شناسهٔ خبر: 45832467 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واکنش عملیات مشترک عراق به اعتراضات نسبت به افزایش حضور ناتو

بغداد – ایرنا- فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق آمار اعلام شده درخصوص شمار افزایش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در این کشور را دقیق ندانست و نسبت به اعتراضات داخلی در این باره واکنش نشان داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا به نقل از شبکه «السومریه» عراق، سرلشکر «تحسین الخفاجی» سخنگوی فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق درباره اعلام قصد ناتو برای افزایش شمار نیروهایش در این کشور گفت: نیروهای ناتو برای آموزش نیروهای عراقی در این کشور حضور دارند.

وی افزود: آمار مربوط به تعداد نیروهای اضافی ناتو در عراق دقیق نیست و ماموریت رزمی ائتلاف بین المللی فقط هوایی است.

سرلشکر الخفاجی درحالی این مطلب را بیان کرد که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو پنجشنبه گذشته در پایان نشست وزیران دفاع این ائتلاف نظامی به طور رسمی اعلام کرد که ناتو تصمیم گرفته تا شمار پرسنل خود در عراق را هشت برابر کرده و از ۵۰۰ نفر به چهار هزار نفر افزایش دهد.

دبیرکل ناتو در کنفرانس مطبوعاتی خود گفته بود: "ناتو تصمیم به توسعه ماموریت های خود در عراق به درخواست دولت عراق گرفته و با احترام به حاکمیت عراق اجرا خواهد شد".

در همین حال، «جسیکا آل مک نولتی» سخنگوی پنتاگون نیز روز جمعه به شبکه تلویزیونی «سی. ان. ان» آمریکا گفت: واشنگتن در روند شکل دهی به نیروی (جدید) ناتو در عراق مشارکت خواهد کرد و با سهم عادلانه ای در این ماموریت فراگیر و مهم سهیم خواهد شد.

همزمان با این خبر، روزنامه «دیلی میل» انگلیس نیز روز جمعه به نقل از منابعی نظامی بدون ذکر نام نوشت که نیروهای ائتلاف موسوم به ضد داعش قصد افزایش شمار نیروهای خود به ۵ هزار نفر را دارند.

این روزنامه افزود: صدها نظامی انگلیسی به عراق اعزام خواهند شد که بیشترین افزایش شمار نظامیان انگلیسی در آنجا از زمان جنگ سال ۲۰۰۳ میلادی علیه عراق به شمار می‌رود.

برپایه این گزارش، پیش بینی می شود که شمار نظامیان انگلیسی در قالب ماموریت ناتو در عراق، امسال به ۲ یا سه برابر افزایش یابد. هم اکنون یکصد نظامی انگلیسی در عراق برای آموزش نیروهای امنیتی عراق در قالب ماموریت ائتلاف بین المللی موسوم به داعش - همراه با امکان ایفای نقش های امنیتی- حضور دارند.

این تصمیم ناتو درحالی انجام می گیرد که شماری از نمایندگان پارلمان، سیاستمداران، تحلیلگران و شخصیت های دینی عراق طی پنج روز اخیر از توسعه ماموریت ناتو و افزایش شمار نیروهای آن در این کشور انتقاد کرده و آن را "اشغالگری جدید تحت عنوانی بین المللی" توصیف کرده و گفته اند که "ساختار ناتو را نیروهای آمریکایی تشکیل می دهند و این سازمان تحت فرماندهی آمریکا قرار دارد و از این رو، آمریکا از این دریچه، بدنبال باقی ماندن در عراق در پوشش جدیدی است".

برخی نمایندگان پارلمان عراق نیز گفته اند که دولت عراق بدون کسب موافقت پارلمان نمی تواند چنین افزایشی را انجام دهد.

«قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق جمعه شب در توییتی نوشته بود: "پیمان ناتو در عراق با موافقت دولت عراق و هماهنگی با آن کار می کند و ماموریتش مشورتی- آموزشی است و نه رزمی".

وی افزود: "با کشورهای جهان همکاری می کنیم و از تجربیات آنها در مشورت دهی و آموزش برای تقویت امنیت استفاده می کنیم و درباره تعداد مشاوران تا این لحظه توافقی صورت نگرفته است".

در اولین واکنش به این مخالفتها نسبت به تصمیم ناتو برای افزایش ۸ برابری نیروهای خود در عراق، سرلشکر ستاد «پیر اولسن» فرمانده هیات ناتو در عراق روز گذشته به دیدار قاسم الاعرجی رفت و تاکید کرد که هر گونه توسعه ماموریت این سازمان تنها با موافقت دولت عراق خواهد بود.

الاعرجی در این دیدار گفت: عراق برای استفاده از تجربیات ناتو تلاش خواهد کرد و تبادل تجربیات مهم است، زیرا داعش همچنان تا این لحظه خطر به شمار می رود.

سرلشکر اولسن نیز گفت که وجود هیات ناتو به درخواست دولت عراق بوده و هرگونه توسعه ماموریت آن بنا بر درخواست دولت عراق است و این هیات از عراق در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی حمایت می کند.

 شماری از مقامات و سران احزاب و مردم عراق تاکنون در مناسبت‌های مختلف بر لزوم خروج نیروهای بیگانه و در صدر آنها نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کرده اند.

نظر شما