شناسهٔ خبر: 46976881 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رئیس انستیتو پاستور ایران خبر داد:

آغاز تولید ماهانه یک میلیون دز واکسن کرونا از تیرماه در کشور/بیش از ۱۰۰ کشور یک دز واکسن هم تزریق نکرده اند

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: ماهانه یک میلیون دز واکسن کرونا از تیرماه در کشور تولید و برای تزریق آماده می‌شود.

صاحب‌خبر -

آغاز تولید ماهانه یک میلیون دوز واکسن کرونا از تیرماه در کشور

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،علیرضا بیگلری, رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به روند موفق تولید و کارآزمایی واکسن داخلی، گفت: تا خرداد امسال یک میلیون دز واکسن کرونا داخلی تولیدی این مرکز آماده تزریق می‌شود و در صورت تایید تولید انبوه، از تیر ماه نیز هر ماه یک میلیون دز واکسن تولید و آماده تزریق می‌شود.

او در مراسم آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن داخلی کرونا (تولید مشترک انستیتوپاستور و انستیتو فینلای کوبا) در همدان، اظهار داشت: به دنبال آغاز  همه گیری ویروس کرونا، همه دانش بشری در برابر این ویروس به چالش کشیده شد و این ویروس برای همه کشور‌ها چالش ایجاد کرد و نشان داد هیچ کشوری دانش بیشتری درباره این ویروس ندارد.

رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: تفاوت ایران با سایر کشور‌ها در مواجهه با ویروس کرونا این بود که ما در اوج تحریم ناجوانمردانه وارد بحران کرونا شدیم و سازمان‌های جهانی انتظار نداشتند که ایران به عنوان نخستین گلوگاه از عهده تشخیص ویروس و اقدام موثر برای مقابله با آن از طریق تولید واکسن برآید.

بیگلری گفت:، اما انستیتوپاستور ایران با ۱۰۰ سال قدمت نشان داد همانند دوره شیوع طاعون، وبا و آبله امروز هم دژ مستحکم مرزبانی امنیت سلامت کشور است بنابراین در همان روز نخست بحران، این مرکز علمی تشخیص این ویروس را با طراحی شیوه‌های تشخیص و راه اندازی شبکه آزمایشگاهی بر عهده گرفت.

او ادامه داد: با وجود اینکه هیچ امکاناتی وجود نداشت، اما روزانه ۲ تا سه هزار کیت تولید شد و به علت متوقف شدن بیشتر محموله‌های خریداری شده در فرودگاه ها، تصمیم سخت محدود شدن تست‌ها به بیمارستان‌ها به جای خیابان‌ها اتخاذ شد در حالی که سازمان جهانی معتقد به انجام آزمایش در سطح خیابان بود.

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: هر چند سازمان جهانی معتقد به سه نوبت آزمایش کووید ۱۹ از هر نفر بود، اما با در پیش گرفتن این شیوه با سه هزار کیت موجود تنها امکان پاسخگویی به یک هزار نفر را داشتیم بنابراین با بهره گیری از دانش فنی به این نتیجه رسیدیم که به جای سه ژن یک ژن موجود در بدن مورد آزمایش قرار بگیرد.

بیگلری اظهار داشت: هر چند اتخاذ این تصمیم در انستیتو پاستور ایران موجب ایراد گرفتن سازمان بهداشت جهانی شد، اما سه هفته بعد از این موضوع نماینده سازمان بهداشت جهانی هر ۲ تصمیم اتخاذ شده مبنی بر «تست محدود با اولویت بیمارستانی» و «آزمایش یک ژن به جای سه ژن» را به عنوان پروتکل جهانی انتخاب و به همه کشور‌ها ابلاغ کرد.

او با بیان اینکه موفقیت ایران در این زمینه مرهون دانش فنی و بومی است، گفت: آن‌ها انتطار داشتند ۱۰۰ هزار نفر از مردم ایران در ماه نخست شیوع ویروس کرونا فوت کنند، ولی با وجود اینکه کمکی از بیرون کشور دریافت نشد، آزمایش ها در عمق شهر‌ها و آزمایشگاه‌ها برقرار و شرکت‌هایی راه اندازی شد به نحوی که امروز توان بررسی و تشخیص همه جهش‌های این ویروس را داریم.

