شناسهٔ خبر: 46514802 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور ایران و گروه ۱+۴ در وین؛

عراقچی:رفع تحریم‌های‌ آمریکا و راستی آزمایی، اولین و ضروری‌ترین اقدام برای احیای برجام است

نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در شهر وین به مدت یک ساعت برگزار شد و با توافق برای ادامه رایزنی‌ها در سطح کارشناسی پایان یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان،‌ فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و نماینده اتحادیه اروپا عصر امروز  در شهر وین پایتخت اتریش برگزار شد.

 

آنگونه که سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرده دستورکار این جلسه، رفع تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران و چگونگی اجرای تعهدات طرف‌های مقابل است. 

این نشست پس از آن برگزار می‌شود که در نشست مجازی قبلی کمیسیون در روز جمعه ۱۳ فروردین ماه طرفین توافق کردند ادامه مذاکرات را در روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین ماه به صورت رو در رو ادامه دهند. آنگونه که سعید خطیب‌زاده روز دوشنبه ۱۶ فروردین ماه در نخستین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد گفت‌وگوها ناقص بود و ادامه آن رفت برای کمیسیون حضوری.

در همین راستا سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی برای شرکت در این نشست شب گذشته (دوشنبه) وارد شهر وین پایتخت اتریش شد. در این سفر‌ نمایندگانی از سایر دستگاه‌ها از جمله بانک مرکزی، وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی، عراقچی‌ را همراهی می‌کنند.

لازم به ذکر است، رایزنی‌های فنی در قالب نشست‌های کارشناسی در دو حوزه رفع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای از جمله مهمترین موضوعات در دستور کار این نشست است. 

همچنین در حاشیه نشست کمیسیون، به روال معمول، جلسات دوجانبه با روسای سایر هیأت‌های ۱+۴ برگزار شد. شامگاه دوشنبه دیدار دوجانبه‌ای با چین انجام و صبح امروز (سه‌شنبه) نیز دیدارهایی با هیأت روسیه و اتحادیه اروپا صورت گرفت.

پس از آنکه اعلام شد هیأتی از آمریکا نیز روز سه‌شنبه در وین حضور دارند، مقامات ایرانی از جمله عراقچی، ظریف و خطیب‌زاده در اظهاراتی اعلام کردند که هیأت ایرانی در وین هیچ مذاکره مستقیم یا غیرمستقیمی با هیأت آمریکایی ندارد.

خطیب‌زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی هم در این باره گفت: گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با هیچ طرفی از آمریکا در وین و در هیچ جای دیگری صورت نگرفته و نخواهد گرفت و اینکه ۱+۴ در کجا و چگونه با آمریکا صحبت می‌کند به خود ۱+۴ مرتبط است. 

خطیب‌زاده همچنین یادآور شد: ۱+۴ از ما خواسته چگونگی توقف اقدامات جبرانی را اعلام کنیم که هیأت کارشناسی سازمان انرژی اتمی همراه آقای عراقچی هستند و ۱+۴ می‌توانند درباره مسائل فنی صحبت کنند. 

وی تصریح کرد: مسیر روشن است، تحریم‌های آمریکا تماما باید برداشته و راستی آزمایی شود و بعد هم جمهوری اسلامی اقدام خود را انجام دهد. به تعبیر دیگر، ما فقط یک گام داریم. آن یک گام هم شامل برداشته شدن همه تحریم‌های آمریکاست و در مقابل آن ایران آمادگی دارد اقدامات جبرانی خودش را که به خاطر نقض پیمان طرف‌های دیگر بوده را متوقف کند و به عقب برگرداند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز امروز اعلام کرد: هیچ نماینده‌ای از آمریکا امروز در نشست کمیسیون مشترک یا نشست‌های کارشناسی در وین شرکت نخواهد کرد و هیچ گونه مذاکره مستقیم و غیرمستقیم با آمریکا در دستورکار هیأت ایرانی نیست. 

