شناسهٔ خبر: 4694651 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کنفرانس مطبوعاتي روساي جمهور عراق و ترکيه در آنکارا

صاحب‌خبر - آنکارا / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 02 /02 /94
روسای جمهور عراق و ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به سوال خبرنگاران پاسخ دادند .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از آنکارا ، فواد معصوم و رجب طیب اردوغان رییسان جمهور عراق و ترکیه پس از دیدار خصوصی و نشست بین هیئت ها در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرده و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند .
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با عنوان این مطلب که تمامیت ارضی و سیاسی عراق برای ترکیه از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت : در این راستا و در خصوص مقابله با گروه تروریستی داعش اتفاق نظر داریم .
اردوغان در باره راه مقابله با گروه داعش ضمن تآکید بر لزوم ریشه کن کردن منابع مالی آن گفت : عملیات هوایی علیه داعش کافی نیست و نابود داعش مستلزم اجرای عملیات زمینی نیز هست .
رئیس جمهور ترکیه افزود: : گروه داعش عنصری برای تجزیه امت اسلامی است و این امر بسیار نگران کننده است .
اردوغان در خصوص روابط تجاری میان دو کشور گفت : حجم تجاری عراق و ترکیه در سال گذشته 11 میلیارد و دویست میلیون دلار شده و هدفمان آن است که در کوتاهترین مدت این رقم به 20 میلیارد دلار ارتقا یابد .
اردوغان در خصوص همکاری های دو کشور در زمینه انرژی نیز گفت : ترکیه با احترام به قانون اساسی عراق در خصوص فروش نفت خام منطقه کردستان عراق کمک می کند و علاوه برآن چون نیاز ترکیه به گاز طبیعی روز افزون است مایل به خریداری گاز طبیعی از عراق هم هستیم .
فواد معصوم رئیس جمهور عراق هم در این کنفرانس مطبوعاتی باقدردانی از ترکیه به خاطر ارسال کمکهای انسانی و امدادی تاکید کرد :برای مقابله با داعش از ترکیه و دیگر کشورها می خواهیم که به عراق کمک کنند.
وی گفت : گروه داعش همانند ویروسی است که از یک مکان به مکان دیگری در حال حرکت است و در صورت آنکه کنترل و ریشه کن نشود، به کشورهای دیگر و حتی قاره های دیگر سرایت خواهد کرد به همین دلیل مقابله با آن نیازمند همکاری و همدلی بین المللی است .
فواد معصوم عصر روز سه شنبه برای یک سفر چهار روزه در صدر هیاتی به آنکارا سفر کرده است.