رئیس انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: شبکه تشخیص مولکولی بسیار قوی در کشور شکل گرفته و این بزرگترین سرمایه‌ای است که در اوج تحریم و بیماری کووید ۱۹ در کشور راه اندازی شد.

بیگلری ادامه داد: موضوع تامین واکسن بعد از تشخیص در اولویت قرار گرفت که در این باره ایران سه راهبرد را اتخاذ کرد که راهبرد نخست آن خرید واکسن بود.

او افزود: در زمینه خرید واکسن با توجه به آشکار شدن نبود عدالت در سلامت، کشور‌ها به تعهدات خود در زمینه فروش واکسن عمل نکردند به گونه‌ای که کشور‌های هند، آمریکا و انگلیس هر کدام پس از تولید ابتدا آن را برای داخل کشور در نظر گرفتند و ۸۷ درصد واکسن تولیدی در ۶ کشور جهان تولید و تزریق شد به نحوی که بیش از ۱۰۰ کشور جهان حتی یک دز واکسن نیز تاکنون تزریق نکرده اند.

رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: جهان نخستین بار نیازمند ۱۶ میلیارد دز واکسن شده است و چنانچه همه کارخانجات تولیدی و واکسن سازی با ظرفیت کامل فعالیت کنند نمی‌توانند یک سوم این عدد را تا پایان سال ۲۰۲۱ تولید کنند.

بیگلری با بیان اینکه راهبرد دوم ایران تقویت تولید داخلی بود، گفت: تجربه جهانی نشان داده که مقوله «عدالت در سلامت» شعاری بیش نیست، بنابراین تولید داخلی تقویت شد و انستیتوپاستور ایران تولید واکسن را شروع کرد که دراین زمینه و با توصیه وزارت بهداشت، کار مشترک با کشور کوبا را برای تولید واکسن موثر کرونا آغاز کردیم.

او گفت: وزارت بهداشت از انستیتو پاستور ایران خواست علاوه بر واکسن داخلی، یک شریک مشترک نیز برای تولید واکسن انتخاب کند بنابراین کشور کوبا به علت سوابق درخشان در همراهی با ایران برای تولید واکسن و قرار دادن فناوری واکسن هپاتیت در اختیار ایران طی چهار دهه گذشته، انتخاب شد.

رئیس انستیتو پاستور ایران اضافه کرد: باید واکسن بی خطر ایمن و کارا انتخاب می‌شد چرا که برند انستیتو پاستور ایران یک برند بین المللی است و ۱۰۰ سال قدمت دارد، بنابراین ۱۴ واکسن مورد مطالعه قرارگرفت و مشخص شد واکسن معرفی شده از سوی کشور کوبا، واکسنی ایمن، نوترکیب و بدون عوارض است که در ۲ مرحله نخست تزریق هم عارضه خاصی نداشته است.

بیگلری با بیان اینکه پس از پایان مرحله سوم مطالعات می‌توان درباره کارایی واکسن ایرانی ،کوبایی اظهار نظر کرد، افزود: البته با تزریق ۲ دز می‌توان ۸۰ درصد کارایی واکسن را تشخیص داد و با توجه به طراحی دز «یادآور» که حُسن این واکسن است، با تزریق آن می‌توان ۱۰۰ درصد کارایی این واکسن را پیش بینی کرد.

او درباره تولید دیگر واکسن ایرانی نیز اظهار داشت: واکسن بومی دیگری با بهره گیری از فناوری های فوق پیشرفته نیز در انستیتو پاستور ایران در دست تهیه است که مطالعات مرحله حیوانی آن تمام شده و به زودی وارد فاز انسانی می‌شود.

بنابر اعلام ستاد مقابله با کرونا مرحله سوم تزریق واکسن ایرانی کرونا به افراد داوطلب از امروز (شنبه ۱۱ اردیبهشت) با حضور استاندار، رئیس انستیتو پاستور ایران و جمعی از مسئولان در مرکز بهداشت استان همدان آغاز شد.

قرار است این واکسن به صورت داوطلبانه برای سه هزار فرد بین ۱۸ تا ۸۰ سال در استان همدان تزریق شود که افراد با ثبت نام در سامانه مشخص برای مشارکت دراین طرح متقاضی می‌شوند.

منبع ایرنا

انتهای پیام/غ

نظر شما