شفقنا رسانه_صفحه یک روزنامهها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامههای امروز، آنهایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهیم.
به گزارش شفقنا رسانه، «مورد عجیب بیمارستانهای خصوصی در دل بیمارستانهای دولتی!» گزارش روزنامه جوان است که انتقاد کرد: «هنگام بیماری وقتی که بخواهیم برای درمان به بیمارستان برویم، دو راه داریم؛ یا بیمارستان خصوصی را با هزینههای گرانش انتخاب کنیم و در عوض خدمات سریعتر و احتمالاً مناسبتری بگیریم یا اینکه به بیمارستان دولتی برویم و با تعرفههای ارزان در صفهای طولانی منتظر بمانیم. حالا در این بین یک بیمارستان دولتی با گره زدن بخشهایی از خود به بیمارستان خصوصی، بیمارانش را سردرگم کردهاست. مراجعهکنندگان این بیمارستانها بعد از مدت زمان زیادی انتظار متوجه میشوند که خدمات خصوصی و آن هم با تعرفههای گرانقیمت دریافت کردهاند!»
«فاصله زندگی کارگران با سیاستهای کارگری» سوژه انتقادی روزنامه جام جم است و به این سوال پرداخت که چرا با وجود تعیین نرخ سبد معیشت، باز هم حداقل حقوق کارگران کمتر از رقم اعلامی افزایش مییابد؟ این روزنامه توضیح داد: «اسفند ماه هر سال مذاکرات مزدی برا ی تعیین حقوق سال آینده بین کارگران، کارفرمایان و نمایندگان دولت آغاز میشود. طبق قانون یکی از ملاک های تعیین حقوق و دستمزد کارگران نرخ تورم و نرخ سبد معیشت یا تلفیقی از هر دو است. نرخ سبد معیشت کارگران شش میلیون و ۸۹۵ هزار تومان تعیین شد تا ملاکی برای تعیین حداقل حقوق برای سال ۱۴۰۰ باشد. این هزینه برای یک خانوار ۳/۳ نفری در یک ماه محاسبه شده و نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت آن را امضا کردند. سال گذشته حداقل حقوق کارگران ۲۱درصد و سایر سطوح مزدی ۱۵درصد حقوق و دستمزدشان افزایش یافت که این موضوع باعث اعتراض کارگران در شورایعالی کار شد و حاضر به امضای مصوبه نشدند؛ از این رو اعتراض خود را به دیوان عدالت بردند و از کارفرمایان و نمایندگان دولت(وزیرتعاون، وزیر اقتصاد و وزیر صمت) شکایت کردند. طبق بررسیهای جامجم، دیوان عدالت اداری به نفع کارگران رای داده اما هنوز نتیجه نهایی اعلام نشده است. حالا با توجه به اعلام نرخ سبد معیشت مشخص نیست کارفرمایان و دولت با اینکه این رقم را قبول دارند آیا حاضرند حداقل حقوق کارگران به همین میزان افزایش یابد یا خیر.»
«فضای مجازی معلم اصلی دانش آموزان شده است» تیتر روزنامه آفتاب یزد است و چنین رویکردی را فاجعهای خواند که بعدها لطمات آن را میبینیم. این روزنامه توضیح داد: «امروزه مدارس ما از مدارس ایده آل بسیار فاصله دارند و همین سبب شده که گرایش به سمت آموزشهای غیررسمی که فضاهای مجازی است بسیار زیاد شود و متاسفانه در آن فضا، بچهها در مقابل دنیایی از اطلاعات قرار میگیرند که اطلاعات درست و غلط با هم مخلوط هستند. همچنین بچههای ما در این زمینهها بسیار کم رشد پیدا کردهاند و نیاموختهاند که چگونه سنجش گرایانه با این فضاها و موضوعات برخورد کنند و آموزش برای آنها شترگاوپلنگی شده است که نسلهای آینده را به شدت تهدید میکند. تا زمانی که آموزش و پرورش در اولویت نباشد این نگرانی وجود دارد که اتفاقا در سالهای آینده این موضوع مشکلات متعددی را برای جامعه در حوزههای مختلف اجتماعی ایجاد کند.»
صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…
∎