جمال میرزایی متخصص عفونی و فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه برای بسیاری از افراد پیش آمده است که به دلیل استرس شدید، شبها نتوانند بخوابند، بیان کرد: همچنین بسیاری از بزرگسالان بعد از خواب شبانه و بیدار شدن، صبحها انرژی لازم برای شروع و انجام کار روزانه ندارند و به این اختلال اینسومنیا گفته میشود.
او افزود: در دوران اپیدمی ویروس کرونا که یکسالی میشود بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است؛ واژهای به نام کرونا سومنیا در سطح جهانی افزایش پیدا کرده است.
این فلوشیپ فوق تخصص نقص ایمنی، سرطان و پیوند بیان کرد: در واقع به بی خوابی ناشی از اضطراب و استرس همه گیری جهانی ویروس کرونا؛ کرونا سومنیا گفته میشود. این اختلال در خواب افراد، آنقدر شایع بوده که اسم خاص با عنوان کروناسومنیا را به خود اختصاص داده است.
میرزایی گفت: در واقع این اختلال ناشی از خبرهای درست و نادرستی است که روزانه درباره ویروس کرونا به گوش ما میرسد و تنش و نگرانیهای بیش از حد را ایجاد میکند.
او با اشاره به اینکه این اختلال در نهایت منجر به بیخوابیهای شبانه در افراد میشود، تصریح کرد: این موضوع در کودکان هم به صورت بیخوابی شبانه و چرت زدنهای زیاد در روز و خواب آلودگی بروز پیدا میکند. در بزرگسالان هم علاوه بر بی خوابیهای شبانه، نبود انرژی کافی و بی حالی در صبحها بعد از بیدارشدن از خواب برای شروع کار روزانه را ایجاد میکند. کرونا سومنیا به دلیل افزایش استرس و نگرانی در بین جامعه جهانی در حال شیوع و گسترش است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
نظر شما