شناسهٔ خبر: 46137826 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

روحانی: کاخ سفید به برجام برگردد و خجالت نکشد

رئیس جمهور گفت: ما در برابر کاخ سفید می‌گوییم به قانون برگردید و خجالت نکشید، امروز و فردا نکنید و بدانید با بازگشت شما به برجام، ما به همه تعهداتمان بر می‌گردیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت با اشاره به مبعث پیامبر اکرم (ص) گفت: اسلام یعنی صلح، سلامتی و تسلیم در برابر فرمان خدا، اولین پیام پیامبر (ص) علم و خواندن بود و همه ما باید توجه کنیم که اساس اسلام بر مبانی این ارزش‌های بلند نامگذاری شده است.

 

وی افزود: پیامبر اکرم در اداره کشور از مشورت مردم استفاده می‌کرد و در عین حال می فرمود من آمده ام اخلاق نیکو را تکمیل کنم، تا وقتی فحش و اهانت و تهمت در جامعه باشد ما هنوز درپله‌های اول این راه هستیم.

 

رئیس جمهور اظهار کرد: طراحان شکست ایران، طراحان به زانو در آوردن ملت ایران، امروز به شکست خودشان به صراحت اعتراف می‌کنند و می‌گویند آن راه به نتیجه معکوس رسیده است و این یعنی پیروزی ملت ایران. ولی اگر بال فروتنی را در برابر مردم پهن نکردیم پیروزی از آن ما نخواهد بود.



روحانی تصریح کرد: تحریم باید شکسته شود، تحریم ظلم به مردم و خواست صهیونیست و ارتجاع منطقه است و نباید بگذاریم خواست آن‌ها اجرایی شود.

 

رئیس جمهور تاکید کرد: ما در برابر کاخ سفید می‌گوییم به قانون برگردید و خجالت نکشید، امروز و فردا نکنید و بدانید با بازگشت شما به برجام، ما به همه تعهداتمان بر می‌گردیم.

 

وی افزود: این مسیری است که ملت ایران و رهبر انقلاب برگزیدند؛ ما امیدواریم آن‌هایی که دیروز قانون شکن بودند و می‌گویند می‌خواهیم به قانون عمل کنیم، در عمل این واقعیت را نشان دهند که به دنبال اجرای قانون هستند و نمی‌خواهند تروریسم اقتصادی را ادامه دهند. از ۲۰ ژانویه هر ساعتی که می‌گذرد معنی اش این است که قانون را زیر پا می‌گذارید.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: همه شرایط برای این که هر هفت کشور به تعهدات قبل برگردند آماده است؛ جز اینکه آمریکا باید برای ورود به راهی که خودش در شکستن آن پیشقدم شد؛ پیشگام شود. بدانند ما هم برای اجرای پیمان آماده ایم؛ کل با کل و جز با جز، آماده ایم؛ همه تعهد در برابر همه تعهد و بخشی از تعهد در برابر بخشی از تعهد باز هم آماده ایم. این شما هستید که می‌توانید مسیر درست را انتخاب کنید؛ به نفع خودتان، ملت شما و همه ملت‌های منطقه است.

 

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در کشور تولید متولی دارد، مثل وزارت صنعت و معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، اما توزیع بی صاحب است و این مشکل اصلی ماست.

 

رئیس جمهور در آغاز سخنان خود با تبریک فرا رسیدن عید بعثت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام، این روز را بالاترین روز در طول تاریخ و بعثت را بزرگ‌ترین رخداد تاریخ خواند و گفت: خداوند پیغمبر را مامور نکرد تا مردم را به سمت حق و هدایت بکشاند یا مجبور کند یا فرمان صادر کند، بلکه از پیامبر خواست مردم را به هدایت، رحمت، اخوت، علم، تقوا و پاکدامنی دعوت کند.

 

روحانی افزود: دینی که پیامبر به ترویج آن مبعوث شد نامش اسلام است، یعنی صلح، سلامتی، تسلیم در برابر قانون و فرمان خدا؛ اسلام دینی است که سراسر آن سلام و امن است. پیامبر عظیم‌الشأن اسلام آمد تا با خرافات بجنگد و جامعه‌ای را که همه افتخارش به شمشیر و شعر جاهلی بود به جامعه‌ای برگرداند که علم، دانش و ارزش‌های اخلاقی در آن فضیلت است.

 

رئیس جمهور با یادآوری اینکه غایت بعثت پیامبر تکمیل فضائل اخلاقی بود، اظهار داشت: اگر فضائل اخلاقی را بر فضای اجتماع حاکم کردیم به دعوت پیامبر عمل کرده‌ایم، اگر نه همچنان در پله‌های اول این راه هستیم. انقلاب اسلامی برای این نبود که بیاییم بگوییم ما چنین و چنان هستیم، برای این بود که با هم برادر باشیم، همدیگر را یاری کنیم و دست همدیگر را بگیریم و کمک کنیم.

 

روحانی با بیان اینکه امروز بعثت باید روح ما را برای حرکت به سوی تحقق اهداف بعثت پیامبر برانگیزد، تصریح کرد: نگاهی که از جانب پیامبر (ص) و وحی بود می‌تواند ما را متحول و یکپارچه کند و مشکلات امروز جامعه ما با نگاه به غار حراء و بعثت پیامبر (ص) و نه نگاه غربی و شرقی قابل حل است.

