مژگان تنساز در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، با تأکید بر تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام ماه مبارک رمضان گفت: با آغاز پیک چهارم کرونا و همزمانی آن با شروع ماه رمضان میطلبد که سیستم ایمنی بدن روزهداران تقویت شود.
وی با اهمیت دانستن تغذیه در وعده افطار گفت: بهتر است وعده افطاری با مواد غذایی سبک مثل یک لیوان آب جوش با عسل یا خرما، چای کمرنگ، شیربادام یا چهارمغز همراه با شیر شروع کنند.
این متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه در وعده افطار از پرخوری پرهیز شود گفت: منظور از افطار نوشیدن مایعات گرم، خوردن غذاهای رقیق مثل فرنی یا سوپ رقیق است اما متاسفانه روزهداران در وعده افطار از آشهای غلیظ و حلیم استفاده می کنند که باعث تشنگی و پر شدن حجم معده میشود.
تنساز افزود: فاصله زمانی بین افطار تا شام باید در حدود ۲۰ دقیقه باشد و بلافاصله بعد از افطار غذاهای سنگین مصرف نشود.
وی با بیان اینکه در فاصله افطار تا سحر باید مواد غذایی مختلف با رعایت فاصله زمانی مناسب مصرف شود گفت: مصرف مایعات از افطار تا سحر به تامین آب مورد نیاز بدن کمک میکند وسعی شود آب میوههای طبیعی مثل آب هویج و آب سیب که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند در فاصله زمانی افطار تا سحر استفاده شود.
تنساز تصریح کرد: استفاده از عرق کاسنی، شاهتره، شربت سکنجبین و شربت آبلیمو در وعده افطار به رفع تشنگی کمک میکند.
وی در خصوص وعده سحری در ماه رمضان گفت: روزهداران یک ساعت قبل از اذان از خواب بیدار شوند و سعی کنند از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنند زیرا در طول روز موجب ایجاد ضعف و تشنگی میشود.
تن ساز با اشاره به اینکه در وعده سحر بهتر است از انواع خشکبار و میوه استفاده شود بیان کرد: کسانی که تمایل به خوردن پلو و خورش دارند بهتر است از انواع خورشهایی مثل خورش سیب و به، کرفس، کدو حلوایی، کدو سبز، آلواسفناج، هویج، خلال و خورش نخود سبز استفاده شود.
این متخصص طب سنتی با تأکید بر اینکه بیخوابی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند خاطرنشان کرد: روزهداران بهتر است قبل از ساعت ۱۲ شب بخوابند خاطرنشان کرد و در حدود ۵ ساعت خواب کافی داشته باشند.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
نظر شما