شناسهٔ خبر: 46190705 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

نایب رئیس دوم مجلس:

لازمه حکمراني و حضور در فضاي مجازي، اينترنت پرسرعت است

صاحب‌خبر -
خبرگزاری آریا- نایب رئیس دوم مجلس، توزیع عادلانه اینترنت در همه نقاط ایران و تأمین اینترنت امن و سالم را از پیش نیاز‌های تحقق شبکه ملی اطلاعات دانست و گفت: لازمه حکمرانی و حضور در فضای مجازی، اینترنت پرسرعت است.
به گزارش خبرگزاری آریا، علی نیکزاد در آئین افتتاح چهارمین سایت 5G همراه اول در مجموعه باغ کتاب تهران با بیان اینکه آینده از آن کسانی است که با اخلاق و معنویت و متکی بر دانش در فضای مجازی و مقولات فناورانه‌ای که دنیا به سمت آن می‌رود، حرکت می‌کنند، اظهار کرد: اهمیت فضای مجازی در عصر حاضر واضح و مبرهن است و رهبر انقلاب اسلامی نیز پیش از این فرمودند اگر امروز رهبر انقلاب نبودم، مسئول فضای مجازی می‌شدم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه خاص فضای مجازی در نظر رهبری افزود: تغییرات جهان بعد از کرونا نیز این اهمیت را به عینیت رساند؛ به عنوان مثال، زمانیکه شبکه دانش آموزی «شاد» راه اندازی شد، نظام آموزشی کشور به اهمیت فضای مجازی پی برد و همگان متوجه شدند که آینده از آنِ فضای مجازی است.
وی همچنین با بیان اینکه مفهوم حکمرانی دستخوش تغییرات عدیده‌ای شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حکمرانی‌های قبلی برای فضای مجازی کافی نیست؛ زیرا به‌عنوان مثال انتخاب دست دانش آموز است که از معلم یاد بگیرد یا به شکلی دیگر.
نیکزاد با تأکید بر اینکه کسانیکه در جهان بر فضای مجازی حکمرانی می‌کنند با ارزش‌های خودشان در حال پیش بردن کار‌ها هستند، تصریح کرد: شاید یکی از دلایلی که رهبری گفتند اگر در این جایگاه نبودم مسئول فضای مجازی می‌شدم، همین باشد که این فضا بدون توجه به أصول ارزشی ما در حال حکمرانی بر جهان است.
نایب رئیس مجلس ادامه داد: بنابراین ما مجبوریم یا درون این فضا با گردانندگانش که تعمدا ارزش‌های خودشان را در حال پیش بردن هستند، باشیم یا مستقل شویم.
وی، راهکار را در تحقق شبکه ملی اطلاعات دانست و اذعان کرد: تشکر ویژه دارم از همراه اول که برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات اقدام به تأمین اینترنت پرسرعت در کشور کرده است.
نیکزاد، اهتمام جدی بر توسعه عادلانه اینترنت پرسرعت، امن و سالم را یک ضرورت دانست و ابراز کرد: اگر اینترنت پرسرعت داشته باشیم، می‌توانیم کارهایمان را در شبکه ملی اطلاعات خودمان انجام دهیم و دیگر نیازی به رفت و برگشت به سرور‌های خارجی نداریم؛ البته در قلب اروپا و امریکا هم برای سنین مختلف اینترنت‌های مختلفی را در نظر می‌گیرند، ولی در ایران این کار برنامه خاصی ندارد.
مدیر عامل همراه اول نیز، در این مراسم ضمن خیرمقدم به نایب رئیس مجلس با بیان اینکه «همراه اول» نخستین و بزرگترین اپراتور ارتباطی کشور است، اظهار کرد: 100 میلیون سیم‌کارت دست مردم شریف کشورمان داریم و نخستین اپراتوری هستیم که در HLR به این رکورد رسیدیم؛ این تعداد سیم‌کارت که از تعداد جمعیت کشور نیز بیشتر است، به غیر از گوشی مشترکان بعضا در دستگاه‌های مختلف استفاده و بکار گرفته می‌شود.