 

رئیس جمهور ادامه داد: بر اساس این نگاه باید در کار‌های مهم نظر مردم را اصل بدانیم، همانطور که پیغمبر (ص) نظر مردم را اصل می‌دانست. مشورت که خداوند پیامبر (ص) را بر آن امر کرد، امروز برای ما هم هست. ما هم بر همان مبنا باید حرکت کنیم. اگر نظام جمهوری اسلامی ایران انتخابات را به عنوان راه اصلی برای مدیریت کشور پذیرفت و به انتخاب و نظر مردم احترام گذاشت، آن وقت می‌توانیم به راحتی از همه مشکلات و پیچ و خم‌هایی که امروز پیش روی ما است، عبور کنیم.

 

روحانی خاطرنشان کرد: امروز، روزی است که ۳ سال جنگ اقتصادی را پشت سر گذاشتیم. اگر متحد و در کنار هم باشیم، می‌توانیم به زودی پیروزی را لمس کنیم. ملت ایران به بزرگترین موفقیت و برتری تاریخی دست یافته است. اگر با وحدت و اتحاد راه خودمان را ادامه دهیم به پیروزی می‌رسیم، ولی اگر خدای ناکرده به نظر مردم توجه نکردیم، به فکر مردم احترام نگذاشتیم، در برابر خواست مردم تواضع نکردیم و در برابر مردم فروتنی نکردیم، پیروزی از آن ما نخواهد بود.

 

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران صراحتا اعلام کرده است که اگر طرف پیمان‌شکن برجام پای تعهد خود بازگردد، ایران نیز به اجرای کامل تعهدات خود باز می‌گردد، گفت: امیدواریم آن‌هایی که دیروز قانون‌شکن بودند و امروز می‌گویند می‌خواهیم به قانون عمل کنیم، در عمل این واقعیت را نشان دهند که در پی اجرای قانون هستند و نمی‌خواهند تروریسم اقتصادی دولت قبل را ادامه دهند. از روز ۲۰ ژانویه تا امروز هر ساعت که می‌گذرد معنایش این است که دارید قانون را زیر پا می‌گذارید و این باید در تاریخ ثبت شود.

 

روحانی اضافه کرد: همه شرایط برای اینکه همه ۷ کشور به تعهدات خود برگردند، آماده است. آمریکا از آنجا که در شکستن پیمان پیش قدم بوده باید در بازگشتن به پیمان هم پیش قدم باشد. آمریکا بداند ما برای اجرای پیمان آماده‌ایم. برای اجرای کل با کل آماده‌ایم و برای اجرای جزء با جزء هم آماده‌ایم. برای عمل به همه تعهد در برابر همه تعهد آماده‌ایم و برای عمل به بخشی از تعهد در برابر بخشی از تعهد باز هم آماده‌ایم.

 

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرا رسیدن ایام عید و نوروز اظهار داشت: مردم در این ایام زندگی و روح خود را نو می‌کنند و طبیعتا خرید هم بخشی از رسوم این ایام است. باید زمینه را برای آن‌ها آماده کنیم و نگذاریم یک مشت دلال سودجو، زندگی مردم را با مشکل مواجه کنند.

 

روحانی تصریح کرد: البته یک مقدار از مشکلات طبیعی است، یک مقدار از مشکلات مربوط به دولت تروریست آمریکاست که متأسفانه این دولت هم هنوز راه دولت قبل را ادامه می‌دهد، اما یک مقدار از مشکلات به دلال‌بازی‌های غلط، نادرست و ناروا در جامعه مربوط می‌شود.

 

رئیس جمهور با اشاره به اصرار دولت برای احیای وزارت بازرگانی و ارائه لایحه دو فوریتی به این منظور به مجلس خاطرنشان کرد: امروز وزیری که به فکر زندگی و مصرف مردم باشد، به فکر این باشد که توزیع چگونه انجام شود، نداریم. توزیع بی‌صاحب است و این مشکل اصلی ماست. کسانی که با تحقق این تصمیم دولت همراهی نکردند باید در برابر مردم بابت مشکلاتی که در اثر عدم تحقق این تصمیم پدید آمده است، پاسخگو باشند.

 

روحانی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که دست روی دست بگذاریم. معتقدم وزارت صمت و وزارت جهادکشاورزی، مسئولیت بسیار سنگینی در برابر مردم دارند. نمی‌توانیم در دولت بنشینیم و راحت بگوییم تحریم بود. نمی‌توانیم بگوییم، چون مجلس لایحه دولت را تصویب نکرد، پس دست روی دست بگذاریم.

 

رئیس جمهور گفت: امروز باید برای حل معضلات مردم به صحنه بیاییم. می‌دانم که وزارتخانه‌ها شبانه‌روز تلاش می‌کنند، اما معیار اینکه تلاش‌های ما کافی است یا نه، مردم هستند، اگر مردم به دولت بگویند تلاش‌های شما کافی است خوب است، اما بعید می‌دانم مردم تلاش‌های ما را کافی بدانند. نه اینکه مردم از تحریم اطلاع نداشته باشند، یا ندانند که لایحه دادیم و لایحه رد شده است. این‌ها را می‌دانند، اما علیرغم این می‌گویند ما تلاش بیشتر می‌خواهیم و درست هم می‌گویند و آن‌ها می‌گویند دست دلال‌ها را در این بازار بازنگذارید.

 

روحانی افزود: از وزرا، مجریان، استانداران، مدیران کل، بازرسان و دست اندرکاران امور تعزیزات درخواست می‌کنم امروز با همه توان بیایند و شب عید مردم را شیرین کنند البته تصمیماتی در دولت برای بازارچه‌های مرزی و گشایش‌ها با این هدف که روی این کالا‌ها اثر بگذارد، اتخاذ کردیم و از مسوولان ذیربط می‌خواهم که به سرعت این مصوبه دولت اجرا و پیاده شود./ فارس

نظر شما