شناسهٔ خبر: 46903726 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

سرعت پیشروی "موجِ جدید" کرونا کم شده است/ عارضه جدی از "واکسیناسیون کرونا" نداشته‌ایم

محبوبه علی آقایی

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به کاهش سرعت موارد ابتلای کرونا در استان گفت: این امر نتیجه افزایش رعایت پروتکل هاست که اگر ادامه یابد این احتمال هست هفته بعد شاهد سیر نزولی بیماری در استان باشیم.

صاحب‌خبر -

دکتر محمودرضا مرادی در نشست خبری امروز (هفتم اردیبهشت) با اشاره به شروع موج چهارم کرونا از ابتدای فروردین ماه امسال گفت: شروع این موج از قبل قابل پیش بینی بود و بارها در خصوص وقوع آن هشدار داده بودیم.

وی به شلوغی های بازار خریدهای قبل از عید و مسافرت های نوروزی اشاره کرد وافزود: با این شرایط به راحتی قابل پیش بینی بود که بعد از عید وارد موج چهارم کرونا خواهیم شد.

وی افزود: طبق پیش بینی ها از ششم فروردین ماه امسال سیر صعودی مبتلایان در استان آغاز شد و پس از آن آمار بستری ها افزایش یافت، بطوری که در حال حاضر بیش از 800 نفر در مراکز درمانی استان بستری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به انگلیسی بودن این موج شاهد سرعت بالای ابتلا بودیم و تمامی شاخص ها نسبت به پیک قبلی عملا چند برابر شده است.

مرادی تصریح کرد: با توجه به سرعت بالای این موج پیش بینی ما در نقشه راه مقابله با کرونا، تامین 1860 تخت بستری در زمان به اوج رسیدن این موج است.

شاید هفته بعد سیر بیماری"نزولی" شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: خوشبختانه با هشداردهی و اطلاع رسانی خوب رسانه ها ظرف یک هفته اخیر شاهد افزایش محسوس رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه هستیم و همین امر موجب شده در روزهای اخیر شاهد کاهش سرعت پیشروی این موج باشیم.

مرادی با بیان اینکه از سرعت ابتلای این موج کاسته شده گفت: اگر تا پایان هفته همین روند ثابت بماند، این احتمال وجود دارد که هفته آینده سیر بیماری قدری نزولی شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه یک چهارم تخت های بیمارستانی استان درگیر بحث کروناست، گفت: وجود 800 بیمار بستری برای شبکه بهداشت و درمان بسیار سنگین است و امیدواریم با همکاری مردم شاهد کاهش سیر بیماری در هفته های آتی باشیم.

مرادی خاطرنشان کرد: مورد مثبتی که در حوزه درمان بیماران کرونایی در موج جدید داشتیم این بود که تجهیزات بیمارستانی در شهرستان ها در موج قبلی ارتقا داده شده بود و همین امر موجب شد شاهد سرازیرشدن بیماران به مرکز استان نباشیم.

وی افزود: در حال حاضر حدود نیمی از بیماران کرونایی در شهرستان ها بستری هستند و این امر موجب شده از بارِ بیمارستان های مرکز استان کاسته شود.

عارضه جدی از واکسیناسیون کرونا در استان گزارش نشده است

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه در خصوص روند واکسیناسیون کرونا در استان گفت: تاکنون بیش از 19 هزار و 700 دز واکسن در استان تزریق شده و از امروز نیز کار واکسیناسیون افراد بالای 80 سال شروع شده است.

مرادی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون بیماران خاص و صعب العلاج هم به زودی شروع می شود و تلاش بر این است برنامه واکسیناسیون ظرف یک هفته انجام شود.

این مسئول با اشاره به ارسال محموله جدید واکسن کرونا به استان گفت: اخیرا حدود 10 هزار دُز واکسن به استان تحویل شده که با اولویت افراد بالای 80 سال و بیماران خاص و صعب العلاج تزریق خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش موارد واکسیناسیون در ماه‌های آتی، گفت: از هم اکنون در فکر تمهیداتی هستیم که در صورت انجام واکسیناسیون سایر قشرها بتوانیم با افزایش مراکز، با تجمع کمتر این کار را انجام دهیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه به برخی عوارض واکسن کرونا اشاره کرد وافزود: تب و لرز عوارض عمومی بسیاری واکسن هاست و وجود این علائم نشانه بدی نیست و نشان می‌دهد بدن نسبت به جسم خارجی واکنش نشان داده و در حال پادتن سازی در بدن است.

وی افزود: تب و لرز جزو عوارض واکسن محسوب نمی شود و منظور ما از عوارض  بطور مثال کاهش سطح هوشیاری و... است که خوشبختانه تاکنون عارضه جدی از تزریق واکسن کرونا در سطح استان گزارش نشده است.

مرادی در خصوص عوارض واکسن "آسترازنکا" گفت: عارضه ای که برای این نوع واکسن مطرح شده بحث لخته شدن خون است که این مورد یک در هر 250 هزار نفر اتفاق می افتد و عارضه ای است که میتوان از آن چشم پوشی کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان صحبت هایش اشاره ای هم به روند ساخت بیمارستان 540 تختخوابی کرمانشته داشت و افزود: این بیمارستان هنوز در مرحله طبقه اول و دوم است و اگر این روند ادامه یابد شاید ده ها سال طول بکشد که این بیمارستان افتتاح شود.

مرادی خاطرنشان کرد: مجری این پروژه وزارت راه و شهرسازی است و تلاش های بسیاری کردیم سرمایه گذاری پای کار بیاید، اما هنوز اتفاق جدی نیفتاده و این درحالی است که استان به این بیمارستان نیاز دارد.

انتهای پیام

نظر شما