مدیرعامل همراه اول هم در این مراسم گفت: پیش بینی می‌شود همپای توسعه اینترنت اشیاء، در سال‌های آینده تعداد اشیای متصل به شبکه بسیار بیشتر از انسان‌ها شود؛ به‌عنوان مثال مقوله هوشمندسازی کنتور‌ها که چندین سال است توسط همراه اول در دستور کار اجرا قرار گرفته یک نمونه در حال تسری به سایر بخش‌ها و صنایع است که استفاده بهینه از منابع و صرفه جویی اقتصادی را به ارمغان می‌آورد.
مهدی اخوان بهابادی به حضور فعال و پای‌کار همراه اول در متن شیوع کرونا اشاره و اذعان کرد: علاوه بر اینکه در سال‌جاری به‌علت شیوع کرونا میزان مصرف اینترنت مردم بسیار زیاد شد که ظرفیت‌های آن را فراهم کردیم، همراه اول شانه هایش را زیر بار پروژه بزرگ حوزه مدارس و دانش آموزی قرار داد و «سرویس شاد» را لانچ کرد که تماما توسط این شرکت طراحی و اجرا شده و پشتیبانی می‌شود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران نگاه جدی به مقوله بومی سازی در همراه اول را دستاورد دیگر این شرکت عنوان کرد و گفت: یک‌سال است مرکز تحقیق و توسعه در همراه اول ایجاد کردیم و در سال‌جاری و در راستای تحقق شعار سال در بحث جهش تولید و حمایت از تولید داخل، همراه اول قرارداد تامین 13هزار آنتن شبکه را به مبلغ بالغ بر 11 هزار میلیارد ریال با تامین کنندگان داخل منعقد کرد که کیفیتشان مطابق استاندارد‌های بین المللی است. این اولین باری است که بزرگترین اپراتور خاورمیانه در این حجم سفارش خرید آنتن را منعقد می‌کند.
وی خاطر نشان کرد: بومی سازی در حوزه‌های مختلف را در دستور کار داریم تا در سال‌های آینده بتوانیم تا حد ممکن قطع کامل وابستگی به تأمین کنندگان خارجی را داشته باشیم.
اخوان بهابادی درباره مقوله 5G نیز اظهار کرد: امسال وارد بهره برداری تجاری از 5G شدیم و آغاز این کار را از جوار حرم مطهر امام رضا (ع) داشتیم و بعد از آن به تهران آمدیم، زیرا انتخاب نقاط ما کاملا هدفمند و با برنامه است.
مدیرعامل همراه اول گفت: به عنوان مثال پیام افتتاح سایت 5G ما در باغ کتاب تهران به دلیل اهمیت ویژه حوزه دانش برای ماست، هر چند شاید از منظر مقوله درآمدزایی چندان اولویت بالایی نداشته باشد؛ همچنین ظرف این هفته سایت نسل پنجم شهر مقدس قم نیز افتتاح می‌شود و بعد از آن مابقی شهر‌ها نیز به مرور تحت پوشش قرار می‌گیرد.
براساس اظهارات مدیرعامل همراه اول، مقدمات رونمایی از سایت‌های نسل پنجم دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شریف و تهران نیز آماده شده و بزودی وارد مرحله بهره برداری می‌شوند.

ارائه یوزکیس جدید 5G توسط همراه اول
مرتضی طاهری بخش، معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول هم در جریان این رویداد، یوزکیس دیگری از سرویس‌های قابل ارائه توسط 5G را معرفی و برای نخستین بار ارائه کرد تا بار دیگر تأکیدی بر تمرکز همراه اول بر ارائه سرویس‌ها و یوزکیس‌های این نسل از فناوری داشته باشد.
در این یوزکیس که سرور آن در دیتاسنتر ابری همراه اول قرار گرفته و سرویس آن در یکی از سالن‌های باغ کتاب تهران در معرض دید عموم قرار گرفته است، مودمی به شبکه 5G همراه اول متصل شده و ویدئویی از طریق آن با کیفیت 4K و بدون هیچگونه تأخیر به نمایش گذاشته شده است.

نظر شما