شناسهٔ خبر: 46669861 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی:

ایران در هیچ مقطعی با دست خالی حاضر به مذاکره نیست

عمویی با اشاره به تصمیم کشورمان برای غنی سازی ۶۰ درصدی گفت: تصمیم کشورمان برای غنی سازی ۶۰ درصد نشان می‌دهد دست جمهوری اسلامی خالی نیست و ایران در هیچ مقطعی با دست خالی حاضر به مذاکره نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (چهارشنبه 25 فروردین) در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره خرابکاری در نطنز به عنوان یکی از مراکز اصلی غنی سازی کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و با بیان اینکه نشانه هایی وجود دارد که رژیم صهیونیستی در این خرابکاری دست دارد، گفت: شاید هدف نخست آنها این بود که برنامه هسته ای کشورمان دچار چالش جدی شود.

 

وی درباره پیام های این خرابکاری اینگونه توضیح داد: یکی از گزینه ها و پیام هایی که این خرابکاری برای ما ارسال کرده این است که چیزی را در مذاکرات حاضر نیستید بدهید؛ تلاش می کنیم با خرابکاری آن را بگیریم و این یک پیام بسیار مخرب است و حتماً برای همین است که این واکنش را برای این مقطع زمانی در نظر گرفتیم یعنی نشان بدهیم که دست جمهوری اسلامی خالی نیست.

 

عمویی درباره تصمیم کشورمان برای غنی سازی 60 درصد به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه تصمیمی برای غنی سازی 60 درصد برای رسیدن به رادیوداروها هر چند هدف صلح آمیز است، نداشتی، گفت: این تصمیم یک پیام روشن است که دست جمهوری اسلامی خالی نیست و در هیچ مقطعی با دست خالی حاضر به مذاکره نیست و از موضع ضعف وارد مذاکرات نمی شود بلکه رویکردها و دستاوردهای ما فرصت های جدید برای کشورمان است تا بتوانیم از موضع قدرت با طرف مقابل مواجه شویم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که نطنز یکی از ابزارهای قدرت کشور ما در موضوع غنی سازی است، گفت: اتفاقی که در نطنز افتاد مربوط به قسمت تولید برق است و در قسمت غنی سازی حادثه ای رخ نداده است اما به علت قطع برق؛ بخشی از سانتریفیوژهای فعال خاموش شده اما غنی سازی متوقف نشده است.

 

عمویی با بیان اینکه اقدام خرابکارانه در مورد سایت های هسته ای فعال؛ خلاف قوانین بین المللی است چرا که می تواند با نشت رادیواکتیو به مردم آسیب بزند و جنایت علیه بشریت رخ دهد، گفت: این اتفاق بسیار خطرناکی است و از این جهت کشورمان به شدت به آن واکنش نشان داده است و این در حالی است که  در این شرایط کشورهای اروپایی از غنی سازی 60 درصد ابراز نگرانی کرده اند؛ سؤال اصلی ما این است که شما چرا از این حادثه ابراز نگرانی نمی کنید؟

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره برخورد آمریکایی ها با خرابکاری در نطنز گفت: طرف آمریکایی هم فقط سعی می کند خود را از این ماجرا کنار بکشد زیرا نميخواهد موقعیت خود را در گفت و گوهایی پیش رو تنزل بدهد. آنها سعی می کنند یکی از ابزارهای توانمندی ما را به چالش بکشند؛ در این شرایط, کشورمان تصمیم گرفت قدرت و توانمندی خود را بروز دهد که یکی از آنها غنی سازی 60 درصد است.

 

وی درباره ادامه فعالیت های هسته ای کشورمان اینگونه توضیح داد: به زودی به توانمندی سابق خود و حتی فراتر از آن بر می گردیم و سانتریفیوژهای نسل یک با سانتریفیوژهای مشابه با قدرت بیشترجایگزین می شوند چرا که در موضع ضعف نیستیم و ابزارهای کشور در موضوع هسته ای زیاد است و این دانش در کشورمان بومی شده و در حوزه های مختلفی توسعه پیدا کرده است و این گونه نیست که با یک عملیات؛ اصل موضوع را به چالش بکشند.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با آغاز غنی سازی 60 درصد دیپلمات های ما با دست برتر در وین پشت میز گفت و گو است، افزود: آغاز غنی سازی 60 درصد یکی از الزامات قانون اقدام راهبردی بود که در ماده یک این قانون؛ سازمان انرژی اتمی مکلف شده است برای تأمین نیازهای صلح آمیز کشور, در صورت لزوم حتی بیش از 20 درصد غنی سازی کند.

 

وی در ادامه به ادامه دار شدن مذاکرات اشاره کرد و گفت: در کش دار شدن مذاکرات آفت وجود دارد که شرطی شدن اقتصاد کشورمان یکی از این آفت هاست. موضوع مذاکرات روشن و آن لغو همه تحریم هاست از این رو در کش دار کردن مذاکرات اهدافی وجود دارد از جمله این که در برخی افراد نگرانی ایجاد و ذهن جامعه درگیر شود.

 

عمویی  با تاکید بر اینکه باید همه تحریم ها لغو شود و ایران راستی آزمایی کند، سپس ایران به تعهدات خود برگردد، افزود: این مسیر روشن است بنابراین فرسایشی شدن مذاکرات و طولانی کردن آن درست نیست زیرا اقتصاد ما را شرطی و افکار عمومی مردم را درگیر می کند.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بر این موضوع نیز اشاره داشت که زمان به نفع جمهوری اسلامی است چرا که افزایش فروش نفت، مدیریت واردات و قرارداد جامع همکاری ایران و چین؛ پیام روشن ایران است که برای حل مشکلات خود راهکار دارد در عین حال اینکه مسئولان کشور صدای واحد دارند و موضوعاتی مانند برنامه هسته ای و توانمندی های کشور جزو منافع ملی است و نباید درگیر موضوعات جناحی شود.

پایان پیام/50

نظر شما