شناسهٔ خبر: 4589955 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه حمایت | لینک خبر

سعودی‌ها زیرساخت‌ها و غیرنظامیان یمن را هدف می‌گیرند

کودک‌کشی عربستان به سبک صهیونیست‌ها

صاحب‌خبر -
با گذشت 23 روز از آغاز حملات عربستان علیه مردم یمن، شمار زیادی از مردم این کشور قربانی حملات ائتلاف جنگنده‌های عربی شده‌اند. حملاتی که در استراتژی شباهت زیادی به حملات صهیونیست‌ها در جنگ 33 روزه و 51 روزه دارد. همانطور که اسرائیلی‌ها در اعمال خشونت علیه کودکان و غیرنظامیان از هیچ اقدامی فروگذاری نکرده بودند، آل‌سعود و هم‌پیمانانش نیز در درگیری‌های یمن، غیرنظامیان، زنان و کودکان را نیز نشانه گرفته‌اند؛ امری که موجب شد بسیاری از مردم و شخصیت‌های سیاسی به آن اعتراض کنند. 
پس از آغاز حملات جنگنده‌های ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه مردم یمن، در ششم فروردین ماه سال جاری، شرایط امنیتی در این کشور بسیار پیچیده شده و تشدید حملات آل‌سعود، شرایط مردم این کشور را بسیار طاقت‌فرسا کرده است. در حملات ‌آل‌سعود علیه مردم یمن، شمار زیادی از کودکان و غیرنظامیان قربانی حملات جنگنده‌های ائتلاف شدند. براساس آخرین گزارش‌های به دست آمده  از تحولات یمن، جنگنده‌های ائتلاف عربی روز پنج‌شنبه و جمعه مناطقی از کشور را بمباران کردند که در این حملات «ماجد جنید» یکی از فرماندهان نظامی جنبش «انصارالله یمن»، کشته شد. همچنین عربستان حملات خود را در مناطق مرزی با یمن و همچنین استان‌های «تعز»، «عدن»، «صنعا»، «مأرب»، «لحج» و دیگر مناطق این کشور ادامه داد. این حملات که شباهت زیادی به استراتژی جنگی صهیونیست‌ها دارد، واکنش تند فعالان حقوق بشر را به همراه داشت. عربستان سعودی و هم‌پیمانانش، به رغم انتقاد تند شخصیت‌های سیاسی و مردم جهان به دلیل هدف قرار دادن مناطق مسکونی، مدارس و کشتن غیرنظامیان، همچنان به این حملات ادامه‌ می‌دهند و به نظر می‌رسد در این حملات از استراتژی صهیونیست‌ها بهره می‌برند، چراکه میان این جنگ‌ها شباهت زیادی وجود دارد. به معنای دیگر، در حمله ریاض به یمن و حملات صهیونیست‌ها در جنگ 33 روزه و 51 روزه، قربانی اصلی کودکان و غیرنظامیان بودند و به رغم شرایط دردناک حقوق بشری در این حملات، ریاض و تل‌آویو مانع از ارسال بسته‌های پزشکی و غذایی برای مردم آسیب دیده در جنگ شدند. در هر دو جنگ زیرساخت‌های کشور مقابل مورد هدف قرار گرفت و علاوه بر فرودگاه‌ها، مناطق مسکونی، مدارس، مرکز شهر نیز بمباران شدند. همچنین، آل‌سعود و صهیونیست‌ها به دنبال آن بودند تا در این درگیری‌ها علاوه بر از بین بردن توان دفاعی مردم، زیرساخت‌های اقتصادی کشور را نیز از بین ببرند و در این حملات با حمایت آمریکایی‌ها سعی کردند نظر خود را بر مردم تحمیل کنند و اهداف خود را به زور؛ ولو به قیمت مرگ زیادی از زنان، کودکان و غیرنظامیان، پیش ببرند. هدف مهم دیگر در این حملات را می‌توان خواست عربستان و اسرائیل برای از بین بردن جبهه مقاومت دانست؛ چنانچه صهیونیست‌ها با هدف از بین بردن حزب‌الله جنگ 33 روزه را آغاز کردند و در جنگ یمن، عربستان به دنبال آن است تا نیروهای مردمی انصارالله را از بین ببرد. اما همان‌طور که صهیونیست‌ها در این حملات بازنده میدان جنگ بوده‌اند، عربستان نیز به اذعان برخی از کارشناسان، در معادلات یمن بازنده خواهد بود و نتیجه این بی‌خردی سیاسی به آل‌سعود بازخواهد گشت.  
 