عراقچی: رفع تحریم‌های‌ آمریکا و راستی آزمایی، اولین و ضروری‌ترین اقدام برای احیای برجام است

دور‌ نخست نشست حضوری کمیسیون مشترک برجام که در گراند هتل شهر وین برگزار شد، با توافق برای ادامه رایزنی‌ها در سطح کارشناسی پایان یافت. دور نخست این نشست به مدت یک ساعت به طول انجامید.

 

سید عباس عراقچی‌ معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام تأکید کرد: رفع تحریم‌های‌ آمریکا، اولین و ضروری ترین اقدام برای احیای برجام است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد به محض رفع تحریم‌ها و پس از راستی آزمایی آن، اقدامات جبرانی هسته‌ای خود را متوقف کرده و به اجرای کامل برجام برگردد.

این نشست پس از آن برگزار شد که در نشست مجازی قبلی کمیسیون در روز جمعه ۱۳ فروردین ماه طرفین توافق کردند ادامه مذاکرات را در روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین ماه به صورت رو در رو ادامه دهند. آنگونه که سعید خطیب‌زاده روز دوشنبه ۱۶ فروردین ماه در نخستین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد گفت‌وگوها ناقص بود و ادامه آن رفت برای کمیسیون حضوری.

اولیانوف: نشست کمیسیون مشترک برجام در وین موفقیت‌آمیز بود

 

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در پایتخت اتریش را موفقیت‌آمیز توصیف کرد.

وی در این خصوص در توییتی نوشت: نشست کمیسیون مشترک برجام موفقیت‌آمیز بود. دو گروه در سطح کارشناسی (درباره برداشته شدن تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای) موظف شدند اقدامات ملموسی را که باید از سوی واشنگتن و تهران برای احیای کامل برجام اتخاذ شود، شناسایی کنند. این گروه‌ها بلافاصله آغاز به کار کردند. 

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در توییتی دیگر در خصوص نشست وین نوشت: احیای برجام فوراً اتفاق نمی‌افتد. مدتی زمان خواهد برد. چقدر؟ هیچکسی نمی‌داند. مهمترین چیز بعد از نشست امروزِ کمیسیون مشترک برجام این است که کار عملی در راستای دستیابی به این هدف آغاز شده است. 

مقام اروپایی: کارگروهی برای بررسی رفع تحریم‌ها علیه ایران تشکیل می‌شود

 یک مقام اتحادیه اروپا گفته کارگروه‌هایی با هدف تهیه فهرستی از تحریم‌های ضد ایرانی که ایالات متحده می‌تواند علیه ایران رفع کند و همچنین تعهدات هسته‌ای که ایران باید آنها را رعایت کند، تشکیل خواهد شد. 

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اتحادیه اروپا نوشته گروه‌های کاری با هدف تهیه فهرستی از تحریم‌هایی که ایالات متحده می‌تواند رفع کند و فهرستی از تعهدات هسته‌ای که ایران باید رعایت کند تشکیل خواهند شد. 

دیپلمات‌های غربی گفته‌اند نشست وین برای حل و فصل بعضی از مسائل ساده‌تر ممکن است چند روز ادامه داشته باشد. مقام اتحادیه اروپا گفته هدف طرف‌ها رسیدن به نوعی توافق قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران است، اگرچه مقام‌های ایران و آمریکا گفته‌اند عجله‌ای وجود ندارد.

هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا نشست امروز وین را «سازنده» خواند

«انریکه مورا»، هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا  و رئیس کمیسیون مشترک در توییتی نشست کمیسیون مشترک برجام در وین را سازنده خواند و توضیحاتی را ارائه داد.

مورا در این خصوص نوشت: نشست کمیسیون مشترک سازنده بود. اتحاد و همت برای یک روند دیپلماتیک مشترک با دو گروه کارشناسی درباره اجرای (تعهدات) هسته‌ای و لغو تحریم‌ها وجود دارد.

