شناسهٔ خبر: 46458748 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

اصولگرایان و انتخابات ۱۴۰۰؛ سردار جوانی: سپاه از هیچ کاندیدای نظامی حمایت نخواهد کرد/ عبدخدایی: مردم با طیف چپ و راست کاری ندارند

صاحب‌خبر -

شفقنا- اظهارنظر معاون سیاسی سپاه پاسداران درباره یکی از کاندیدای ریاست جمهوری واکنش این کاندیدای و برخی از اصولگرایان را به همراه داشت.

به گزارش شفقنا، در ادامه آخرین اخبار، نظرات و تحلیل های اصولگرایان درباره انتخابات ۱۴۰۰ را می خوانید:

محمدمهدی عبدخدایی: مردم با طیف چپ و راست کاری ندارند 

ایرنا نوشت: دبیرکل جمعیت فداییان اسلام گفت: مردم با طیف چپ و راست کاری ندارند جناح‌ها هم نتوانستند جذب حداکثری داشته باشند و دعوای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نه خدمت به مردم بلکه بر سر پست و مقام است.

محمدمهدی عبدخدایی، دبیرکل جمعیت فداییان اسلام گفت: نتوانستیم جامعه را به بالندگی برسانیم تا هر فردی نسبت به انتخاب یک شخص مسوول باشد. وقتی لیست ۳۰ نفره ارایه می‌دهند مردم از کجا می خواهند آنها را بشناسند؟ نتوانستیم مردم را به بالندگی برسانیم.

به گزارش ایرنا،‌ دبیرکل جمعیت فداییان اسلام ادامه داد: مردم باید خودشان تشخیص دهند و به نمایندگانی رای دهند که خودشان انتخاب می‌کنند. من با این موضوع مخالفم که یک شخصیت یا جریانی ۳۰ نفر را معرفی کند بگوید به این افراد رای دهید.

عبدخدایی افزود: امام خمینی (ره) خطاب به نمایندگان فرمودند که شما وکیل مردم هستید نه قیّم آنها. در این دوره از نمایندگان مجلس چند نفر شبیه بهشتی یا باهنر وجود دارند؟ مجلس سال ۱۳۲۹ و انتخابات دوره شانزدهم را ارزیابی کنید. نمایندگانی که آن زمان به مجلس رفتند چه کسانی بودند؟ یکی از آنان مصدق بود. با او موافق نیستم اما شخصیت، فهم و دانش او و آیت الله کاشانی را نمی‌توانم انکار کنم.

وی یادآور شد: آن زمان ملیّون ۸ نماینده داشتند دانش آنها را با نمایندگان امروز مقایسه کنید. چه کسانی وارد مجلس شده اند؟ هنوز نمایندگان دور اول مجلس بهترین هستند و بسیاری از قوانینی که تصویب کردند تا به امروز زنده است. آنها صنفی بودند و دکتر و مهندس نبودند.

معاون سیاسی سپاه: سعید محمد به دلیل تخلف، از فرماندهی قرارگاه خاتم منفک شد

فارس نوشت: سردار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: این تصورات نه‌تنها کاملاً خلاف واقع است بلکه واقعیت این است که سپاه به جدّ با ورود پاسداران و از جمله ایشان به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. اتفاقاً منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است.

سردار جوانی با بیان اینکه سپاه به جدّ با ورود پاسداران به عرصه انتخابات بدون طی مراحل قانونی مخالف است، گفت: منفک کردن سعید محمد از مسؤولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است.

با توجه به اینکه فرمانده سابق قرارگاه خاتم سپاه پاسداران اخیراً برای حضور در انتخابات از سمت خود استعفا کرده است، حرف و حدیث‌هایی مبنی بر اینکه وی با موافقت سپاه به این انتخابات ورود کرده و گزینه سپاه است، مطرح شده است. موضع شما در این باره چیست؟

سپاه از سعید محمد و هیچ کاندیدای نظامی دیگری حمایت نخواهد کرد

جوانی: سپاه نه از سعید محمد و نه از هیچ کاندیدای دیگری در انتخابات حمایت نمی‌کند و نخواهد کرد. اساساً ورود سپاه و بسیج به انتخابات به‌طور مصداقی و حمایت از افراد و گروه‌ها و فهرست‌ها دارای منع قانونی و شرعی است. این فضایی که در شبکه های اجتماعی داخلی و رسانه‌های خارجی و بویژه در شبکه‌های ماهواره‌ای ضدانقلاب شکل گرفته و بعضاً سعید محمد را کاندیدای مورد حمایت سپاه معرفی می‌کنند، از یک طرف ساخته و پرداخته کسانی است که می‌خواهند چهره سپاه را مخدوش کنند و از طرفی، متأثر از افرادی است که تصور می‌کنند چون سعید محمد مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) سپاه را برعهده داشته‌ و به عرصه انتخابات ورود کرده‌اند، احتمالاً ورود ایشان به عرصه انتخابات با نظر و تأیید و حمایت سپاه است.

