شناسهٔ خبر: 46650674 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

توصیه های غذایی در ماه مبارک رمضان

مهندس جواد محمودی مسئول اداره تغذیه دانشگاه با توجه به شروع ماه رمضان امسال با اپیدمی ویروس کرونا به اهمیت برخی نکات مهم تغذیه‌ای برای حفظ و ارتقای سلامت اعضای خانواده ها پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا کاشان، محمودی در گفتگو با مفدا گفت: پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی متناسب با یکدیگر می باشد و بر استفاده مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه‌روی با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی تاکید کرد.


این کارشناس تغذیه افزود: غذاها را بر اساس ‌محتوای‌ پروتئین‌، ویتامین‌ و موادمعدنی در ۶ گروه اصلی غذایی قرار می دهیم و انتخاب انواع غذاها از گروه های مختلف و مواد غذایی جایگزین برای بر طرف کردن نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی را ضروری دانست.


 وی شش گروه اصلی موادغذایی و جایگزین آنها را شامل گروه نان و غلات، انواع سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه ها را به شرح ذیل معرفی کرد:
۱_گروه نان و غلات شامل نان ها از جمله سنگک، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نان های محلی، برنج، انواع ماکارونی، رشته ها، غلات صبحانه ، بلغور گندم و بلغور جو  می شود.
۲_گروه سبزیجات شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن و سایر سبزی های برگی، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی و پیاز می باشد مصرف مقادی کافی گروه سبزی ها و میوه ها در ایام روزه داری با تامین ویتامین ها به خصوص ویتامین سی و پیش ساز ویتامین  A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ویروس کرونا کمک می کنند.
۳_گروه میوه هاشامل انواع میوه های فصل از جمله مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت، سیب، کیوی و  انواع آب میوه طبیعی و بدون شکر افزوده، کمپوت میوه ها و میوه های خشک می باشد
۴_گروه لبنیات که بهتر است  شامل  لبنیات از نوع کم چرب باشد از جمله شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ علاوه بر تامین کلسیم و فسفر و بخشی از پروتئین، ویتامین های گروه  B  به خصوص ویتامین  B۲ و B۱۲ را که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند، تامین می کند.
۵_گروه گوشت وحبوبات شامل موادغذایی گروه گوشت و تخم مرغ شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین، غاز، اردک، تخم مرغ و تخم سایر پرندگان، منبع تامین پروتئین حیوانی و با کیفیت بالای بدن هستند.همچنین گروه حبوبات نیز شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش
۶_گروه مغزها ودانه ها که شامل م گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی و بادام هندی هستند.
 روزه داران در ماه مبارک رمضان امسال به مصرف منابع کافی پروتئین اعم از حیوانی یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن و برای پیشگیری از بیماری کرونا لازم هستند، باید توجه کنند.
 انواع حبوبات منبع  پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف شوند، به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین کنند.

نظر شما