به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بابک نگاهداری مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی، به تشریح برخی محورها و الزامات اصلاح ساختار بودجه پرداخت.
وی با اشاره به بررسی اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۰ در در صحن علنی مجلس از روز گذشته، اصلاح نحوه مدیریت بر داراییهای دولت و ایجاد درآمد از این داراییها را یکی از مواردی دانست که در تامین منابع پایدار بودجه میتواند موثر واقع شود و عنوان داشت: حجم داراییهای دولت در جمهوری اسلامی ایران نسبت به ابعاد اقتصاد بسیار قابل توجه است. با این وجود این داراییها لزوما قادر به ثروت آفرینی و ایجاد درآمد برای دولت نیستند. تاکنون استفاده از داراییهای دولت به منظوردرآمدزایی پایدار، به رغم ارزش بالای این دارایهای، به دلیل مشکل شناسایی املاک و مستغلات و عدم هماهنگی و همراهی دستگاههای اجرایی، نظارتی و قضایی امکانپذیر نبوده است و مدیریت ناکارآمد دارایی ها، موجب محروم ماندن دولت از یک منبع درآمدی قابل توجه شده است. این درحالی است که مولد سازی داراییهای دولت از کم هزینهترین روشهای اقتصادی برای رفع کسری بودجه است.
مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس بیان داشت: به منظور مدیریت مناسب داراییهای دولت، لازم است همه داراییها در اختیار دولت باشند و در مورد آنها در یک نظام واحد تصمیم گیری شود. در سازوکارهای موجود قانونی کشور، دستگاههای اجرایی به شدت تمایل به تملک دارایی دارند، زیرا در قبال آن هزینه اجاره پرداخت نمیکنند و منافع محتملی با در اختیار داشتن دارایی بهره مند میگردند. این سازوکار به گونهای است که دستگاهها انگیزه کافی برای خلق درآمد از این داراییها ندارند و ترجیح میدهند از بودجه عمومی کشور ارتزاق نمایند و از طرف دیگر بار مضاعفی نیز به جهت نگهداری از این داراییها بر بودجه متحمل شود.
نگاهداری در پایان افزود: بنابراین اصلاح نحوه مدیریت بر داراییهای دولت نه تنها میتواند این داراییهای بزرگ را به محل درآمدزایی برای دولت تبدیل کند بلکه هزینههای نگهداری این دارایها را از بودجه عمومی حذف نماید و در تحقق دو هدف مهم در اصلاح بودجه، یعنی تامین منابع پایدار و هزینهکرد کارا، موثر واقع شود.
نظر شما