پیش‌بینی شما از فضای انتخابات چیست؟ هم نسبت به سطح مشارکت مردم هم اینکه به نظر شما ممکن است مردم تصمیم بگیرند در انتخابات پیش رو، ریل فعلی اداره کشور را تغییر دهند؟

جوانی: دو بحث وجود دارد؛ یکی حضور مردم است، یکی انتخاب آن‌‌ها. در بحث حضور مردم گرچه فراز و فرودها را در دوره‌های گذشته می‌بینیم و به هر حال تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل میزان مشارکت در یک انتخابات بالا و در یک انتخابات دیگر پایین بوده است. هرچه انتخابات رقابتی‌تر باشد قطعاً‌ مشارکت بالاتر می‌رود. پیش‌بینی می‌شود امسال یک انتخابات رقابتی داشته باشیم و امیدوار هم هستیم که با مجموعه‌ای از کارهایی که همگان انجام می‌دهند، سیاست نظام و حضرت آقا تحقق پیدا کند تا مشارکت خوبی داشته باشیم. چون نفس مشارکت، آورده دارد و وحدت ایجاد می‌کند و تهدیدات را خنثی می‌کند.

هرچه انتخابات رقابتی‌تر باشد قطعاً‌ مشارکت بالاتر می‌رود. پیش‌بینی می‌شود امسال یک انتخابات رقابتی داشته باشیم و امیدوار هم هستیم که با مجموعه‌ای از کارهایی که همگان انجام می‌دهند، سیاست نظام و حضرت آقا تحقق پیدا کند تا مشارکت خوبی داشته باشیم.

مقوله بعدی بحث انتخاب مردم است. حقیقتاً در کشور ایران خروجی صندوق‌های رأی‌، اراده مردم است و در طی این چند دهه گذشته در برخی از انتخابات‌ها مردم کسانی را که ارزیابی و پیش‌بینی و قضاوت می‌کردند را غافلگیر کرده‌اند و لذا عقلانیت حکم می‌کند که راحت پیش‌بینی نکیم که مردم چگونه انتخاب خواهند کرد. امّا نکته مهم این است که رسانه‌ها تلاش کنند انتخاب مردم مبتنی بر یک آگاهی متناسب با اقتضائات و شرایط باشد چون به هر حال بحث سرنوشت کشور است. شرکت در انتخابات هم حق‌ مردم است هم تکلیف‌شان. حق‌ به این معنا که حق تعیین سرنوشت است. خدا به انسان حق تعیین سرنوشت داده است. تکلیف است چون اساساً رابطه معناداری بین حق و  تکلیف وجود دارد. ما نمی‌توانیم نسبت به خودمان و کشورمان احساس عدم مسئولیت داشته باشیم. از طرفی در مواردی داریم که درباره حضور در انتخابات بحث وجوب مطرح می‌شود و گفته می‌شود که شرکت در انتخابات واجب شرعی است و این را در کلام امام و رهبری و بزرگان داریم. آن هم از باب که اگر بگوییم حفظ جمهوری اسلامی از اوجب واجبات است، بین حفظ نظام و انتخابات چه رابطه‌ای هست؟ ‌این مقدمه‌ست. یعنی وقتی می‌گوییم هرچه مشارکت بالاتر، منافع و امنیت ملی تضمین می‌شود و دشمن چشم طمع خود را دور می‌کند، پس اینجا مقدمه‌ای است برای حفظ جمهوری اسلامی و آن هم واجب است.

