شرق: کمتر از دو ماه مانده به انتخابات، یکی از گزینههایی که تصور میشود دوباره وارد گود شود، محمود احمدینژاد است، بهویژه آنکه بهتازگی دوباره صحبتهایی عجیب و جنجالی از او شنیده میشود.
منوچهر متکی، وزیر خارجه دولت نهم که در سفر سنگال بدون اطلاع ناگهان خبر برکناریاش از سوی محمود احمدینژاد را از طرف خارجی شنید، دیروز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا با محمود احمدینژاد در ارتباط است و آیا او به میدان انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم ورود خواهد کرد یا خیر؟ گفت بروید سراغ سؤال بعدی لطفا! دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی هم درباره احتمال کاندیداتوری «محمود احمدینژاد» گفته: احمدینژاد هم مانند دیگران یک شهروند است، اگر خواست میتواند ثبتنام کند، تأیید صلاحیت او هم بر عهده شورای نگهبان است.
شهریار حیدری، نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم ادعاهای اخیر رئیس سابق دولت را تبلیغاتی انتخاباتی و مصداق تشویش اذهان خوانده است.
او در واکنش به اظهارات محمود احمدینژاد مبنی بر اینکه «مسئولان جمهوری اسلامی جزیره خریدهاند تا در صورت جوشیدن خشم ملت به آنجا فرار کنند»، گفته است: آقای احمدینژاد حرفهای عجیب و غریب زیاد میزند و میخواهد متفاوتتر از دیگران باشد؛ بههمینخاطر اینگونه صحبت میکند. آقای احمدینژاد زمانی خودشان رئیسجمهور و مسئول قانون اساسی بودند و میدانند این قانون اجازه چنین کاری را به مسئولان جمهوری اسلامی ایران نمیدهد.
او با بیان اینکه بهصراحت میگویم هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی نه جزیره خریده است و نه جزیرهای فروخته، گفت: باید بگویم جزایر ما در خلیج فارس استراتژیک هستند و جزء سرزمینمان محسوب میشوند؛ این حرفهای آقای احمدینژاد برای جلب توجه است و کمیسیون امنیت ملی به موضوعاتی میپردازد که واقعیت دارد و حساسیتی رویش وجود داشته باشد.
او با تأکید بر اینکه خرید جزیره از سوی مسئولان جمهوری اسلامی کاملا منتفی است، اظهار کرد: اعتقادم بر این است که صحبتهای آقای احمدینژاد جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی دارد. حیدری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه مردم چنین اظهارنظرهایی را از سوی افرادی که روزی مسئولیت داشتند باور میکنند، گفت: واقعیت این است که دادستانها در کل کشور میتوانند به صورت مدعیالعموم به این موضوعات ورود کنند؛ معتقدم دستگاه قضائیه مسئولیت دارد که به این موارد ورود کند و اساسا این نقد وجود دارد که چرا ورود نمیکند؟
وی تأکید کرد: کسی که میگوید مسئولان جمهوری اسلامی جزیره خریدهاند که اگر روزی شرایط به هم ریخت فرار کنند، یعنی چه؟ این کار مصداق تشویش اذهان عمومی است. نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اولا این موضوع که صحت ندارد؛ ثانیا اگر بر فرض محال صحت داشت، دستگاه قضا باید ورود کند که چه مسئولی توانسته است جزیره خریداری کند، چراکه این کار آسیب به امنیت و منافع ملی است، ثالثا با چنین اظهارنظرهایی در واقع به دنیا گفتهایم جمهوری به خطر افتاده است و مسئولانش در حال فرار هستند؛ درحالیکه ما یک سند همکاری بلندمدت با چین امضا کردهایم و کشورهای دیگر مانند روسیه هم خواهان چنین همکاریهایی هستند.
نظر شما