وی افزود: به عنوان هماهنگ‌کننده من تماس‌های جداگانه در وین را با همه طرف‌های مربوطه از جمله آمریکا تشدید خواهم کرد.

 

پاریس: مذاکرات وین باید به بازگشت کامل ایران و آمریکا به برجام منتهی شود

 

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، شنبه شب به وقت تهران درباره مذاکرات هسته‌ای جاری در وین درباره برجام گفت این گفت‌وگوها باید به توافقی برای پایبندی کامل ایران و آمریکا به برجام منجر شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی فرانسه درباره مذاکرات جاری در وین گفت: «همانطور که وزیر خارجه فرانسه سوم آوریل به همتای ایرانی خود یادآوری کرد، فرانسه از آغاز مجدد مذاکرات هسته‌ای در وین استقبال می‌کند. این رایزنی‌ها باید فوراً به حصول توافقی برای [مشخص کردن] اقدامات لازم برای بازگرداندن ایران و ایالات متحده به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای منتهی شوند.»

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه  صبح شنبه با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران تلفنی گفت‌وگو کرده است.

وی در این باره گفت: «من از آغاز مجدد گفت‌وگوها درباره موضوع هسته‌ای در وین استقبال کردم. من بر نقش سازنده‌ای که تروئیکای اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) درباره آغاز مجدد چنین گفت‌وگوهایی ایفا کردند،‌ تاکید کرد که این اقدام در ادامه تلاش‌های قاطعی است که فرانسه، آلمان و انگلیس برای حفظ برجام از سال 2017 داشته‌اند.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز  عصر شنبه از تماس با همتای فرانسوی خود و توصیه به وی در  زمینه اتخاذ موضعی سازنده در قبال برجام خبر داد.

«محمد جود ظریف» وزیر خارجه ایران در توییتی بدین منظور نوشت: «امروز در تماس تلفنی با  "ژان ایو لودریان" وزیر امورخارجه فرانسه از او خواستم تا در نشست آینده در وین، موضع سازنده‌ای در قبال برجام نشان دهد. من از فرانسه خواستم تا به تعهدات خود در این توافقنامه احترام بگذارد و اجرای تحریم‌های غیرقانونی اعمالی از جانب ایالات متحده را متوقف کند.»

«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سه شنبه شب در گفت‌وگویی بعد از نشست کمیسیون مشترک برجام اظهار داشت: «حرکت گام به گام نداریم و در یک گام نهایی همه امور انجام می‌شود و مذاکره ما در خصوص گام نهایی است و مذاکره هم در حقیقت گفت‌وگوهای فنی و حقوقی است.»

وی تصریح کرد، ما درباره برجام هیچ مذاکره‌ای نداریم چه برسد به فرابرجام و موضوعات دیگر.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: «امیدواریم ظرف روزهای آینده گروه‌های کارشناسی به نتایجی برسند و به صورت مرتب کار گروه‌ها را رصد خواهیم کرد. قرار است روز جمعه کمیسیون مشترک کار این دو کارگروه را بررسی کند. پیشرفت کار را ببینیم و اگر مشکلات و موانع است بررسی کنیم. اگر پیشرفتی وجود ندارد به کار خاتمه می‌دهیم و اگر فردا ببینم طرف‌های مقابل ما در کارگروه‌ها جدی نیستند طبیعی است که اینجا نیامدیم وقت خود را تلف کنیم. عجله‌ای در این امر نداریم و زمانی مذاکرات را جلو می‌بریم که بدانیم در راستای منافع ملی ایران جلو می‌رود.»

 

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب در گفت‌وگویی بعد از نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در شهر وین با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این نشست معمولی کمیسیون مشترک بود که هر سه ماه یک بار برگزار می‌شود. البته الان مصادف شده بود با شرایط جدیدی که به وجود آمده و فرصتی که برای بازگشت همه طرف‌ها به برجام پیش آمده است.