خب اگر شرکت در انتخابات را واجب بدانیم باید این عمل واجب را هم درست انجام دهیم و آن هم منوط به این است که بررسی کنیم و سعی‌مان بر این باشد که بهترین‌ها را انتخاب کنیم، گرچه شورای نگهبان افراد واجد صلاحیت را معرفی می‌کند امّا ما در کلام امام و رهبری همواره داریم که شما بروید و بررسی کنید و مطالعه کنید و بهترین‌ها را انتخاب کنید و آن بهترین‌ها هم درواقع همان کسانی هستند که تعهدشان به کشور بیشتر باشد. تلاش‌شان برای حل مشکلات مردم شبانه‌روزی باشد، توانمندی‌شان بالاتر باشد، دلسوزی‌شان بیشتر، پاکدستی‌شان بیشتر، به شکل جدی اهل مبارزه با فساد باشند، روحیه اعتدالگرایی داشته باشند، استکبارستیزی داشته باشند، به دشمن دل نبندند، با جریان نفوذ به شدت برخورد کنند، به دشمن و وعده‌های دشمن خوشبین نباشند. چون ما یک تجربه طولانی را پشت سر گذاشته‌ایم.

شاهد مشارکت خوبی در انتخابات خواهیم بود

خب قطعاً این کاری است که رسانه‌ها باید انجام دهند که تببین ملاک‌ها و زمینه‌سازی برای مشارکت است. معتقدم ان‌شاءالله مشارکت خوبی را شاهد خواهیم بود، اما درباره نتیجه انتخابات باید ببینیم مردم ایران چگونه عمل خواهند کرد. امیدواریم نتیجه انتخابات به‌گونه ای‌ باشد که کشور ما آینده‌ای درخشان‌تر از امروز داشته باشد، چون ما اگر امروز مشکلاتی داریم این مشکلات عمدتاً ریشه‌اش در ضعف‌های مدیرتی است. همین وضعیتی که در سال گذشته نسبت به قیمت‌ها داشتیم، حضرت آقا فرمودند که خیلی از این‌ها ربطی به تحریم‌ها ندارد. خیلی‌ها می‌گویند نقش تحریم‌ها در اقتصاد کشور بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. ۶۵ تا ۸۰ درصد مشکلات در داخل باید حل و فصل شود و عمدتاً در حوزه‌های مدیریتی است. فلذا کارآمدی دولت‌ها با انتخابات مردم گره می‌خورد و امیدوار هستیم مردم با دقت در انتخابات دولت کارآمد را تشکیل دهند.

اطلاعیه سعید محمد درباره اظهارات سردار جوانی: معاون سیاسی سپاه، سخنگوی سپاه نیست

دفتر سعید محمد در واکنش به اظهارات سردار جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران اطلاعیه‌ای صادر کرد و نوشت: آقای جوانی مسئولیت سخنگویی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ندارند و تحلیل شخصی خود را به عنوان یک شخصیت حقیقی عنوان نموده است.

دفتر سعید محمد در واکنش به اظهارات سردار جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اطلاعیه‌ای صادر کرد.

به گزارش دیده‌بان ایران؛ در اطلاعیه دفتر سعید محمد آمده است:

بسمه تعالی

ملت شریف ایران

براساس اخبار منتشر شده از قول پاسدار یدالله جوانی مبنی بر برکناری سعید محمد به دلیل تخلف از قوانین سپاه برای ورود به عرصه انتخابات که پیش از این نیز توسط حمیدرضا ترقی عضو اصولگرای شورای موتلفه اسلامی نیز تکرار شده است به استحضار ملت شریف ایران می رساند؛ فارغ از اینکه این قبیل اخبار با شیطنت رسانه‌ای تنطیم و نشر گردیده است، آقای دکتر سعیدمحمد هیچ‌گونه تخلفی درخصوص فعالیت‌های انتخاباتی ننموده تا جایی که ایشان علت استعفای خود را عدم شائبه حمایت و استفاده از موقعیت مسئولیت فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه را عنوان نموده است، مهمی که با واکنش رسمی قرارگاه خاتم‌الانبیاء همراه گردید همه ما را به این مطلب رهنمون می‌سازد که آقای جوانی مسئولیت سخنگویی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ندارند و تحلیل شخصی خود را به عنوان یک شخصیت حقیقی عنوان نموده است که متاسفانه مورد سوء استفاده رسانه‌های معاند برای ضربه زدن به ساحت مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز شده است.

به کرات اعلام داشتیم تکرار چنین مصاحبه‌هایی با توجه به علایق شخصی و حزبی برخی افراد منجر به عدم اعتماد عمومی و همچنین مشارکت حداکثری مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی خواهد گردید.

از خداوند سبحان گشایش مسیر سعادت ملت بزرگ ایران را تحت توجهات امام عصر(عج) مسالت داریم.