  جنگ مردم یمن با تروریست‌ها
نیروهای دولتی یمن علاوه بر مبارزه با ائتلاف کشورهای عربی و همچنین نیروهای وابسته به منصور هادی، با جبهه القاعده نیز مبارزه می‌کنند. القاعده یمن که پیش از این و در زمان قدرت گرفتن انصارالله از سوی کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس به خصوص عربستان حمایت تسلیحاتی می‌شد، با ادامه بحران امنیتی در یمن فرصت یافت تا در این کشور پیشروی کرده و تبدیل به تهدید مهمی علیه مردم این کشور شود. چنانچه، تروریست‌های القاعده، با بهره‌گیری از شرایط بحرانی یمن، روز پنج شنبه یکی از فرودگاه‌های مهم این کشور، یکی از بنادر و همچنین پایانه نفتی استان «حضرموت» را اشغال کردند. مقام‌های نظامی و ساکنان استان صنعا گفتند: تروریست‌های القاعده در شبه جزیره عربی پس از درگیری با یکی از تیپ‌های ارتش یمن در خارج شهر «مکلا»، فرودگاه «ریان» و بندر و پایانه نفتی «مکلا» را  اشغال کردند.  گفتنی است این پایانه نفتی یکی از مراکز اصلی صادرات نفت خام در منطقه حضرموت با ظرفیت میانگین روزانه 120 هزار تا 140 هزار بشکه از حوزه های اطراف، به شمار می‌رود؛ در نتیجه با اشغال این بندر و پایانه، خطوط کشتی‌رانی اطراف آن از جمله تنگه «باب‌المندب»، که روزانه 4 میلیون بشکه نفت از آن به دریای سرخ و آبراه سوئز می‌رود، در معرض خطر قرار می‌گیرد.  این در حالیست که، با پیشروی میدانی در جنگ با عناصر القاعده در استان‌های «مأرب» و «ابین»، شماری از عناصر القاعده به اسارت در آمدند و تکفیری‌ها به سوی اردوگاه القاعده در منطقه «سهیل» پا به فرار گذاشته‌اند. همچنین، در این درگیری‌ها ارتش یمن با کمیته‌های مردمی انصارالله در منطقه «صرواح» در استان مأرب، «بن عبود» یکی از سرکرده‌های تحت تعقیب القاعده و بیش از بیست و پنج تروریست دیگر را به هلاکت رساندند. 
 
 نگرانی سازمان‌ملل از جنگ یمن
با شدت درگیری‌ها در یمن و آمار رو به رشد تلفات انسانی در این جنگ، دبیرکل سازمان‌ملل متحد، برای اولین‌بار از آغاز تجاوز عربستان، خواستار برقراری آتش‌بس در یمن شد. روز پنج‌شنبه، «بان‌کی‌مون» دبیر کل سازمان‌ملل گفت: من از همه طرف‌ها می‌خواهم فوراً آتش‌بس برقرار کنند. سعودی‌ها به من اطمینان داده‌اند که می‌فهمند باید یک روند سیاسی شکل بگیرد. من از همه یمنی‌ها می‌خواهم که با حسن نیت (در این روند) شرکت کنند.  وی افزود: یمن به عنوان فقیرترین کشور خاورمیانه پیش از آغاز درگیری‌ها نیز دچار بحران بود، به طوری که میزان ناامنی غذایی در این کشور بالاتر از فقیرترین کشورها در آفریقا بوده و درگیری اخیر نیز مشکلات موجود را در این کشور افزایش داده است. این در حالیست که شورای امنیت سازمان‌ملل روز چهارشنبه، بدون اشاره به تجاوز نظامی عربستان و متحدان عربی‌اش به خاک یمن، جنبش مردمی انصارالله را تحریم تسلیحاتی کرد. از سوی دیگر، با ادامه بحران امنیتی یمن، سازمان‌ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد «جمال بن عمر»، فرستاده سازمان ملل به یمن با اعلام استعفای خود، به زودی از پست خود کناره‌گیری خواهد کرد و جانشینی که قرار است به جای وی بر سر کار بیاید به زودی تعیین خواهد شد.