وی با ذکر این نکته که نشست اول را به صورت ویدئو کنفرانس در روز جمعه برگزار کردیم و این جلسه دوم بود، نشست امروز کمیسیون مشترک برجام را سازنده خواند و گفت: توافق کردیم دو گروه کاری تشکیل شود در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای. این دو گروه کاری متشکل از همه اعضای کمیسیون مشترک یعنی کارشناسان ایرانی به اضافه کارشناسان کشورهای ۱+۴، بدون حضور آمریکاست.

 آمریکا در هیچ جلسه‌ای که ایران حضور داشته باشد، نخواهد بود/  فهرستی از اقداماتی که باید صورت بگیرد و تحریم‌هایی که باید رفع شود، همه در یک مرحله خواهد بود

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: آمریکا در هیچ جلسه‌ای که ایران حضور داشته باشد، نخواهد بود و این سیاست قطعی ماست و هیچ تردیدی در این نیست و همه امور هم به همین ترتیب برنامه‌ریزی شده است. جلسات کارشناسی تشکیل می‌شود و وظیفه آنها این است که مجموعه اقداماتی که آمریکایی‌ها باید انجام دهند تا رفع کامل تحریم‌ها در یک مرحله صورت بگیرد، را مشخص کنند. فهرستی از اقداماتی که باید صورت بگیرد و تحریم‌هایی که باید رفع شود و اینها همه در یک مرحله خواهد بود.

 اصلا احتیاجی به سیاست‌های گام به گامی نداریم

این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه این در کمیسیون مشترک پذیرفته شده است که بازگشت طرفین به صورت گام به گام نیست، خاطرنشان کرد: اصلا احتیاجی به سیاست‌های گام به گامی نداریم. کاملا روشن است که آمریکایی‌ها در حوزه تحریم‌ها باید چه کار کنند و کارهایی هم که ایران باید برای بازگشت به اجرای کامل انجام دهد، اینها هم مشخص است. هر دو مجموعه اقدامات در یک مرحله می‌‌تواند انجام شود؛ البته ما مجموعه اقدامات خودمان را بعد از آنکه آمریکایی‌ها انجام دادند و راستی آزمایی کردیم، صورت خواهیم داد.

عراقچی تصریح کرد: کار این دو گروه کاری این است که این مجموعه اقداماتی که دو طرف در یک مرحله باید انجام دهند مشخص و نهایی کند و بعد ما دوباره در کمیسیون مشترک ترتیب و توالی اقدامات و جزییات مربوط به زمانبندی آنها را مشخص کنیم.

 ما هیچ مذاکراتی با آمریکا یا هیچ کشور دیگری نداریم/ ما درباره برجام هیچ مذاکره‌ای نداریم چه برسد به فرابرجام و موضوعات دیگر

وی گفت: در همه این مراحل بین ما و کشورهای ۱+۴ مذاکرات صورت می‌گیرد، ما هیچ مذاکراتی با آمریکا یا هیچ کشور دیگری نداریم. مذاکرات ما با ۱+۴ در قالب کمیسیون مشترک است.

معاون وزیر خارجه یادآور شد: اینکه کشورهای ۱+۴ این موارد را چگونه به طرف آمریکایی منتقل و با آنها چگونه صحبت می‌کنند که آنها را به شرایط جمهوری اسلامی راضی کنند، موضوعی است که به ما ارتباطی ندارد، از هر روشی می‌خواهند استفاده کنند، در وین یا هر جای دیگر، این موضوع ما نیست. موضوع ما مذاکره با کشورهای ۱+۴ است که این کار صورت گرفته است.

این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: حرکت گام به گام نداریم و در یک گام نهایی همه امور انجام می‌شود و مذاکره ما در خصوص گام نهایی است و مذاکره هم در حقیقت گفت‌وگوهای فنی و حقوقی است.

وی تصریح کرد: ما درباره برجام هیچ مذاکره‌ای نداریم چه برسد به فرابرجام و موضوعات دیگر.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: ما فقط درباره اینکه بازگشت به برجام شامل چه اقداماتی باید باشد گفت‌وگوهای فنی، حقوقی و حرفه‌ای را در قالب این دو گروه کارشناسی انجام می‌دهیم.