منصور حقیقت‌پور: آنها که برای سعیدمحمد تبلیغ کردند باید محاکمه شوند

نامه نیوز نوشت: یک فعال رسانه‌ای اصولگرا گفت: آنهایی که قبل از موعد رسمی آغاز تبلیغات ریاست جمهوری آقای سعید محمد را در قالب‌های مختلف مطرح کردند باید محاکمه شوند چون کاری خلاف قانون انجام دادند.

در اولین روز بعد از تعطیلات نوروز سردار جوانی معاون سیاسی سپاه مصاحبه ای کرد که براساس آن بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران سیاسی معتقدند «پرونده انتخاباتی سعید محمد بسته شد».

به گزارش نامه نیوز منصور حقیقت‌پور درباره آینده انتخاباتی سعید محمد گفت: بعد از صبحت‌های آقای سردار جوانی، پرونده نامزدی آقای سعید محمد در انتخابات ریاست جمهوری بسته شد. حالا آقای سعید محمد باید سر جایش بنشیند و اجازه دهد آنها که در قواره ریاست جمهوری نظام هستند وارد صحنه انتخابات شوند. حتی من شنیده بودم شورای نگهبان هم بارها به او اعلام کرده بود که «شما رجل سیاسی نیستید».

وی افزود: کسانی که برای آقای سعید محمد کلیپ، سرود، پوستر و فیلم تحت عنوان «سردار دل‌ها» درست و در فضای مجازی پخش می کردند باید پاسخگو باشند که پول این کارها را از کجا می آوردند. در واقع آنهایی که قبل از موعد رسمی آغاز تبلیغات ریاست جمهوری آقای سعید محمد را در قالب های مختلف مطرح کردند باید محاکمه شوند چون کاری خلاف قانون انجام دادند.

این فعال سیاسی اصولگرا درباره تلاش برخی برای تشابه‌سازی سعید محمد به احمدی‌نژاد ثانی اظهار کرد: یک بار آزمون و خطا کردیم و دیگر این آزمون و خطا بس است. ما برای ریاست جمهوری هندوانه بریده می خواهیم. یعنی کسی را می خواهیم که أزمون هایش را داده باشد.

حقیقت پور درباره امکان انتقال بدنه اجتماعی سعید محمد به نامزد دیگر ریاست جمهوری یادآور شد: مگر سعید محمد پایگاه اجتماعی داشت که بخواهد آن را به کسی منتقل کند؟ سعید محمد ظرفیت اجتماعی ندارد مگر اینکه ظرفیت مالی اش را منتقل کند.

مهدی فضائلی: اگر می‌خواهیم نفس تازه‌ ای به کشور دمیده شود!

فارس نوشت: مهدی فضائلی کارشناس سیاسی در یادداشتی درباره انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ نوشت: مهمترین رویداد داخلی سال ۱۴۰۰،انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری است.انتخاباتی که به تشکیل اولین دولت گام دوم انقلاب و اولین دولت قرن جدید هجری شمسی منجر خواهد شد و می تواند در آینده ایران نقشی بسیار تعیین کننده داشته باشد.

مشارکت بالا و انتخاب صحیح، سنگ بنای گام دوم را محکم و به جا می‌گذارد و سرعت ساختن ایران قوی را دوچندان می‌کند و “نور علی نور” را محقق می‌سازد.

دولت آینده می‌تواند گام بلندی در جهت تحقق مرحله “دولت اسلامی” نیز باشد، مرحله‌ای که انجامش بسیار مهم و کلیدی است چون هم بقای دو مرحله قبل یعنی “انقلاب اسلامی” و “نظام اسلامی” در گرو آن است و هم ورود به دو مرحله بعدی یعنی “جامعه اسلامی” و ” تمدن اسلامی”.

بدیهی است که‌ شخص رئیس‌جمهور در کیفیت دولتش بسیار تاثیر گذار است لذا انتخاب صحیح او انتخابی مهم و به عبارتی مهمترین و مؤثرترین انتخابی است که مردم بر عهده دارند.

همین‌جا لازم است به اهمیت جایگاه رئیس‌جمهور و اختیاراتی که دارد اشاره کنم.

برنامه و بودجه کل قوا و دستگاه‌های حاکمیتی،نفت و انرژی، صنعت،معدن و تجارت، سیاست های ارزی و طلا، بانک ها و گمرکات،امور مالیاتی، دانشگاه ها و علم و فناوری، آموزش و پرورش و کنکور، سینما،کتاب،مطبوعات، انتخاب سفرا،انتخاب استانداران و فرمانداران،مسکن و حمل و نقل هوایی،دریایی،ریلی و زمینی و صدها مورد دیگر مواردی هستند که مستقیم یا با واسطه کمی به رئیس‌جمهور مربوط می شوند.همین مقدار بوضوح نشان می دهد که اولا” چقدر این موارد با زندگی مردم عجین است و ثانیا” با هیچ مسئولیت دیگری در کشور قابل مقایسه نیست.

