شناسهٔ خبر: 4649964 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

مقصودی در دانشگاه علامه:

مطالبات در ازای توافق باید مدیریت شود/حس امید و اعتماد به دولت تدبیر دستاوردی محترم است

یک کارشناس سیاست خارجی گفت: باید مطالبات در ازای توافق مدیریت شود زیرا در حال افزایش است و باید یادمان باشد تمامی مشکلات، فردای مذاکرات رفع نخواهد شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران "مجتبی مقصودی" در همایش مذاکرات هسته‌ای سوئیس از دیدگاه علوم سیاسی اظهار داشت: تصمیمات سیاسی در تاریخ ایران همواره نخبه محور بوده است اما در سال‌های اخیر به ویژه در دو سال گذشته تصمیمات در حوزه هسته‌ای مبتنی بر نگاه افکار عمومی پیشرفته است.
 
مقصودی در ادامه افزود: ایجاد فضا و ظرفیت‌های گفت‌و‌گویی به ویژه گفت‌و‌گوهای انتقادی، به رسمیت شناخته شدن حقوق ملت برای مشارکت در تصمیم‌گیری‌های حیاتی، رویکرد هم‌فکری جامعه با تیم مذاکره کننده که به کاهش شکاف میان دولت و ملت کمک می‌کند، واقع بینی، صلح‌جویی و مداراطلبی جامعه سیاسی از جمله رویکردهایی است که مذاکرات هسته‌ای موجب شده است.
 
وی گفت: جامعه سیاسی احساس می‌کند که اگر این توافق به ثمر برسد، کار بهتر خواهد شد و کابوس جنگ دور خواهد شد و همچنین تحریم از کشور رخت برخواهد بست.
 
این استاد دانشگاه در ادامه رویکرد مثبت جامعه روشنفکری به مذاکرات هسته‌ای و گذار از مذمومیت تاریخی، اجتماعی و سیاسی مذاکرات سیاسی و گریز آگاهانه از تنش‌ها را در راستای تعمیق توسعه سیاسی دانست و گفت: توفیق در بحث هسته‌ای وضعیت بهتری را برای طبقه متوسط کشور ایجاد خواهد کرد.
 
این کارشناس سیاست خارجی با تاکید بر اینکه باید مطالبات مدیریت شود زیرا در حال افزایش است و یادمان باشد تمامی مشکلات فردای مذاکرات رفع نخواهد شد، افزود: همچنین حس امید و اعتماد به دولت تدبیر دستاوردی است که برای ما محترم است.
 
**قانون آمریکا به خاطر قوانین بین‌المللی نقض نمی‌شود
 
در ادامه این جلسه فواد ایزدی ،استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی گفت: قطعنامه‌های سازمان ملل قرار نیست برداشته شود بلکه آن‌ها در یک قطعنامه جدید تجمیع می‌شود البته در قطعنامه جدید برخی تدابیر محدودساز اضافه می‌شود و قرار است از آن شش قطعنامه قبلی در قطعنامه جدید گلچین کنند.
 
وی گفت: تحریم‌های اصلی تحریم‌های کنگره آمریکاست و قطعنامه جدید ذیل فصل هفت راسا چوب تحریم‌ها و گزینه نظامی را بالای سر ایران خواهد برد چرا که ما این تحریم‌ها را غیرقانونی می‌دانستیم اما الان خودمان داریم آن را امضا می‌کنیم.
 
ایزدی با بیان اینکه سیستم حقوقی آمریکا به گونه‌ای است که قانون اساسی در اولویت و قوانین فدرال آن در درجه دوم آن قرار دارد، افزود: هر نوع قوانین بین‌المللی که ناقض آن باشد رد می‌شود. بنابراین اگر قانون بین‌المللی فصل هفت داشته باشیم که ناقض قوانین آمریکا باشد می‌توانند یک قانون جدید در کنگره تصویب کنند که آن قطعنامه فصل هفت را لغو کند و در تاریخ آمریکا موردی نداشته‌ایم که قانون داخلی آمریکا به خاطر قانون بین‌المللی نقض شده باشد و اساسا هیچ کشوری نمی‌تواند قوانین خود را به خاطر قوانین بین‌المللی نقض کند.
 
هم‌چنین قاسم افتخاری، استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی در رابطه با این که آیا کاهش توان هسته‌ای به یک دهم و یا بستن فوردو از نظر شما بی‌معنی است؟ گفت:‌ اگرهدف برنامه هسته‌ای ایران نساختن بمب باشد این توافق و بیانیه برای ما خوب است اما اگر هدف غیر از این در سر دارید که به نظر برخی مخالفان چنین نظراتی دارند در آن صورت باید بگویم که بیانیه لوزان تامین کننده چنین هدفی نیست.
 
انتهای پیام/