 این دیپلمات ارشد ایرانی با بیان اینکه امیدواریم ظرف روزهای آینده گروه‌های کارشناسی به نتایجی برسند، خاطرنشان کرد: به صورت مرتب کار گروه‌ها را رصد خواهیم کرد. قرار است صبح جمعه کمیسیون مشترک کار این دو کارگروه را بررسی کند، پیشرفت کار را ببینیم و اگر مشکلات و موانعی است را ارزیابی کنیم.

 

 اگر ببینیم پیشرفتی وجود ندارد، به کار خاتمه خواهیم داد

عراقچی گفت: اگر ببینیم پیشرفتی وجود ندارد، به کار خاتمه خواهیم داد، حتی زودتر؛ اگر فردا ببینیم طرف‌های مقابل ما در کارگروه‌ها جدی نیستند. طبیعی است که اینجا نیامدیم وقت خودمان را تلف کنیم. عجله‌ای در این امر نداریم. زمانی مذاکرات را جلو می‌بریم که بدانیم در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران جلو می‌رود.

رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام بیان کرد: در دو سه روز آینده کار کارگروه‌های دوگانه را به صورت مرتب ارزیابی و گزارش‌های همکاران را می‌شنویم و اگر کار به سمت پیشرفت است، کارگروه‌ها ادامه خواهند داد و اگر پیشرفتی صورت نمی‌گیرد و طرف‌های مقابل جدیت نداشته باشند، طبیعی است که این روند ادامه نخواهد یافت.

 تا الان همه کشورهای موجود در برجام ۱+۴ جدیت خود را اعلام کرده‌اند/  در مجموع فعلا در مسیر درستی قرار گرفته

وی یادآور شد: تا الان همه کشورهای موجود در برجام ۱+۴، سه کشور اروپایی و چین و روسیه جدیت خود را اعلام کرده و قصد خودشان را برای احیای مجدی برجام به صراحت اعلام کرده‌اند. برداشتی که ما از رفتارشان در جلسه کمیسیون مشترک و در جلسات دوجانبه‌ای که برگزار کردیم، این است که چنین اراده‌ای وجود دارد.

عراقچی اضافه کرد: قبل از جلسه امروز، جلسات جداگانه‌ای را با هیأت‌های چین و روسیه داشتیم. همواره رایزنی‌های نزدیک با این دو کشور داشتیم و الان به این رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم. الحمدالله مواضع ما در راستای خوبی با همدیگر قرار دارد و همکاری خوبی هم در جریان کمیسیون مشترک بین سه کشور صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: با طرف‌های اروپایی صحبت داشتیم با آقای مورا هماهنگ کننده برجام دو بار قبل از جلسه کمیسیون مشترک دیدار کردم و تنظیمات اجرایی و ترتیبات کار را با هم مشخص کردیم.

معاون وزیر خارجه گفت: در مجموع فعلا در مسیر درستی قرار گرفته، ولی ادامه این مسیر بستگی به رفتار، جدیت و حسن نیت طرف مقابل دارد. به محض اینکه احساس کنیم چنین حسن نیت و جدیتی وجود ندارد، طبیعی است که به این مسیر ادامه نخواهیم داد و هیچ عجله و شتابی هم نداریم. 

عراقچی همچنین در گفت‌وگویی با پرس تی وی دستیابی به هرگونه توافق در خصوص آزادسازی یک میلیارد دلار از پول ایران در ازای توقف غنی سازی ۲۰ درصد را رد کرد.

 اگر اروپا علاقه‌مند به حفظ برجام و ادامه آن است خواسته ایران که رفع کامل تحریم‌ها در یک مرحله است را اجابت کند

به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه همچنین گفت: بحث همراهی و امیدوار بودن به این کشور یا آن کشور هم نیست. ما فقط به خودمان امیدوار هستیم و به خودمان اتکا می‌کنیم. سیاست‌های ما کاملا روشن است، برنامه هسته‌ای ما و پیشرفت‌های صورت گرفته، کاملا روشن است.