بنابراین هر مقدار انتخاب رئیس‌جمهور با دقت بیشتر و درست انجام شود امید به بهبود شرایط نیز افزایش می‌یابد و بالعکس، خصوصا” اینکه مردم ما، تجربه انتخاب نادرست را دارند و نتیجه انرا هم دیده و چشیده اند!

حال رئیس‌جمهوری با چنین تنوع، گستردگی و اهمیت اختیارات و مسئولیت ها چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط رئیس‌جمهور را اینگونه بیان کرده است.

«رییس‏ جمهور باید از میان‏ رجال‏ مذهبی‏ و سیاسی‏ که‏ واجد شرایط زیر باشند انتخاب‏ گردد: ایرانی‏ الاصل‏، تابع ایران‏، مدیر و مدبر، دارای‏ حسن‏ سابقه‏ و امانت‏ و تقوی‏، مومن‏ و معتقد به‏ مبانی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ و مذهب‏ رسمی‏ کشور.»

هر چند این ویژگی‌ها قدری کلی به نظر می رسند و مطابق بند ۱۰ سیاست های کلی انتخابات، “تعیین دقیق معیارها و شاخص‌ها و شرایط عمومی” باید انجام شود لیکن با انتظار حداکثری و البته واقع بینانه باید داوطلبان تأیید صلاحیت شده را دقیقا” بررسی و بهترین آنها را برگزید.

رهبر حکیم انقلاب اسلامی نیز به منظور روشنتر و به روز کردن این ویژگی‌ها، در سخنرانی اول فروردین خود که یکی از مهمترین سخنرانی های سالانه ایشان محسوب می شود ویژگی های زیر را برای رئیس‌جمهور شایسته ملت ایران،خطاب به آحاد مردم، برشمردند.

۱) باکفایت باشد، دارای مدیریّت و کفایت مدیریّت باشد.(مسائل کشور را بشناسد و با امور اقتصادی، سیاسی سیاست خارجی،امنیتی، فرهنگی و اجتماعی آشنا باشد و برای آنها ولو در حد اجمال برنامه داشته باشد )

۲) باایمان باشد؛ اگر بی‌ایمان بود، نمیشود به او اعتماد کرد؛ آدم بی‌ایمان کشور را، منافع کشور را، مردم را یک وقتی میفروشد.

۳) عدالت‌خواه باشد،ضدّفساد باشد؛ این یکی از مهم‌ترین خصوصیّاتی است که بایست در رئیس‌جمهور وجود داشته باشد که به معنای واقعی کلمه به دنبال اجرای عدالت باشد و به معنای حقیقی کلمه با فساد بخواهد مبارزه کند.

۴) دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد؛ یعنی با عملکرد اُتوکشیده نمی‌شود کار کرد؛ با این همه مسائل اساسی‌ای که در کشور وجود دارد، یک حرکت جهادی و انقلابی لازم است؛ بایستی عملکردش این جوری باشد.

۵) به توانمندی‌های داخل معتقد باشد. بعضی‌ها هستند داخل را اصلاً قبول ندارند… توانمندی‌های کشور را واقعاً مطمئن باشد و معتقد باشد به توانمندی‌ها.

۶) به جوانان معتقد باشند، جوانها را قبول داشته باشند. جوانها را به عنوان پیش‌ران حرکت عمومی کشور بشناسد و به آنها اعتماد کند.

۷) مردمی باشد.

۸) امیدوار باشد؛ آدمِ مأیوس و بدبین و با نگاه تلخ به آینده و تاریک به آینده نباشد.

ایشان پس از بیان ویژگی های فوق فرمودند: «اگر چنانچه یک چنین کسی باشد که بتواند مشکلات را مدیریّت کند و بیاید سر کار، مطمئنّاً این کشور را به نقطه‌ی مطلوب خواهد رساند. یک رئیس‌جمهوری با این خصوصیّات را پیدا کنید.»

سخن پایانی اینکه اگر می خواهیم مرتکب اشتباه نشویم و “نفس تازه” ای به کشور دمیده شود باید حداکثر تلاش خود را برای انتخاب چنین فردی آن هم با مشارکت بالا بکار بگیریم.

نظر شما