درگیری در مرز سراوان 2 کشته داشت
گروه حوادث / معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان به بیان جزئیات ماجرای درگیری و ناآرامی های دوشنبه و سهشنبه چهارم و پنجم اسفندماه ۹۹ در سراوان پرداخت.
محمدهادی مرعشی سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه درگیری در مرز سراوان ساعت هشت صبح دوشنبه چهارم اسفندماه ۹۹ در منطقه شمسر رخ داد، افزود: در این منطقه مرزی گذری را برای برای بهبود معیشت مرزنشینان ایجاد کردیم که کنترل لازم در زمینه ورود و خروج این گذرگاه مرزی توسط نیروهای نظامی انجام میشود.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: روز دوشنبه و سهشنبه تجمع زیادی از جمعیت سوختبرهایی که بهطور غیرقانونی اقدام به این کار میکردند در پشت مرز مشاهده شد و این افراد قصد داشتند از محل گذر مرزی وارد شوند. مرعشی ادامه داد: بیش از ۲ ساعت با این افراد مذاکره انجام شد که خویشتنداری کنند و در چارچوب قواعدی که برای این گذرگاه مرزی درنظر گرفته شده از همان گذر عبور کنند اما ظاهراً در آنسوی مرز مأموران پاکستانی اقدام به تیراندازی میکنند و این امر باعث هجوم این سوختبرها میشود.
وی افزود: این افراد با شکستن درها و ایجاد خسارت وارد گذرگاه مرزی میشوند که در بین این جمعیت بر اثر تیراندازی از آن طرف مرز یک نفر کشته و چهار نفر مجروح میشوند.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: متأسفانه برخی افراد در بین این جمعیت اقدام به موجسواری کرده و به پاسگاه شمسر حملهور میشوند به طوریکه موتور یکی از مأموران را آتش زده و شیشه خودروها را شکستند. مرعشی اظهار کرد: این افراد قصد ورود به پاسگاه را داشتند، پاسگاه حریم آن مشخص است و مأموران حافظ امنیت آن هستند و اجازه ندارند که به هیچ فردی اجازه ورود به به پاسگاه را بدهند زیرا پاسگاه ناموس مأمور است.
وی ادامه داد: به دلیل هجوم به پاسگاه، مأموران مجبور به تیراندازی شده و تعدادی مجروح شدند و این جمعیت پس از مدتی متفرق میشوند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مجروحان این حادثه به بیمارستان منتقل میشوند و متأسفانه یک نفر در بیمارستان فوت میکند که در حال بررسی علت فوت این فرد هستیم که آیا وی در آن سوی مرز مجروح شده است؟
مرعشی افزود: پس از این اتفاق افرادی در فضای مجازی موضوع را دست میگیرند و مردم را برای تجمع در شهر سراوان تحریک میکنند که در این زمینه نشستهایی با بزرگان و معتمدان سراوان برگزار شد تا این موضوع را کنترل کنند. وی ادامه داد: این تجمع تا ساعت ۱۰ سه شنبه کنترل شده بود که متأسفانه پس از آن افرادی به سمت فرمانداری هجوم آوردند و حتی صحبتهای مسئولان را برنتابیدند و خساراتی را به اموال فرمانداری وارد کردند که بلافاصله این افراد متفرق شدند. وی بیان کرد: مردم سیستان و بلوچستان بخوبی آگاه هستند که تعداد زیادی از عزیزان آنان در جادههای این استان بر اثر تصادف با خودروهای سوختبر کشته یا مجروح میشدند.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مردم این استان همواره نسبت به تردد خوردوهای سوختبر که با پلاک مخدوش و با سرعت سرسامآوری در جادهها تردد میکردند اعتراض داشتند.
وی افزود: با توجه به اینکه موضوع سوختبری در سیستان و بلوچستان نهادینه شده بود و ما ظرفیت مناسبی را برای ایجاد اشتغال در این استان داشتیم و بر اساس دستور استاندار برنامه بر این شد تا برای سوختبران در حد محدود و بدون پلاک مخدوش و سرعت بالا اجازه تردد صادر شود.
مرعشی اظهار داشت: البته مواردی که برای سوختبرها درنظر گرفته شده بود قانونی نبود اما به دلیل اینکه برای مردم مشکلی ایجاد نشود و سطح تلفات جادهای افزایش نیابد این اقدام انجام شد و بعد از این تصمیم، آرامش حداقلی در سطح جادههای این استان برقرار شد. وی بیان کرد: ما چند گذر مرزی در سیستان و بلوچستان را با نظر مردم ایجاد کردیم که معیشت مرزنشینان این استان بهبود یابد. معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اگر قرار باشد که کار قاعدهمند و به صورت قانونی انجام نشود قطعاً همان حداقلهایی که ایجاد شده نیز قطع خواهد شد.
