به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی در وین در نامهای به رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به اقدام خرابکارانه در سایت اتمی نطنز نوشت: هرگونه حمله مسلحانه یا تهدید علیه تأسیسات هستهای که برای اهداف صلحآمیز است، نقض اصول مصرح در منشور ملل متحد، قوانین بینالملل و اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
بخش هایی از این نامه به شرح زیر است:
- هدف قرار دادن عامدانه چنین تأسیسات هسته ای پادمانی بسیار حساس با خطر بالای انتشار احتمالی مواد رادیواکتیو، تروریسم هسته ای جنایتکارانه محسوب می شود.
- مرتکبان چنین عمل ناجوانمردانه نباید بدون مجازات بمانند و هرکسی که بطور مستقیم یا غیر مستقیم در این اقدام دخیل است، باید به عنوان یک همدست در این اقدام تروریستی پاسخگو باشد.
- بسیاری از رسانه های اسرائیلی و غربی به طور ضمنی همدستی رژیم اسرائیل را در این اقدام تروریستی تأیید کردند. جای تعجب نیست که تنها یک روز پس از این اقدام تروریستی، نخست وزیر این رژیم به این اقدام تروریستی اشاره کرد.
- تاریخ خاورمیانه پر از گواه چنین اقدامات تروریستی شرورانه توسط رژیم اسرائیل است که ناباورانه در برابر چشمان بسته آژانس و سایرین رخ داده است. این رژیم عمدتا به دلیل برخی قصورها، به این کار عادت کرده است: عدم پایبندی به تعهدات خود ذیل موافقتنامه های بین المللی مربوطه، عدم واکنش مناسب از سوی سازمان های بین المللی مربوطه، و سکوت کَر کننده دولت هایی که ادعا می کنند نگران ایمنی و امنیت تأسیسات هسته ای هستند.
- رژیم اسرائیل محدودیتی در فعالیت های غیرانسانی خود به رسمیت نمی شناسد و هیچ تعهدی به هیچ یک از قوانین و مقررات بین المللی ندارد. این تهدیدات، نقض فاحش بند 4 ماده 2 منشور ملل متحد است که نیاز به پاسخ مناسب جامعه بین المللی دارد.
- رویه سازمان های بین المللی نشان می دهد که چنین اقدامی، نقض آشکار حقوق بین الملل محسوب می شود. مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه های متعددی به موضوع تهدید به حمله یا حمله نظامی علیه تأسیسات هسته ای پرداخته و به وضوح اظهار داشته است که چنین حملاتی "به منزله نقض منشور ملل متحد" به شمار می روند.
- آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در چندین تصمیم و قطعنامه مصوب کنفرانس عمومی، اعلام کرده است که حمله به تاسیسات هسته ای مورد استفاده برای اهداف صلح آمیز را مغایر با حقوق بین الملل، منشور ملل متحد و اساسنامه آژانس تلقی می کند.
- متأسفانه، عدم اقدام سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی در برخورد با این سیاست ها و رویه های رژیم اسرائیل و مصونیت از مجازاتی که تاکنون به آن اجازه انجام جنایات خود را داده است، این رژیم را در تداوم و حتی افزایش مخالفت آشکار خود نسبت به اساسی ترین و بنیادی ترین اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد گستاخ تر نموده است.
- رژیم اسرائیل با برنامه هسته ای غیر صلح آمیز فعلی خود، تنها تهدید مهم و اصلی در جلوگیری از برقراری صلح و ثبات در منطقه حساس خاورمیانه و در واقع، جهان است. در همین راستا، باید فشارهای بین المللی علیه رژیم اسرائیل و تهدید هسته ای آن اعمال شود.
- ضمن یادآوری سابقه طولانی رژیم اسرائیل در عملیات خرابکاری علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران، جامعه جهانی باید این اقدام تروریسم هسته ای را به شدت محکوم کند و مجرمان و همدستان آن ها را که وضعیت بی ثبات در خاورمیانه را بیشتر به خطر می اندازند، بخاطر اقداماتشان پاسخگو نماید.
- جمهوری اسلامی ایران منتظر اقدامات پیشگیرانه موثر از سوی آژانس و کشورهای عضو صلح طلب آن در برابر این اظهارات و اقدامات گستاخانه است. مسئولیت هرگونه قصور در این زمینه، منحصراً برعهده آژانس و آنانی خواهد بود که با بستن چشمان خود بروی این اظهارات، به طور غیر مستقیم از این رفتار خطرناک حمایت می کنند.
- بسیار ضروری است که آژانس بلافاصله به این موضوع رسیدگی کند، تا نه تنها از تأسیسات هسته ای در برابر چنین حملات یا تهدید به حملات محافظت شود، بلکه از اعتبار آژانس نیز محافظت نماید.
- جمهوری اسلامی ایران طبق حقوق بین الملل تمام اقدامات لازم را برای محافظت و دفاع از شهروندان، منافع و تأسیسات خود در برابر هرگونه اقدامات تروریستی یا خرابکارانه انجام خواهد داد. ایران همانند گذشته قویا نسبت به هرگونه ماجراجویی توسط رژیم اسرائیل هشدار می دهد و به هرگونه تهدید یا عمل متخلفانه انجام شده توسط این رژیم، قاطعانه پاسخ خواهد داد.
- اقدام اخیر بزدلانه تروریسم هسته ای صرفاً عزم ما را برای حرکت به سمت جلو و جایگزینی سانتریفیوژهای آسیب دیده با دستگاه های پیشرفته تر، تقویت می کند. حتی احمق ترین جنایتکاران نیز سرانجام و به زودی خواهند فهمید که آن ها هرگز نباید ایرانی ها را تهدید کنند.
عصر یکشنبه 22 فروردین ماه انفجار در سایت شهید احمدی روشن نطنز سبب آسیب به سیستم برقرسانی این سایت شد و شواهد حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی عامل این خرابکاری است.
نیویورک تایمز به نقل از مقامات اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی مدعی شد: علت قطع برق در سایت غنیسازی نطنز، انفجاری بزرگ بود که بر اثر یک عملیات خرابکارانه و عمدی رخ داد.
بر اساس این گزارش، قطع برق در سایت نطنز باید در نتیجه عملیات خرابکارانه اسرائیل اتفاق افتاده باشد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه آورده است، خرابکاری در سایت نطنز همزمان با سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل در روز یکشنبه انجام شده است.
در همین حال، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود و در پاسخ به سؤالی درباره حادثه نطنز گفت: اتفاق ناگواری که در نطنز رخ داد و بارها رژیم صهیونیستی از قبل میگفت و این روزها هم از منابع متعدد شنیده میشود که تأیید میکنند که این رژیم پشت این داستان بوده است. البته خوشحالم که هیچ آسیب انسانی و محیط زیستی نبوده است اما این یک جنایت علیه بشریت است.
جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام خرابکارانه روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد، غنیسازی 60درصدی را در تأسیسات هستهای کشورمان آغاز میکند.
کاظم غریبآبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی در وین روز سهشنبه، اظهار داشت برابر نامه و اطلاعات طراحی که بعدازظهر روز سهشنبه تحویل آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد، غنیسازی 60درصدی در دو زنجیره از سانتریفیوژهای جدید آی.آر.چهار و آی.آر.شش در نطنز انجام میشود.
وی اظهار داشت: فرایند فنی از همین روز (سهشنبه) آغاز شده است و پیشبینی میشود هفته بعد اورانیوم با غنای 60 درصد برداشت شود.
انتهای پیام/+