عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای تصریح کرد: ما دولت آمریکا را مسئول تعهداتی میدانیم که در یک توافق احتمالی قبول خواهد کرد و خودشان باید مشکلاتشان را با کنگره حل کنند و ما از نزدیک تصمیماتی که گرفته شده را رصد میکنیم.
به گزارش فارس، سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای در حاشیه نشست «بررسی مذاکرات هستهای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی» که دیروز دوشنبه و با حضور منتقدان و موافقان برگزار شد، در خصوص اظهارات منتقدان پس از بیانیه لوزان عنوان کرد: از دو هفته گذشته دیدگاههای منتقدان را زیاد شنیدیم. فکر میکنم منتقدان با دلسوزی و دغدغه ناشی از منافع ملی مسائل را نگاه کردند. نکاتی را که مطرح کردند همه مورد توجه ما خواهد بود. میتوانم قضاوت کنم که در مجموع انتقادات و دیدگاه هایی که نسبت به مذاکرات وجود دارد، نسبت به دستاوردهای کلان ما نیست، بلکه بیشتر شامل توصیهها، نصیحتها و پیشنهاداتی راجع به نحوه نگارش است که در موقع نگارش اگر دغدغههایی وجود دارد، رفع شود.
عراقچی ادامه داد: از همه دوستان تشکر میکنم و خوشحالم دستاوردهای کلان ما در مذاکرات تقریباً مورد پذیرش قرار دارد و دیدگاههایی که برای ادامه کار وجود دارد را حتماً رعایت خواهیم کرد.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که آینده غنی سازی ایران تا کجا خواهد بود؟ عنوان کرد: آینده غنی سازی صنعتی ایران به ماشینهای پیشرفتهتری است که سازمان انرژی اتمی کشورمان در دست تحقیق و توسعه دارد که باید مراحل تحقیق و توسعه خود را طی کند و ما با ماشینهای پیشرفتهتری که دارای سوی بالا هستند، باید برسیم تا بتوانیم غنی سازی صنعتی کشور را در آینده کاملاً معقولی رقم بزنیم.
عراقچی در واکنش به مصوبات کمیته روابط خارجی سنا که سؤال یکی از خبرنگاران بود، گفت: ما با دولت آمریکا مذاکره میکنیم و با دولت آمریکا هم در یک قالب چند جانبه مذاکره میکنیم. مذاکره ما با ۶ کشور است و اینگونه نیست که مصوبات کنگره یکی از این کشورها بتواند روند را دچار خلل کند.
وی در عین حال یادآور شد: البته این ناشی از حسن نیت در مذاکره نیست. ما دولت آمریکا را مسئول تعهداتی میدانیم که در یک توافق احتمالی قبول خواهد کرد و باید اجرا کند و خودشان باید مشکلاتشان را با کنگره حل کنند. ما از نزدیک تصمیماتی که گرفته شده و تأثیراتی که بر مذاکرات میتواند بگذارد،
رصد میکنیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای در پاسخ به سؤالی گفت: اگر توافق جامع نهایی شود یک توافق چندجانبه بینالمللی است که مورد تأیید شورای امنیت واقع خواهد شد و از منظر
حقوق بینالملل برای کشورهایی که آن را تأیید کرده و طرف مذاکره هستند، الزام آور است.
عراقچی تصریح کرد: از نظر ما قوانین داخلی آمریکا نمیتواند بر الزامات حقوقی بینالمللی آن کشور حاکم باشد.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که چه عاملی باعث شد که ایران پای میز مذاکره بیاید؟ عنوان کرد: بارها گفتهایم و این واقعیت نیز در صحنه عمل به وضوح مشاهده شد که نه تحریمها و نه تهدید نظامی قادر نیست ملت ایران را مجبور کند که خلاف خواستهها و حقوق خود تصمیمی بگیرد.
وی تصریح کرد: ما به دلیل تحریمها و تهدیدها وارد مذاکرات نشدیم. ما وارد مذاکره شدیم چون در صنعت هستهای صلحآمیز به داشتههای خود در صحنه عمل رسیدیم و احساس میکنیم زمان، زمانی است که میتوانیم این داشتهها را در صحنه عمل تثبیت کنیم و مورد احترام و شناسایی بینالمللی واقع شود و در مقابل آن اعتمادسازی کنیم تا اگر احیاناً ابهامات، سؤالات و نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد، در یک روال مذاکراتی معقول، حل و فصل و مذاکرات صورت گیرد و برنامه ایران در یک بستر مناسب بینالمللی ادامه یابد.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای گفت که مذاکرات از
روز چهارشنبه در وین آغاز و در سطح معاونان خواهد بود و در کنار آن جلسات کارشناسی هم در حوزه تحریمها و
مباحث هستهای خواهد بود و سه روز به طول خواهد انجامید.