شناسهٔ خبر: 46210731 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

مدیرکل بیمه سلامت:

دفترچه بیمه سلامت سال آینده در سیستان و بلوچستان حذف می‌شوند

عباسی گفت: با توجه به تاکید بر جایگزینی ابزارهای الکترونیکی بجای دفترچه کاغذی، سازمان بیمه سلامت مصمم بوده که این اقدام را انجام تا نیازی به دفترچه کاغذی از اردیبهشت ۱۴۰۰ در مراکز درمانی نباشد.

صاحب‌خبر -

دکتر رضا عباسی مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت:با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم ارتقا سازوکارهای الکترونیک مناسب در راستا ارائه خدمات به بیمه‌شدگان براساس برنامه‌های استحقاق سنجی، نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک و با تاکید بر ضرورت افزایش سرعت این فرایندها بصورت الکترونیک به بیمه‌شدگان ارائه می‌شود.

او  افزود: سازوکارهای الکترونیک دفترچه‌های بیمه می‌تواند گام مهمی برای تسریع در روند ارائه خدمات و دسترسی پزشکان به پرونده سلامت بیماران و باعث کنترل هزینه‌های درمانی و سیاست‌گذاری مناسب در حوزه بیمه سلامت باشد.

مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان بیان کرد: با پیشرفت پروژه الکترونیک سلامت و استقرار کامل نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی شاهد کاهش خطای انسانی در نسخه‌نویسی، ارائه دارو، کنترل تجویز منطقی دارو، کنترل هزینه‌های زائد و غیرضروری حوزه سلامت، تسریع و تسهیل در ارائه خدمات درمانی مطلوب، جلوگیری از انتقال آلودگی‌های جانبی به واسطه استفاده از دفترچه بیمه و تطبیق ارائه خدمات‌درمانی با دستورالعمل‌های سازمان‌های بیمه‌گر هستیم.

وی با بیان اینکه در برنامه نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی سه وضعیت در نظر گرفته شده خاطرنشان کرد: در وضعیت نخست تمام خدمات بصورت الکترونیک آنلاین بوده که پزشک نسخه الکترونیکی تجویز و این نسخه در سایر مراکز ارائه‌دهنده مانند داروخانه‌،آزمایشگاه و سونوگرافی به صورت الکترونیکی رویت و خدمت ارائه می‌شود.

عباسی ادامه‌داد: اولویت دوم که خدمات نسخه نیمه‌الکترونیک نامیده می‌شود چنانچه به هر دلیل پزشک نسخه کاغذی تجویز کند در مقصد مانند داروخانه ابتدا نسخه کاغذی به صورت الکترونیکی تبدیل و سپس خدمت الکترونیکی به بیمه شده ارائه می‌شود.

او افزود: اولویت سوم خدمات الکترونیک به صورت آفلاین ارائه به عبارت دیگر چنانچه به هر دلیل قطعی اینترنت داشته باشیم خدمات پزشکی به صورت کاغذی انجام و در اولین فرصت برقراری ارتباط به صورت آنلاین وارد سیستم می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از شهریور امسال به تدریج تمام مطب‌ها، داروخانه‌ها و مراکز پاراکلینیک خصوصی مستقل استان به تدریج وارد طرح نسخه‌پیچی و نسخه‌نویسی الکترونیک شدند.

او  ادامه داد: طرح نسخه‌نویسی الکترونیک در درمانگاه‌های سیستان و بلوچستان نیز از اول بهمن ۹۹ شروع و ظرف چند ماه تمامی درمانگاه‌ها به صورت الکترونیک تجویز و نسخه‌پیچی انجام شدند.

عباسی تصریح کرد: برای سهولت در امر نسخه‌پیچی در داروخانه‌ها هماهنگی‌های لازم با شرکت‌های نرم‌افزاری داروخانه‌ها برای اتصال به نرم‌افزارهای آنان به صورت مستقیم با سازمان بیمه سلامت برای ثبت نسخه الکترونیک در داروخانه‌ها انجام شده است.

او  با اشاره به حذف دفترچه بیمه سلامت از سال آینده بیان کرد: بیمه‌شدگان بیمه سلامت با مراجعه به مطب پزشکان و ارائه کارت ملی و یا صفحه اول دفترچه و شناسنامه پس از استحقاق‌سنجی اعتبار بیمه‌ای توسط پزشک بیمه‌شده می‌توانند تمامی خدمات دارویی و پاراکلینیک را بصورت الکترونیک دریافت کنند.

مدیرکل بیمه سلامت سیستان و بلوچستان بیان کرد: تاکنون بیش از ۷۰درصد پزشکان مطب‌دار بخش خصوصی در طرح نسخه‌نویسی الکترونیک با بیمه سلامت استان همکاری دارند و سایر پزشکان نیز از سال آینده در این طرح مشارکت خواهند کرد.

او  افزود: ۱۰۰ درصد مراکز درمانی بخش خصوصی مانند داروخانه‌ها و مراکز پارا کلنییک در طرح نسخه‌پیچی مشارکت دارند و بیمه‌شدگان با ارائه کد ملی و یا کد پیگیری که توسط پزشکان دارو تجویزشده در این مراکز خدمات دریافت می‌کنند.

عباسی با بیان اینکه تمامی کلینیک‌های ویژه دانشگاهی در سیستان و بلوچستان در طرح نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک فعال هستند ادامه داد: پشتیبانی از اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه‌پیچی بصورت ۲۴ ساعته توسط کارشناسان بیمه سلامت انجام می‌شود.

او  خاطرنشان کرد: بیش از ۸۲۰ موسسه تشخیصی‌درمانی در سیستان و بلوچستان طرف قرارداد با بیمه سلامت استان بوده و به بیمه‌شدگان خدمات درمانی ارائه می‌شود.

انتهای پیما/ع

نظر شما