صاحبخبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/01/31
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در بیانیه لوزان حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده است که این موضوع پیامدهای حقوقی مختلفی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قاسم افتخاری در همایش «مذاکرات هسته ای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی: دیدگاه های منتقد و موافق» افزود: یکی از پیامدهای حقوقی سست شدن شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است که از ما می خواست غنی سازی را متوقف کنیم.
وی گفت: نخستین گام در موضوع فعالیت های هسته ای غنی سازی است و دیپلمات های ما با مهارت این موضوع را به سود ما حل کردند.
افتخاری با اشاره به اینکه دستاوردهای ما در زمینه های حقوقی در بیانیه لوزان بسیار زیاد است افزود: با توجه به این بیانیه ایران توانسته است موقعیت استثنائی در ان پی تی پیدا کند.
وی گفت: یکی از امتیازات بسیار مهم این است که ایران می تواند در بازار جهانی رادیو اکتیو و هسته ای فعالیت کند.
این استاد دانشگاه افزود: برداشته شدن تحریم ها یکی از موضوعات مهم است زیرا همه تحریم ها برای توقف غنی سازی در ایران در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده است.
افتخاری گفت: هنگامی که شورای امنیت سازمان ملل اذعان کند غنی سازی حق شماست و قطعنامه در خصوص رفع تحریم ها صادر شود، بنیاد حقوقی همه تحریم ها سست شده است و مبنایی در حقوق بین الملل ندارد زیرا بسیاری از کشورها اعمال تحریم ها را اجرای مصوبات شورای امنیت بیان می کنند.
وی افزود: همچنین تأسیسات هسته ای ما دست نخورده باقی مانده است، حال اینکه در برخی جاها کار کند یا نکند چندان مهم نیست.
افتخاری گفت: اگر از من بپرسند در این باره چه بدست آورده اید، خواهم گفت همه چیز شامل غنی سازی، بر جای ماندن تأسیسات هسته ای و رفع تحریم ها و اگر بپرسند چه چیز از دست داده ایم، جواب خواهم داد هیچ چیز.
وی افزود: برای ارزیابی بیانیه لوزان باید ملاک هایی داشته باشیم و ببینیم شاخص های موافقان و مخالفان چیست.
همایش مذاکرات هسته ای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی با حضور اساتید، دانشجویان و دکتر مجید تخت روانچی عضو تیم مذاکره کننده هسته ای در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است.
صدا و تصویر دارد.
---
∎