شناسهٔ خبر: 46790221 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

سئول تداوم مذاکرات واشنگتن و پیونگ‌یانگ را خواستار شد

رئیس جمهور کره جنوبی از دولت‌های آمریکا و کره شمالی درخواست کرد گفت‌وگو برای حل مسائل شبه‌جزیره کره را از سر گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی روز چهارشنبه از سرگیری مذاکرات آمریکا و کره جنوبی را خواستار شد.

به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، مون در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» گفت: «مهم‌ترین نقطه آغاز برای هردو دولت این است که عزم گفت‌وگو را داشته باشند و در اسرع وقت رو در روی هم بنشینند».

رئیس جمهور کره جنوبی گفت، مسئله خلع سلاح اتمی، به‌ویژه برای سئول «مسئله‌ای حیاتی» است.

مون با اشاره به بی‌ثمر ماندن مذاکرات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا با کره شمالی گفت: «او مسئله را به حاشیه کشاند و در پیشبرد آن ناموفق ماند».

او در ادامه گفت: «امیدوارم نام [جو] بایدن به‌عنوان رئیس جمهوری تاریخی ثبت شود که پیشرفتی واقعی و غیرقابل بازگشت را برای خلع سلاح کامل و ایجاد صلح در شبه‌جزیره کره موجب شد».

مون پیشنهاد کرد آمریکا به شکل «مرحله‌ای و تدریجی» به سمت خلع‌سلاح اتمی شبه‌جزیره کره گام بردارد و این رویکرد با وجود نقایصی که دارد، واقع‌گرایانه‌ترین گزینه است و در این صورت «اطمینان دارم که می‌توانند به راه‌حلی دست یابند».

او در ادامه هشدار داد: «اگر تنش‌ها میان ایالات متحده و چین تشدید شود، کره شمالی می‌تواند از آن بهره جسته و بر روی آن سرمایه‌گذاری کند».

رئیس جمهور کره جنوبی همچنین درخواست‌های ترامپ درخصوص هزینه‌های دفاعی مشترک را غیرمنطقی دانست و توافق کشورش با دولت بایدن ظرف ۴۶ روز را نشانه تعهد او به متحدان آمریکا توصیف کرد.

از سوی دیگر، به رغم اقدام اخیر توکیو در تمدید دو ساله تحریم‌های یکجانبه خود علیه پیونگ‌یانگ، «یوشیهیده سوگا» نخست وزیر ژاپن هفته گذشته در سفر به آمریکا برای دیدار با رهبر کره شمالی اعلام آمادگی کرد.

کره شمالی اخیراً با اعلام اینکه ایالات متحده با ارسال چند پیام از طریق ایمیل و تلفن به دنبال برقراری تماس با این کشور بوده است، تلاش دولت جدید آمریکا برای برقراری تماس با این کشور را «فریبی سخیف» برای اتلاف وقت توصیف کرد و تأکید کرد که تا زمانی که واشنگتن سیاست‌‌های خصمانه خود را تغییر ندهد، با‌ آن وارد مذاکره نخواهند شد.

انتهای پیام/

نظر شما