: «قانون جدید مصوب مجلس برای انتخابات ریاست جمهوری به این دوره نمی‌رسد.»
وی افزود: «قانون انتخابات باید همه جانبه نگرانه و مبتنی بر سیاست‌های کلی نظام باشد. اختلاف نظر بین هیئت عالی نظارت و مجلس شورای اسلامی درباره برخی از مفاد قانون تصویبی مجلس همچنان لاینحل مانده است.»

یکی از همیشه نامزد‌ها
روز گذشته، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، کاندیداتوری خود را اعلام کرد و گفت: «من نه برای کسب رای، بلکه بر اساس وظیفه و انتظاری که مردم از سرباز خود دارند، به صحنه انتخابات ورود می‌کنم.»
وی افزود: «من به صحنه آمده ام تا گفتمان شبکه نفوذ را خنثی کنم. جلوی سراب دروغین دیپلماسی در برابر میدان بایستم و با آنانی که رویه دروغ پردازی و اغواگری را به اشکال مختلف تکرار می‌کنند و با دوگانه سازی کنسرت و آزادی‌های اجتماعی در مقابل دیوار و سلب آزادی‌های مردم و سراب آرامش آسایش دیپلماسی ذلت و تسلیم در مقابل مقاومت و میدان به تحریف افکارعمومی می‌پردازند مبارزه کنم.»
محسن رضایی میرقائد پیش از این، در سه دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری از جمله: دوره نهم، دهم و یازدهم ثبت نام کرده بود و سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، چهارمین تجربۀ کاندیداتوری وی محسوب می‌شود.

تلویحاً نامزد
محمدباقر قالیباف رییس مجلس روز گذشته در اینستاگرام خود و با پستی، تلویحاً برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرد و نوشت: «مدد ز غیر تو ننگ است یا علی مدد»

نظر شما