وی از همه معتمدان و بزرگان طوایف خواست کمک کنند تا کار بزرگی را که برای ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت مرزنشینان ایحاد شده را بخوبی و بدون هیچگونه تنشی دنبال کنیم. مرعشی اظهار کرد: قطعاً مشخص است هر اتفاقی میافتد، گروههایی در کمین هستند تا برای نیروهای امنیتی و مردم سیستان و بلوچستان مشکل ایجاد کنند. وی ادامه داد: کسانی هستند که مردم را میخواهند از بدنه نظام دور کنند و اینها کسانی هستند که منافعشان به خطر افتاده است.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وقتی بخواهیم مسأله سوخت را در مزرهای این استان ساماندهی کنیم قطعاً منافع برخی از افراد به خطر میافتد و اینان کسانی هستند که مردم را تحریک میکنند.
وی تصریح کرد: چندی قبل گروه جیشالظلم کلیپی را پخش کرد و گذرهای مرزی که در سیستان و بلوچستان برای ساماندهی سوختبرها ایجاد شده بود را زیر سؤال برد و این مسأله مشخص کرد که قرار است اتفاقی رخ دهد.
مرعشی بیان کرد: وقتی این مسائل را کنار هم میگذاریم مشخص میشود که این طرح توسط دشمن برنامهریزی شده برای اینکه مرزهای سیستان و بلوچستان آرامش نداشته باشد.
مرگ کارگر در دستگاه سنگ شکن
گروه حوادث / کارگر یکی از شرکتهای صنعتی سیرجان هنگام کار به داخل دستگاه سنگ شکن سقوط کرد و جان باخت.
سرهنگ «محمد رضا ایران نژاد»، فرمانده انتظامی «سیرجان» در تشریح این خبر گفت: با اعلام خبری مبنی بر سقوط یک کارگر به داخل دستگاه سنگ شکن در یکی از شرکتهای صنعتی شهر سیرجان، بلافاصله گشت پلیس به محل حادثه اعزام شد. با حضور مأموران در محل حادثه مشخص شد کارگری بنا به دلایلی نامعلوم به داخل دستگاه سنگ شکن این شرکت صنعتی سقوط کرده است. فرمانده انتظامی شهرستان «سیرجان» با اشاره به اینکه علت این حادثه در دست بررسی است، بیان داشت: رعایت اصول ایمنی قبل از انجام هر کاری ضروری است و تمامی کارگران و شرکتها باید به این مسأله توجه ویژهای داشته باشند تا شاهد چنین حوادث تلخ و ناگواری نباشیم.
فروش جزوه های استاد در فضای مجازی
گروه حوادث / 2 مرد جوان با فروش جزوههای استاد سرشناس دانشگاه در فضای مجازی پول هنگفتی به جیب زدند. به گزارش خبرنگار حوادث «ایران»، چندی قبل یکی از استادان دانشگاه با مراجعه به پلیس فتا از انتشار جزوات آموزشی خود به شکل گسترده خبر داد و گفت: فرد یا افراد ناشناسی در فضای مجازی جزوه آموزشیام را منتشر کرده و میفروشند و موجب وارد شدن خسارات مادی و معنوی به من شدهاند. پس از این شکایت، پرونده قضایی تشکیل شد و بررسی موضوع در دستور کار قرار گرفت.
سرهنگ «داوود معظمی گودرزی» رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات در تشریح این پرونده بیان داشت: شاکی که از استادان دانشگاه بود اظهار داشت مقاله و جزوات بسیار زیادی در عرصه آموزش به چاپ رسانده اما از چند روز قبل متوجه شده جزوات وی در کانالها و گروههای تلگرامی در حال خرید و فروش است و اشخاص متعددی با فروش غیرمجاز این جزوات در حال سوءاستفاده از نام و مجموعههای آموزشی او هستند.
رئیس پلیس فتا ادامه داد: در تحقیقات اولیه مشخص شد بیش از 5 کانال و گروه تلگرامی با بیش از 65 هزار نفر عضو در این خصوص فعالیت دارد و روزانه تعداد زیادی از جزوات آموزشی شاکی با مبالغ مختلفی در این کانالها و گروهها به فروش میرسد.
این مقام سایبری افزود: با اقدامات تخصصی افسران سایبری پلیس فتا 2 ادمین اصلی این کانالها و گروهها در فضای مجازی شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر 2 نفر در یکی از محلههای غربی تهران دستگیر و به همراه تجهیزات الکترونیکی به پلیس فتا منتقل شدند. متهمان با انتقال به پلیس فتا، پس از مواجهه با ادله دیجیتال جرم خود را پذیرفته و اظهار داشتند با توجه به معروف بودن جزوات آموزشی شاکی و فقط با انگیزه کسب مال دست به این اقدام زدهاند.