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: اگر طرف‌های مقابل ما چه اروپایی‌ها و چه آمریکایی‌ها و چه دیگران علاقه‌مند هستند برجام مجددا به یک توافق معتبر تبدیل شود باید خواسته‌های جمهوری اسلامی را تامین و نظر ما را جلب کنند، در غیر این صورت اتفاقی نخواهد افتاد.

وی گفت: اروپا باید تصمیم خودش را بگیرد، اگر اروپا علاقه‌مند به حفظ برجام و ادامه آن است، به صورت طبیعی باید خواسته ایران که رفع کامل تحریم‌ها در یک مرحله است را اجابت کند، حالا با آمریکایی‌ها چگونه صحبت می‌‌کنند، امری است که به خودشان مربوط است.

عراقچی افزود: ما به هیچ کسی متکی نیستیم، چه آمریکایی‌ها و چه اروپایی‌ها، ما فقط به خداوند متعال متکی هستیم و مردم خودمان.

 در مذاکرات فعلی ما فقط بحث نحوه اجرای تعهدات در برجام است

به گزارش فارس، معاون وزیر خارجه همچنین در اظهارات دیگری عنوان کرد: گفت‌وگوهایی که الان صورت می‌گیرد گفت‌وگوی فنی و حقوقی در خصوص نحوه اجرای برجام توسط آمریکا و بعد توسط ایران. حتی درباره خود برجام مذاکره‌ای صورت نمی‌گیرد چه برسد به مذاکرات فرابرجامی.

وی افزود: اینکه ۱+۴، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در ذهن خودشان امیالی دارند و در آینده دوست دارند گفت‌وگوهایی دیگری صورت بگیرد، اصلا به ما ربطی ندارد. موضوع جمهوری اسلامی ایران کاملا مشخص است. هیچ گفت‌وگویی با اینها در موضوعات دیگر اصلا ندارد.

عراقچی تصریح کرد: در مذاکرات فعلی ما فقط بحث نحوه اجرای تعهدات در برجام است. حتی خود برجام نیز نیازی به مذاکره ندارد، چون مذاکره آن قبلا صورت گرفته و تمام شده است.

این دیپلمات ارشد ایرانی با اشاره به تشکیل گروه‌های کارشناسی و نشست روز جمعه کمیسیون مشترک برجام گفت: اگر پیشرفتی حاصل شده باشد ادامه می‌دهیم و اگر ببینیم اینها در مذاکره فقط وقت تلف می‌کنند یا اهداف دیگری دارند طبیعی است گفت‌وگوها را در همین سطح هم متوقف خواهیم کرد.

وی گفت: در اجرای تعهدات هم بحث گام به گام اصلا نداریم، همه مجموعه اقداماتی که باید صورت بگیرد در یک گام که اسم آن را وضعیت نهایی گذاشته‌ایم، در آنجا صورت خواهد گرفت و در یک مرحله انجام می‌شود. نه گام به گام داریم و نه مذاکره مستقیم نه مذاکراتی فراتر از برجام.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به این پرسش که اینکه اروپایی‌ها می‌توانند آمریکا را مجاب کنند به برجام بازگردد و تحریم‌های خود را لغو کند؟ اظهار داشت: نمی‌دانم، باید ببینیم که آیا قادر خواهند بود یا نخواهد بود. اگر توانستند ما هم راستی آزمایی می‌کنیم و برمی‌گردیم و اگر نتوانستند که همین وضعیت فعلی است، ما نه اصراری داریم و نه عجله‌ای داریم و نه شتابی در این زمینه خواهیم کرد.

وی افزود: منتظر می‌مانیم، اروپایی‌ها و چین و روسیه در مجموعه خود آیا می‌توانند این کار را انجام دهند یا نمی‌توانند.

انتهای پیام/

 

نظر شما